Tekakor / Scones LCHF

5 november, 2016

Hej hej!
Mår ni bra idag?
Vi har hemmafixardag! Falläpplen som ska rensas upp, saker ska köras till tippen och klädinsamling och sängar bäddas rena.
Vi hade en supermysig middag hos grannarna i går och 8 timmars sömn så vi vaknade pigga och alerta! Jag var sugen på en riktigt gofrulle så jag gjorde riktigt goda bröd med kesobrödet som bas.
Kidsen gillade dem också! Bra omdöme med andra ord haha!

012a5429-2

012a5433-2

Ost & skinka och ost & osötad svartvinbärs marmelad YUM!

012a5440

Berätta vad ni tycker om dem om ni bakar dem!
❤️
Skriv ut

Tekakor / Scones LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 100 g keso (drygt 1 dl)
  • 1 dl mandelmjöl (Ica)
  • 1 msk pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 g varmluft eller 200 gr vanlig ugn.
  2. Mixa keso och ägg med stavmixer.
  3. Mixa ner mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt.
  4. Låt stå i minst 5 minuter.
  5. Klicka ut 5 smetklickar på bakpappersklädd plåt. Sprinkla ev. med sesamfrön eller vallmofrön.
  6. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter tills tekakorna fått fin färg.

Notering

  • Per tekaka: 124 kcal, 7.8 g protein, 2.1 g kh, 8.3 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 5

46 kommentarer
3

Du kanske också gillar

46 kommentarer

Saffransbröd i långpanna och Andra advent - 56kilo.se -Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 9 december, 2018 - 12:48

[…] har precis satt i mig två goda tekakor (recept HÄR) med favoritpåläggen just nu: Leverpastej och tunnskivad smörgåsgurka och Mor Matildas […]

Svara
Boksignering och godaste Pizzan - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 15 november, 2018 - 08:06

[…] i min pyjamas 😅😅😅) och sippar på en stor kopp Earl Grey och precis satt i mig ett gäng tekakor med ägg – […]

Svara
Anna-Karin Lindblom 27 oktober, 2018 - 15:12

Jädrar i min lilla låda! Detta bröd är så gott. Vi gjorde räkmacka på det och det var fantastiskt bra!

Svara
Åse 28 oktober, 2018 - 13:21

Kul att höra! =)

Svara
Carro 20 augusti, 2018 - 09:37

Mitt favoritbröd! Så JÄTTEGOTT! och jag har även provat din modifikation med lite mindre nandelmjöl och mer pofiber – superbra recept!

Svara
Helena 10 april, 2018 - 13:17

Tack för ett fantastiskt lchf-bröd.
Som brödtok har jag letat enormt efter ett bra substitut och dessa tekakor håller verkligen måttet. Jag hade Smetana i kylen och använde istället för keso, det blev jättebra.
Idag har jag malt paranötter till mjöl för att testa hur det fungerar, då de har ett lägre kolhydratinnehåll än mandel. Jag återkommer om de inte blir bra..😊

Svara
Birgitta 18 februari, 2018 - 18:21

Har använt detta recept och gjort pizza några gånger nu, blir supergott och bröigt som ”vanlig” pizza. Ikväll hade jag på mozzarella, strimlad lök, paprika och biff, toppad med fetost 😋

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.