TÄVLING: Vinn presentkort för 1000 kr hos Creative Lounge!

25 februari, 2013

Tävlingen avslutad!
Vi kickar igång måndagen med en kul tävling från härliga Creative Lounge!
Jag blir sååååå vår och sommarsugen när jag surfar omkring efter favoriterna där för att visa er! En ny skön vårjacka skulle jag faktiskt behöva och är sugen på Creams fräscha Berry Parka Coat!
Och de rosa Hasbeens skorna är ju underbara i färgen Bubblegum 🙂
Som sagt, finns en hel del att önska sig om en av er kan vinna ett presentkort på 1000 :- att shoppa loss på!
cl
Tävlingsuppgift:
Tipsa om ditt favoritrecept. Behöver absolut inte vara från min blogg!
Länka de produkter du önskar i blogginlägget om du vann.
En jury bestående av 3 oberoende personer utser vinnaren.
Och som en bra start på tävlingen så får 56kilos läsare
15% rabatt i ett dygn from nu.* Du använde koden 56KCL i kassan. Happy shopping!!
*gäller ej presentkort och endast nya beställningar.
Tävlingen pågår fram till torsdag eftermiddag!

Print Friendly, PDF & Email

60 kommentarer
0

Du kanske också gillar

60 kommentarer

Mathilda Jerner 1 mars, 2013 - 15:28

Hej! Mitt favoritrecept är detta: http://56kilo.se/solrosbrod-lc-lchf/ , ett Solrosbröd som jag gjort många gånger! Anledningen till att det är min favorit är att jag länge letat efter ett lågkolhydratsbröd som smakar bröd, detta gör just det, supergott och uppskattas till och med av min sambo som är mycket kräsen 🙂
Det jag skulle vilja vinna är:
http://shop.creativelounge.se/se/art/ciate-caviar-manicure-set-white-pearls.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/stylesnob-gift-bracelet-nude.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/dyrbergkern-perse-orhangen-ss-crystal.php
Anledningen till att jag vill vinna just dessa saker är att jag efter en tuff period med dödsfall i familjen efter en bilolycka och tuffa studier nu skulle behöva känna mig lite fin och lyxig, för jag tycker det gör att iaf en liten bit utav kroppen och huvudet mår bra, vardagslyx är för mig guldkant i vardagen och jag tror att dessa grejer just skulle få mig att känna mig vardagslyxig 🙂

Svara
Ann 28 februari, 2013 - 15:44

Det här är min favoritpastasås som maken brukar laga. Jag älskar den
700g kött nöt/fläsk/kyckling (oxfilé är godast)
5dl vispgrädde
3dl cremefraiche
1 röd paprika
1 gul lök
1 röd chili
Grovmalen svartpeppar
Salt
3 klyftor vitlök.
Stek köttet 
Lägg i löken
Lägg i paprika och chili
Häll i resterande och låt koka till den blir krämig 
Serveras med valfri tagliatelle ( finns ju även i LCHF varianter)
Det jag tror att jag skulle köpt om jag vann är antingen den här om storleken är normal:
http://shop.creativelounge.se/se/art/valerie-oleana-dress-1.php
Eller
http://shop.creativelounge.se/se/art/chillnorway-rosa-coat-sand.php
Eller
http://shop.creativelounge.se/se/art/mos-mosh-cosmo-jacket-antracite.php
Men det beror helt på hur storlekarna är. Men det finns så mycket fina drömplagg som man just bara kan drömma om :).
Ha det bra.

Svara
Jessica 28 februari, 2013 - 15:40

Ett av mina favoritrecept är Leilas laxpaket i ugn.
400 g laxfilé
2 pkt [250 g] mozzarellaost, gärna färsk buffel
2 st askar körsbärstomater
1 kruka basilika
100 g skivad salami
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Lägg ut fyra stora folieark på bänken, cirka 50×40 cm.
Dela laxen i stora bitar, riv mozzarellan i bitar och fördela över arken.
Lägg på delade körsbärstomater, basilika och salami, krydda.
Vik ihop arken till paket och se noga till att det blir tätt.
Grilla paketet på kolgrill eller i ugn 250 grader, cirka 15 min.
Servera med nykokt pasta, couscous eller ris.
Om jag vann skulle jag köpa dom ursnygga Please jeansen
http://shop.creativelounge.se/se/art/please-jeans-denim-jeans-svartblack.php
Nu håller jag tummarna och hoppas att jag inte är för sent ute 🙂

Svara
Annika 28 februari, 2013 - 14:59

Mitt favorit recept är det som du hade med kyckling och friterade kålrötter. Mums!!
4 kycklingfiléer
4 msk kinesisk soja
4 msk rapsolja
salt, peppar
250 g färska champinjoner
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk konjak
2 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
salt, peppar
500 g kålrot (4,6 g kolhydrater per 100 g)
kokosfett eller rapsolja att fritera i
salt
Finputsa kycklingfiléen och lägg i påse med marinaden. Låt ligga ett tag i kylskåp. Lägg sedan i ugnsform på 150 grader och sätt in en ugnstermometer och låt den gå till 73 grader. Ta sedan ut och lägg ett folie över i 10 minuter.
Kålroten skärs i stavar (skala först) och kokas i lättsaltat vatten i 10 minuter, friteras sedan i olja tills den är gyllenbrun, låt rinna av på hushållspapper och salta.
Stek svampen och häll sedan på grädde, creme fraiche och smaksättarna och låt allt puttra ihop i fem minuter.
Skulle jag vinna ett presentkort på Creative Lounge så skulle det gå till en del av dessa snygga byxor från Day Birger et mikkelsen. Hur snygga som helst.
http://shop.creativelounge.se/se/art/day-birger-et-mikkelsen-day-purist-blazer-whispers.php

Svara
Caroline 28 februari, 2013 - 11:27

Mitt favoriteecept är tacogratäng! Gott med tacochips till, eller bara en sallad och eventuellt ostchips om man kör LC/LCHF
200 g philadelphiaost
I gul paprika
1 gullök
500 g köttfärs
Tacokrydda
Riven ost
Krossade tomater
Vitlök
Bred philadelphiaosten i botten på en. Hacka och bryn löken och paprikan, tillsätt efter en stund köttfärsen. När köttfärsen är brun, tillsätt en burk krossade tomater, tacokrydda och 1-2 vitlöksklyftor, låt sedan puttra i 5-10 minuter. Häll köttfärssmeten i pajformen, strö över riven ost och grädda på 175 grader i 10-15 minuter eller tills osten fått fin färg. Supergott!
Den här jackan hade jag beställt om jag vann http://shop.creativelounge.se/se/art/dbrand-ronja-jacket-black.php
Mina två döttrar klagar på att min skinnjacka jag har nu är så sliten och trist så ett presentkort hade självklart suttit fint nu till våren! Kram

Svara
Jimmy Olsson 28 februari, 2013 - 10:33

Mitt favoritrecept är på knäckebröd. (LCHF recept). Fantastiskt goda knäckebröd som hjälper mig att behålla vikten.
Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
½ dl krossade linfrön
1 tsk salt (flingsalt)
Tillsätt:
½ dl rapsolja
2 ½ dl kokande vatten
Gör så här
Dela degen i två delar och lägg på plåtar med bakplåtspapper under.
Lägg ett bakplåtspapper över och platta till degen.
Ställ båda plåtarna i ugnen, efter ca 20 min byt plats på plåtarna.
Strö ev lite flingsalt över brödet.
Jag skulle köpa ett ljus:
http://shop.creativelounge.se/se/art/day-home-day-1-scented-candle.php
och en kudde som jag skulle placera på min fåtölj:
http://shop.creativelounge.se/se/art/thyme-for-ginger-mobilfodral-valeri-black-1.php
.. Sen en god bok och ett glas kvalitets Whiskey.

Svara
Britta Högström 28 februari, 2013 - 01:06

Min enkla sallad är en favorit hos alla och trots att den är så enkel så säger vänner att de aldrig lyckas få till det som jag så…. nu har jag mätt vad jag häller i på frihand 😉 Kanske simpelt för alla matexperter här men det är mitt favoritrecept 😀
I salladsskålen ska följande i med denna turordning:
3 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm grekisk salladskrydda
Blanda ihop det och sen vart efter man häller i grönsakerna så rör man om ordentligt efter varje sort…
Några centimeter rå purjolök skuren i tunna skivor eller grovhackad
1/2 isbergssallad skuren i strimlor
1/2 gurka i valfri form
8 cocktailtomater där varje är delad i 4 bitar
Låt allt stå och dra åt sig dressingen i 20 minuter och servera det till kött, kyckling, fetaost eller vad som helst.
Om jag vann så skulle min 20-åriga dottern få glädjen att shoppa loss och kanske hon då skulle välja de här läckra vita sommarsandalerna från Day Birger Et Mikkelsen:
http://shop.creativelounge.se/se/art/day-birger-et-mikkelsen-day-totenic-spumanti.php?grp=678474
Tusen tack för en rolig tävling… Ska kopiera alla andras recept nu 😀

Svara
Louise B 27 februari, 2013 - 22:37

Hej!!
Jag sitter inne på det godaste receptet! Jag har lagat denna rätten så många gånger och fått beröm utav samtliga middagsgäster, vuxna som barn!
Går att variera lite efter tycke och smak, såklart, men detta är grunden!
Auberginelasagne
400g nötfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater utav bra kvalité
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 krm paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk timjan
Basilika (rejält gillar jag!)
Salt
Peppar
1 stor aubergine alt 2 små
125 g mozarella (jag brukar ta mer!)
Ostsås
3 dl grädde
150g philadelpiaost
Salt
Peppar
Hacka gul lök och stek tillsammans med vitlök och köttfärs, krydda med paprikapulver, oregano, timjan, basilika, salt och peppar. Ha i krossade tomater, vatten, fond. Låt koka på tills allt vatten kokat bort. Skiva auberginen på längden i tunna skivor, koka i lättsaltat vatten i några minuter. Gör i ordning ostsåsen, sjud grädden och blanda i philadelphiaosten så den smälter, smaka av med salt och peppar. Varva köttfärs, aubergine och ostsås, avsluta med ostsås och skiva mozzarellan tunt och ha på. Gratinera i ugnen på 225grader i ca 20min.
Hade jag vunnit hade jag köpt denna tshirt, gånger två!
En till min och en till min allra bästa vän – min syster!!
http://shop.creativelounge.se/se/art/custommade-t-shirt-nala-love-charcoal.php
Håller mina tummar hårt nu!

Svara
Gisela 27 februari, 2013 - 22:16

Köttfärsbiffar med tomat & basilika (Är gott med kycklingfärs med)
1 Portion: 1500 kcal – (2200 kcal)
150g – (200 g) – mager färs max 10%
2 st soltorkade tomater i olja, avrunna och strimlade
1 msk färsk basilika hackad
1 msk vatten
1 äggvita
Blanda färsen med den hackade tomaten, basilika, vatten, äggvita salt och peppar. Forma biffar med händerna. Stek i medelvarm panna till fin färg ca 5-8 minuter på varje sida. Eller i ugn i ca 15-20 minuter på 175 grader.
Serveras med tex rostade rotfrukter, ris, potatis samt sallad.

Svara
Magda 26 februari, 2013 - 23:36

Hej,
Favorit recept är LCHF nuggets då det passar till hela familjen, stora som små!
http://lchfklubben.se/magdalchf/2013/01/18/lchf-nuggets/ <— recept med bild.
2 klycklingfilé
1 ägg
0,5-1 dl fiberhusk med salt och peppar
1-2 dl sesamfrön
Olivolja att steka i
Skär din filé i mindre bitar.
Doppa din kyckling först i fiberhusk, sedan ägg och sist sesam.
Ner i din varma stekpanna med olja, stek på låg värme så dina nuggets får fin färg.
Till detta gjorde jag grönsaksmos.
Selleri, broccoli, morot och blomkål. Kokar allt i vatten och sedan mixar jag med en stavmixer. Smör och philadelphia mixas ner. Krämigt och gott! Enjoy!
Med ett presentkort kommer jag lägga till mellanskillanden och köpa denna underbara klänning som passar till vår smekmånad i Thailand! <3
http://shop.creativelounge.se/se/art/religion-magic-maxi-dress-smart-yellow.php
Mvh Magda

Svara
Sofie 26 februari, 2013 - 21:49

Mitt favoritrecept, som jag ständigt återkommer till när inspirationen tryter och middagen ska fram på bordet (va, nu idag igen?!), är svamplasagne!
Den är vegetariskt och är en hyfsat billig rätt, vilket är helt perfekt för mig som är student och gärna vill äta lite grönare. Här kommer receptet!
Ingredienser:
400 g frysta, skivade champinjoner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 zucchini
2 msk olivolja
1 förp krossade tomater
4 dl crème fraiche
2 förp mozzarella (à 200 g)
10 lasagneplattor
Sätt ugnen på 225ºC.
Lägg den frysta svampen i en stekpanna och koka bort all vätska. Ta upp svampen och lägg på en tallrik.
Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Skiva zucchinin tunt. Fräs löken i olivoljan, tillsätt svamp och zucchini. Fräs någon minut och rör ner krossade tomater. Låt det koka ihop ca 10 minuter.
Koka upp crème fraichen. Skiva mozzarellan och rör ner hälften av den i crème fraichen och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomat- och crème fraiche sås. Spara lite av den vita såsen och bred över. Lägg resten av mozzarellan på toppen.
Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
Den är sååå god!
Efter noga urval har jag valt ut mina absoluta favoriter på CL!
http://shop.creativelounge.se/se/art/franklin-marshall-baseball-jacket-beige.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/its-all-about-eve-jacket-black-1.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/valerie-oleana-dress-1.php
Så himla fina, allihop! Oj vad jag håller tummarna nu! =)

Svara
Marina Gavelin 26 februari, 2013 - 19:53

Den absolut godast och kanske enklaste Räkpajen!
Valfri pajdeg, jag brukar göra ett LCHF.Låt pajskalet svalna.
1 kg oskalade räkor, som skalas.
1 pkt vitlöksost ex creme bonjour
3 ägg
2 dl creme fraiche
1 krm vitpeppar
2 dl riven ost
Lägg de skalade räkorna i pajskalet, klicka över vitlöksosten.
Rör ihop creme fraichen, äggen, vitpeppar och osten.
Häll över.
Grädda i 225 grader 20-25 min.
Garnera med räkor och dill.
Om jag vinner skulle jag vilja beställa
http://shop.creativelounge.se/se/art/please-jeans-denim-jeans-svartblack.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/primeboots-engineer-high-14-zip-old-crazy-testa-1.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/please-jeans-fancy-denim-jeans.php

Svara
Helen 26 februari, 2013 - 19:16

Vilken trevlig tävling .
Jag skulle gärna vilja vinna dessa snygga skor –
http://shop.creativelounge.se/se/art/ugg-australia-cosima-mid.php
men det fanns hur mycket fint som helst och jag har många önskemål som du kan se på min blogg här http://stenstromsbloggeria.blogspot.se/2013/02/jag-tavlar.html
Mitt bästa recept är fisksoppa som innehåller :
*Scharlottenlök
* Saffran
* Vitt vin
* Fiskfond
Bryn löken och tillsätt saffran och vitt vin , låt koka ner och tillsätt fonden . Låt sedan det koka ihop en stund.
* Grädde efter smak
* Salt och peppar efter smak
* Chili efter smak
* Champingjoner
* Zucchini
* Coctailtomater
* Lax och gärna någon vit fisk
Tillsätt grönsakerna ( Brynta ) och fisken
Servera med lite aioli
Den är riktigt god 🙂

Svara
Krannina 26 februari, 2013 - 18:39

Mitt favorit-recept är Mexikans dippgratäng: http://www.matklubben.se/recept/mexikansk_dippgrataeng_1059.html
Brukar dock hoppa över oliver, jalapenos och purjolök – mer barnvänligt då 😀
Jag skulle välja dessa snygga byxor:
http://shop.creativelounge.se/se/art/custommade-elsebeth-pants-sandshell.php
eller denna klockan:
http://shop.creativelounge.se/se/art/triwa-klocka-siren-brasco-chrono.php
(Ja, jag hade ju fått lägga till någon hundralapp själv förståss 😉 )

Svara
Louise Andersson 26 februari, 2013 - 16:14

Hej! Jag vill slå ett slag för enkelheten i matlagning & därför dela med mig av ett recpept/tips som passar bra nu till våren då grillen ska tas fram: Köp kryddstark chorizo korv med hög kötthalt (antal korvar beror på smak) & mixa tillsammans med nötfärs & övriga ingredienser & du får underbara, smakrika hamburgare 🙂
Hemlagade hamburgare:
Hamburgare (600-700 g nötfärs)
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
kryddstark chorizokorv med hög kötthalt
olivolja
Om jag vinner ett ett presentkort på Creative Lounge ska jag köpa Plain Vanilla´s underbara summer breeze tunic (creme): http://shop.creativelounge.se/se/art/plain-vanilla-summer-breeze-tunic-creme.php

Svara
Kristin Johansson 26 februari, 2013 - 14:14

Åh jag älskar Creative Lounge så jag måste ju vara med och tävla!
Jag är så sugen på denna tröja: http://shop.creativelounge.se/se/art/2-and-day-2nd-louie-top-venice-beach.php
Mitt favorit recept är de Limemarinerade jourdgubbarna med vaniljkräm som som såg en gång på Halv åtta hos mig:
http://blogg.loppi.se/amammax2/2012/10/15/limemarinerade-jordgubbar-med-vanilkjram/
MUMS!
Kram Kristin

Svara
Maria 26 februari, 2013 - 13:34

Finns mycket snygg så självklart vill jag vara med att tävla.. hittade bl a detta linne som jag blev lite förälskad i: http://shop.creativelounge.se/se/art/vintage-by-fe-victoria-singlet-black.php
När det gäller favoritrecept är det svårt!! Älskar dina fläskkotletter i sambalsås, annars är min stora favorit moussaka. Tröttnar nog aldrig på det. Godast tycker jag att det är med lammfärs men går bra med nötfärs med.
Så här gör jag den:
2 stora aubergine (ibland har jag även i lite zucchini)
500 gr lammfärs (eller nötfärs)
1 hackad gul lök
1-2 hackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (gärna körsbärstomater)
1-2 msk balsamvinäger
1 msk kalvfond
salt, peppar
valfria örtkryddor, gärna färska såsom oregano, basilika, timjan
150 gr fetaost
1 mozzarella
2-3 dl grädde
Sätt ugnen på 200°.
Skiva auberginen i cm-stora skivor.
Salta skivorna och vattna ur dem ca 10 minuter.
Förgrädda dem i ugnen ca 10 minuter till de börjar få lite färg.
Stek lammfärsen (nötfärs) i smör/olja (jag brukar blanda)
tillsammans med lök/vitlöken.
Blanda sen i tomater, balsamvinäger, fond.
Smaka av med salt & peppar.
Sist i med örterna.
Varva aubergine, sås och riven fetaost i en ugnssäker form.
Toppa med riven mozzarella och häll över grädden.
Grädda i ugnen ca 15 minuter.
=)

Svara
Linda Hallman 26 februari, 2013 - 11:17

Nån av dessa godingar skulle jag välja.
http://shop.creativelounge.se/se/art/plain-vanilla-summer-breeze-tunic-creme.php
eller
http://shop.creativelounge.se/se/art/cream-berry-parka-coat-walnut.php
Den här kycklinggratängen är kanon god:
4 portioner:
3 kycklingfiléer
1-2 paket bacon
2 dl cremé fraiche av valfri fetthalt
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl riven ost, gärna smakrik
1 msk sweet chili sauce
1 finhackad vitlöksklyfta
1,5 msk kycklingfond
salt och svartpeppar
Smör -och rapsolja att smörja formen med samt att steka i
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnfast form.
Skär kycklingfiléerna i långtgående bitar, stek dessa, salta och peppra. Lägg över kycklingfiléerna i ugnsformen. Klipp bacon i småbitar och stek. Strö baconbitarna över kycklingfiléerna.
Rör ihop, grädde, cremé fraiche, sweet chili sauce, och kycklingfond. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i formen och strö över riven ost.
Ställ in i mitten av ugnen i ca. 25 minuter
Nått gott till Ris, pressad potatis för den som äter det annars finns ju det broccoli eller nått annan egen favorit.

Svara
Helle 26 februari, 2013 - 11:16

Hej Åse
Din kokbok är min köksbibel, så det är ju klart att favoritrecepten kommer härifrån och en favorit i hela familjen är din tacopaj med en skön grön salad till 🙂 Mumsigt gott och prisas av hela familjen det är ju viktigt.
Min önsklista från Creative lounge är dessa:
http://shop.creativelounge.se/se/art/day-birger-et-mikkelsen-day-gweneth-bag-small-dusty-ruby.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/day-birger-et-mikkelsen-day-revealed-dusty-ruby.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/day-birger-et-mikkelsen-day-totenic-spumanti.php?grp=678474
Tack och ha en bra dag 🙂
Kram Helle

Svara
Carolina B 26 februari, 2013 - 10:44

Jag vill tipsa om en enkel men samtidigt festlig rätt som jag lagade med en kompis förra helgen: Vi gjorde lax i ugn som vi la på en bädd av purjolök samt hade lite ovanpå också, sedan hällde vi tamarisoja och pressad lime ovanpå. TIll det severade vi en sallad med babyspenat, tunt skivad rå rödbeta och avokado. Plus en jättegod kall sås på creme fraiche, vitlök, örter samt salt och peppar. Enkelt, gott och nyttigt 🙂
Om jag vann skulle jag bla.a köpa en ny sjal till våren http://shop.creativelounge.se/se/art/beck-sondergaard-c-laughing-skulls-light-grey-1.php
och från ditt blogginlägg skulle jag önska http://shop.creativelounge.se/se/art/cream-berry-parka-coat-sky-grey.php

Svara
Lina 26 februari, 2013 - 10:40

Jättesvårt att välja ETT favvo-recept, finns ju så mycket god mat! Eftersom vi nyligen fick en pastamaskin för vi för tillfället ganska så mycket hemgjord pasta och alltid med en god sås till (finns det nåt godare än sås??!!). Blir inte alls LCHF men man borde ju kunna byta ut pastan mot LCHF-pasta så blir det minst lika gott!
Pastan gör vi såhär:
250 g mjöl
2 hela ägg
2 äggulor
Har man tillgång till en bra matberedare kan pastadegen göras klar i den. Har man ingen matberedare (vilket vi inte har) gör man enligt nedan:
Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mitten av mjölet. Häll i ägg och äggulor i gropen och rör med en gaffel tills att det börjar bli en deg. Knåda degen i ca 10 minuter eller tills den är smidig och elastisk. Vira in degen i plastfolie och låt vila i kylskåp cirka 1 timme. Dela sedan degen i 4 lika stora delar. Kör en del genom pastamaskinens bredaste inställning. Vik den dubbel och kör igenom den igen. Repetera 5-6 gånger eller tills degen känns smidig och slät.
Ställ in maskinen på näst bredaste läget och kör igenom degen.Fortsätt med ett smalare hack åt gången tills du har kört igenom den smalaste inställningen på maskinen, och har långa plattor med pasta. Gör likadant med resten av degen. För att det ska bli spaghetti eller tagliatelle av plattorna kör man dem genom ytterligare ett verktyg på pastamaskinen som delar varje platta i spaghettistrån istället. Färsk pasta ska kokas ungefär 2-3 minuter. Blir SÅ gott och känns mycket bättre att äta än färdigköpt pasta!
Favvo-såsen till hemgjord tagliatelle är denna just nu:
4 personer
8 hg räkor med skal
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
Rapsolja, att steka i
3 tomater, finhackade
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 tsk timjan
Cayennepeppar efter behag
1 burk Cantadou vitlök och örter
2 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
Färsk pasta
Gör så här:
Skala räkorna. Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Skala och hacka tomaterna. Fräs purjo och vitlök i rapsolja. Tillsätt tomathacket, vatten, buljongtärning och timjan. Koka såsen i 5 minuter. Tillsätt grädde och creme fraiche och låt puttra några minuter till.
Rör ner cantadou osten, smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Till sist innan servering häll i räkorna. Servera med färsk pasta.
Detta recept har jag hittat hos Gourmetmorsan.
Finns ju hur mycket fint hos CL som helst, svårt att välja något men jag har längre dreglat över ett par Circle of Trust-jeans och varit så nära att klicka hem dem flera gånger men hejdat mig i sista stund, så en investering i ett par snygga ljusa jeans till våren skulle det nog bli!
http://shop.creativelounge.se/se/art/circle-of-trust-jeans-lodi-damaged-light-blue.php
Ska man vara lite mindre praktisk så ÄLSKAR jag denna klänningen:
http://shop.creativelounge.se/se/art/religion-darkness-dress-parchment.php
Tack för en massa kul receptinspo!

Svara
Ulrika v B 26 februari, 2013 - 10:04

Hej, här kommer ett bra recept tycker jag!
Thaigryta:
500 gr kycklingfile – strimlade
2 vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
1 msk currypasta (grön eller röd )
2 tsk stevia strö eller helst något som liknar farinsocker
2 msk asiatisk fisksås
2 små morötter ( kan uteslutas vid viktminskning )
200 gr broccoli
1 stor röd paprika ( eller 1 halv röd och 1 halv orange för lite mer färg )
3 salladslökar
2 msk raps olja 1 burk kokosmjölk ( jag tar den som heter creamy )
1 msk konc kycklingfond
Saft av 1 lime Servera med fräst vitkål eller lchf-nudlar

Svara
Elin - Photos by Arvegil 26 februari, 2013 - 09:57

Vilken rolig tävling!
Mitt favoritrecept (finns ju så många) är Sparrisomelettbakelse med rökt lax och chiliräkröra (från Dr Dahlquists och Airams kokbok till fest och helg)
4 portioner
100g förvälld grön sparris
4 ägg
1/2 dl grädde
salt & peppar
smör
4-6 skivor rökt lax
1 dl färska skalade räkor
1/2-1 tsk finhackad färsk röd chili
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl stenbitsrom
1 msk hackad dill
Några droppar citronsaft och tvättat strimlat citronskal
Ugn 225 grader
Klä en mindre rektangulär ugnsfast form med smörpapper, alternativt smörj formen mycket noga med smör (jag brukar använda smörpapper, då blir det busenkelt!). Placera den förvällda sparrisen i botten. Slå hastigt ihop äggstanningen och häll den försiktigt över sparrisen. Grädda omeletten tills den har stannat och är helt torr, ca 10-15 min. Kyl hastigt.
Vänd ihop ingredienserna till räkröran, börja med den mindre mängden chili och smaka av. Rör inte för intenstivt för att på så vis behålla den ”korta” täta strukturen. Håll röran kall tills det är dags att garnera. Skär omeletten i fyra lika stora kvadrater, klä med lax så att hela ytan täcks. Jämna eventuellt till kanterna med sax eller kniv.. Klicka över räkröran och toppa med strimlat citronskal. Garnera om du vill med något grönt.
Detta är gudomligt gott och detta använder jag mycket, skall ha det som förrätt imorgon när jag gör födelsedagsmiddag för min man 🙂
På Creative Lounge finns ju så himla mycket fint, men jag har valt ut detta om jag vinner
http://shop.creativelounge.se/se/art/filucca-lou-earring-krucifix.php
och
http://shop.creativelounge.se/se/art/filucca-lou-earring-krucifix.php
Kram!

Svara
Jeanette 26 februari, 2013 - 09:44

Hej Hej!
Mitt – eller rättare sagt familjens favorit recept är: Mexikanska biffar 🙂 Det som är toppen med detta är att du kan välja kotletter, fläskfilé, skinkinnanlår eller kyckling t.om. kassler. Man tar det man gillar mest.
För 4 personer:
*1 stor fläskfilé
*5 dl vispgrädde
*1,5 dl vitt vin
*1 st kött/grönsaksbuljong (eller motsvarande fond)
*ca 3 msk tomatpuré
*2 vitlöksklyftor som du river eller pressar
*2 msk torkad dragon
*chilipepper typ santa marias el ngn annan , ca 1 tsk beroende på hur stark du vill ha såsen.
*salt & peppar
* 1/2 pkt fryst gräslök som man rör i strax innan servering.
* ev redning av något slag
Såhär gör du:
Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor , salta (sparsamt) & peppra och bryn i smör. Tillsätt alla ingredienser utom gräslök och redning, låt småputtra
tills såsen kokat ihop och tjocknat en aning. Behöver man här kan man reda av såsen. Strax innan servering rör man i gräslöken. Servera med en sallad och ris till de som äter det! Mängderna anpassar man efter smak och tycke!
Ojojoj så mycket fint! Hihi svårt att välja men här är två plagg jag gillar extra mycket <3
http://shop.creativelounge.se/se/art/2-and-day-2nd-lightness-monsieur.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/cream-berry-parka-coat-walnut.php
Ha en härlig dag 🙂 vänligen Jeanette

Svara
Elin - Photos by Arvegil 26 februari, 2013 - 09:41

Vilken rolig tävling!
Mitt favoritrecept (finns ju så många) är Sparrisomelettbakelse med rökt lax och chiliräkröra (från Dr Dahlquists och Airams kokbok till fest och helg)
4 portioner
100g förvälld grön sparris
4 ägg
1/2 dl grädde
salt & peppar
smör
4-6 skivor rökt lax
1 dl färska skalade räkor
1/2-1 tsk finhackad färsk röd chili
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl stenbitsrom
1 msk hackad dill
Några droppar citronsaft och tvättat strimlat citronskal
Klä en mindre rektangulär ugnsfast form med smörpapper

Svara
Elaine 26 februari, 2013 - 09:32

Favoritreceptet är en gratäng med aubergine & zuccini. Den ersätter potatisgratäng och funkar fint till både kött och fågel. Oströran gör att de annars ganska smaklösa grönsakerna blir fantastiskt goda!
Det man behöver är:
1 aubergine (ca 350 g)
1 zucchini (450 g)
olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 cream cheese
1 dl grädde
1+1 dl riven ost
smör att steka i
oregano, salt & svartpeppar
Sätt ugnen på 200°. Skär aubergine och zucchini i ca 1/2cm tjocka skivor och valfri längd (jag brukar tänka att skivorna ska likna potatisskivor i storlek). Fördela dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med lite olivolja, salta och peppra lätt. Sätt in plåten i ugnen och sätt timern på 25 minuter. Strimla löken och finhacka vitlöken, fräs dem sedan i smör på svag värme ca 10 minuter. Blanda cream cheese, grädde och en deciliter av osten i en skål. Salta och peppra lite. Smörj en liten ugnsform och täck botten med aubergine- och zucchiniskivorna. Strö över lök och bred ut lite av oströran ovanpå. Fortsätt att varva aubergine, zucchini, lök och oströra så långt det räcker. Se till att ha lite oströra kvar att lägga på toppen. Strö en deciliter ost över gratängen, smula lite torkad oregano på toppen och grädda i 30–40 minuter.
http://shop.creativelounge.se/se/art/franklin-marshall-baseball-jacket-beige.php

Svara
MalinSt 26 februari, 2013 - 09:07

Hej,
vilken underbar tävling.. Min favoriträtt är faktiskt Matplatsens mexikanska kycklingpaj. http://www.matplatsen.net/2009/11/20/en-gammal-favorit/ men eftersom jag är både glutenintolerant och inte äter så mycket kolhydrater, brukar jag göra den med din pajdeg http://56kilo.se/pajdeg-lchf/..
Såg sen när jag köpte din kokbok att den fanns med på det sätt jag brukar göra den – så jag förstår att det är fler än jag som tycker den är supergod!! 🙂
På CL är det fantastiskt svårt att välja bara en sak som jag vill ha.. jag vill ha massor. Men jag älskar båda mina Circle of trust jeans (Lodi och Zoë) så jag tror att det skulle bli ett par ljusa nu när våren närmar sig..
http://shop.creativelounge.se/se/art/circle-of-trust-jeans-lodi-damaged-light-blue.php
Kram (nu håller jag tummar och tår!! 🙂 )

Svara
Maria L 26 februari, 2013 - 08:15

Hej!
Åh va fina saker!!! Här skulle man kunna surfa runt hela dan o titta på snyggheter! Det här skulle jag önska om jag vann 🙂
http://shop.creativelounge.se/se/art/swedish-hasbeens-heart-sandal-bubble-gum.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/2-and-day-2nd-coleman-dress-asphalt.php
Mina favoriter just nu är ditt kesobröd med kruskakli och det fröknäcke som finns på lite alla möjliga olika sidor. Perfekt för en smörgåsälskare!!! Även barnen är sålda på fröknäcket!
Hoppas!
Maria

Svara
Helena 26 februari, 2013 - 08:12

Mitt favoritvardagsrecept är snabblagad torsk:
En Purjolök
2 st Torskblock
2 dl Creme fraiche
400 g Räkost
Hacka purjo och fräs i stekpanna, och lägg i botten på en ugnsfast form. Lägg i halv/tinad fisk. Rör ihop CF och räksost och slå över.
40 min i ugn i 200C.
På min önskelista finns bland annat:
Tröjan
http://shop.creativelounge.se/se/art/chillnorway-wax-jumper-blue.php
Och byxan:
http://shop.creativelounge.se/se/art/chillnorway-bluebird-pant-grey-varnyhet-1.php

Svara
Kristina Bach 26 februari, 2013 - 01:11

En portion havregrynsgröt, 1matsked kakao, 1matsked honung. Gott och nyttigt, perfekt när man är sugen på choklad, eller något sött. Skulle köpa http://shop.creativelounge.se/se/art/love-forever-helen-dress-mix-powder.php

Svara
Teres 25 februari, 2013 - 23:49

Hej Åse
Just nu är mitt favorit recept din lasagn det är så underbar och en god grekisksallasd till så är det njutning på hög nivå:)
Om jag vann skulle jag bli överlycklig för dom rosa träskorna http://shop.creativelounge.se/se/art/swedish-hasbeens-heart-sandal-bubble-gum.php
Kram Teres

Svara
Magda 25 februari, 2013 - 23:28

Hej,
Favorit recept är LCHF nuggets då det passar till hela familjen, stora som små!
http://lchfklubben.se/magdalchf/2013/01/18/lchf-nuggets/ <— recept med bild.
2 klycklingfilé
1 ägg
0,5-1 dl fiberhusk med salt och peppar
1-2 dl sesamfrön
Olivolja att steka i
Skär din filé i mindre bitar.
Doppa din kyckling först i fiberhusk, sedan ägg och sist sesam.
Ner i din varma stekpanna med olja, stek på låg värme så dina nuggets får fin färg.
Till detta gjorde jag grönsaksmos.
Selleri, broccoli, morot och blomkål. Kokar allt i vatten och sedan mixar jag med en stavmixer. Smör och philadelphia mixas ner. Krämigt och gott! Enjoy!
Med ett presentkort kommer jag lägga till mellanskillanden och köpa denna underbara klänning som passar till vår smekmånad i Thailand! <3
Mvh Magda

Svara
Åse 26 februari, 2013 - 08:05

Magda du glömde länken 😉

Svara
Malin 25 februari, 2013 - 23:17

Mitt favoriteecept just nu är lasange!
Börja med att göra lasagne-plattorna.
 
4 ägg
125 g philadelphiaost
0,5 dl fiberhusk
 
Sätt ugenen på 150 grader. Vispa äggen, tillsätt phillan och husken och vispa ihop till en jämn smet. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, lägg även ett pakplåtspapper över smeten och kavla ut smeten mot kanterna. Bakplåtspapperet ska vara kvar under gräddning. Grädda 10 minuter, ta bort bakplåtspapperet och skär i lagomt stora plattor. Höj värmen i ugnen till 225 grader.
 
Sedan slänger man ihop en köttfärssås.
 
500g nöt- eller älgfärs
500g krossade tomater
en gul lök
3-4 msk tomatpuré
salt, svartpeppar
ev. lite champinjoner och vitlöksklyftor
 
Finhacka löken och fräs i smör, stek köttfärsen tillsammans med löken. Häll i tomatkrossen och tomatpurén och krydda. Låt småputtra 15-20 minuter på svag värme.
 
Ostsåsen.
 
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
100g valfri ost
salt, svartpeppar
 
Låt creme fraiche och grädde koka upp, dra sedan åt sidan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
 
Lägg plattorna i en ugnsfast form, lägg på köttfärsen och sedan ostsåsen. Varva tills det tar slut. Avsluta med lite riven ost. Grädda i ugnen 15-20 minuter.
Det jag skulle beställa från hemsidan är denna fina sommarklänning http://shop.creativelounge.se/se/art/magali-pascal-afternoon-tea-dress-dusty-pink.php

Svara
Åsa 25 februari, 2013 - 22:32

Mitt favoritrecept är
Kyckling med färskost.
1 grillad kyckling
200 g (2 dl) creme freshe
200 g färskost (philadelphiaost)
5 g (1 tsk) sambal oelek
30-45 g (2-3 msk) tomatpuré
100 g hackade jordnötter (naturella använde jag)
ca 100 g riven ost
1 paprika
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka jordnötterna (jag hackade mina i en mixer/blender)
Koka ihop creme freshe, färskosten, sambal oelek och tomatpurén.
Grovhacka paprikan.
Riv bitar av den grillade kycklingen.
Lägg kycklingbitarna och paprikabitarna i en ungsfast form.
Fördela massan över kycklingen och strö sedan över riven ost.
Gratinera i cirka 15 minuter.
Om jag vann skulle jag unna mig denna underbart snygga klockan!
http://shop.creativelounge.se/se/art/triwa-klocka-flamingo-brasco-chrono.php?grp=961482

Svara
Elsy 25 februari, 2013 - 22:29

Tack för infon om maltitol stod häromdagen och höll i en sådan choklad men köpte inte:-) Mitt favorit recept bland många är ditt kesobröd (keso scones) som jag nu bakar varje vecka.
Ska till Umeå om några veckor och tänkte leta upp CL, vore inte fel att ha lite att shoppa för till ex dessa:
http://shop.creativelounge.se/se/art/please-jeans-denim-jeans-red-wine.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/triwa-klocka-sterling-steel-nevil.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/valerie-silk-dress-orange-bordeaux.php

Svara
Elisabet Andersson 25 februari, 2013 - 21:53

Mitt favoritrecept: Färsbiffar med gorgonzolasås. http://www.kokaihop.se/recept/farsbiffar-med-gorgonzolasas
Det här receptet har varit utnämnt till Dagens mest omtyckta recept på kokaihop.se. Har provlagat och det blev jättelyckat!
Många smaker i dessa goda biffar. Serveras förslagsvis med potatis-och-jordartskocksmos. Gorgonzolaosten till såsen kan med fördel bytas till
St. Agur, gott i båda fallen!
Om jag vann fantastiska 1000 kr i presentkort hos fina Creative Lounge blev det denna skönhet:
Oxxo Design klocka – Steel Diamond Watch Lady Style (silver)
http://shop.creativelounge.se/se/art/oxxo-design-klocka-steel-diamond-watch-lady-st.php?grp=961482

Svara
Carina Persson 25 februari, 2013 - 21:44

Mitt favoritrecept och tävlingsbidrag:
GORGONZOLAGRATINERAD KASSLER
Det här behövs till 4 personer
2 pakt fryst bladspenat
Smör
6 hg kassler
SÅS
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1/2 dl sherry
1/2 köttbuljongtärning
1 tsk soja
100 gr gorgonzola
1 bunt finklippt persilja
GÖR SÅ HÄR
Tina spenaten. Krama ur vattnet och fräs den i lite smör.
Säker kasselern i tunna skivor. Bottna en ungsfast form med
Spenaten och lägg kasslerskivorna ovanpå.
Sås: Vispa samman grädde, crème fraîche, sherry och smula i buljongtärningen. Koka upp såsen, rör i osten och smaka av med soja. Häll såsen över köttet och gratinera i 225 grader i ca 15 minuter. Strö över finhackad persilja vid serveringen.
God spis!
Jag fastade för grymma skor ❤
http://shop.creativelounge.se/se/art/swedish-hasbeens-zip-it-emy-nature.php

Svara
Caroline 25 februari, 2013 - 21:35

Favoritreceptet är nog en currykyckling… Ett par kycklingfiléer skurna i bitar steks ihop i gryta tillsammans med lök, några morötter, salt, peppar, en skvätt soya och ca 2 tsk curry. Tillsätt tillslut ett par msk crème fraîche. Serveras med en god sallad, ris eller blomkålsris.
Om jag skulle vinna så skulle jag använda presentkortet till de snyggaste primebootsen http://shop.creativelounge.se/se/art/primeboots-huelva-low-576-salvaje-jacinto.php Finare boots finns inte! // Caroline

Svara
Photo by Emelie 25 februari, 2013 - 21:16

Mitt favoritrecept i bakväg är Leilas New York blueberry cheescake. Ugnsbakad och krämig som en bra cheescake ska vara! http://www.leila.se/new-york-blueberry-cheesecake/recept/bakverk/index1,23.htm?id=2698
Denna har jag suktat efter i flera månader, så denna skulle valet falla på http://shop.creativelounge.se/se/art/triwa-klocka-nevil-havana-brown-nyhet.php

Svara
Eva Skorpan 25 februari, 2013 - 20:43

Detta recept är så otroligt gott så jag tror jag måste trotsa kylan å ta fram grillen
http://vardagfest.blogspot.se/2012/07/rokgrillad-laxsida.html
Finns många goda recept hos Erika och hos dig så vardagen blir lätt för oss andra 🙂
Om jag skulle vinna skulle det sitta fint med lite vingar..
http://shop.creativelounge.se/se/art/cindstory-yanoi-top-with-wings-darkgreyglitter-1.php sedan fanns det ju otroligt fina armband å välja på.

Svara
Frida Bergner 25 februari, 2013 - 20:39

Här vill man verkligen vara med och tävla!! ♥
Här kommer mitt favo recept på en glasstårta
Glasstårta med vit choklad på browniebotten
Browniebotten
100 g smör
100 g mörk choklad
1 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
100 g hasselnötter
2 st ägg
2.5 msk msk pepparkakskrydda (valfritt)
Lingonglass
750 g osockrade frusna lingon
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Vit Chokladglass
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 st ägg
Garnering
frusna lingon
Sätt ugnen på 175°. Smörj en springform (24 cm i diameter) med smör och vetemjöl. Hacka nötterna grovt. Smält smöret i en kastrull och rör ner den grovhackade chokladen tills den smält. Rör ner sockret. Rör ner vetemjöl och ett ägg åt gången. Rör ner pepparkakskryddan och vänd ner hasselnötterna.
Häll i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna i formen.
Kör frusna bär, socker och grädde i matberedare. Häll smeten på kakan i formen. Sätt i frysen minst 2 timmar.
Koka upp grädde och rör ner den grovhackade chokladen tills den smält. Låt kallna i kyl. Vispa sedan upp smeten luftigt, tillsammans med äggen. Häll ovanpå lingonglassen och sätt i frysen minst 4 timmar. Ställ fram glasstårtan cirka 40 minuter innan servering.
♥ Mina val blev dessa tre:
http://shop.creativelounge.se/se/art/love-forever-katarina-blouse-vit-varnyhet.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/lilly-of-sweden-mandy-dress-black.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/hultquist-copenhagen-orhangen-phyton-silver.php
Gillar Creative Lounge på FB i mitt namn: Frida Bergner.

Svara
Filippa 25 februari, 2013 - 20:38 Svara
susanna 25 februari, 2013 - 20:35 Svara
Josefine Andersson 25 februari, 2013 - 20:30

Åhh jag har ett GUDOMLIGT recept:
http://matbloggenmagott.blogspot.se/2012/05/laxpaket-pa-grillen-eller-i-ugnen.html( det är inte min blogg receptet kommer ifrån)
Det är super enkelt o laga till,ugnen fixar det mesta 🙂 Sen var den fortfarande om inte MINST lika god i matlåda dagen efter och gick verkligen hem hos både stora och små. Helt klart en 10 poängare utan att knappt behöva anstränga sig.
Finns ju så himla mycket fint så vet knappt om jag skulle kunna välja men favoriterna är nog:
http://shop.creativelounge.se/se/art/please-jeans-denim-jeans-svartblack.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/primeboots-engineer-high-14-zip-old-crazy-testa-1.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/triwa-klocka-blue-raven-nevil.php
Tack för en super blogg!
Kram

Svara
Jennie H Jansson 25 februari, 2013 - 20:24

Kycklingfile, spansk röd peppar, rödlök, kokosmjölk, cayennepeppar, soja, fishsause jordnötter och jordnötssmör. Serveras med broccoli. Mumma för magen 🙂
Så mycket snyggt att välja mellan men någon ny top skulle verkligen behövas 🙂

Svara
Annah 25 februari, 2013 - 20:24

Mitt absoluta favoritrecept är denna tårta: http://louisespis.blogspot.se/2011/06/very-cherry-chocolate-cake.html Den är så enormt god att finns det något särskilt att fira så gör jag den gärna och njuter massor.
Eftersom jag snart ska åka utomlands vore det perfekt med en sommarklänning till varma dagar.
http://shop.creativelounge.se/se/art/religion-darkness-dress-parchment.php

Svara
Camilla Milla Bergström 25 februari, 2013 - 20:15

Minttårta gjord på mörk choklad och after eight( och givetvis lite mer) Serveras med grädde, mums!
http://shop.creativelounge.se/se/art/dyrbergkern-wendolyn-ring-ss-crystal.php denna snygga har jag önskat länge. Hoppas nu på jättetur!
gillar, delar på FB

Svara
Sara 25 februari, 2013 - 20:12

Favoritrecept är nästan omöjligt för mig att välja, finns så mycket gott!! Men om jag ska välja ett just nu blir det sesamkyckling, ett superenkelt recept som smakar fantastiskt gott och ”avancerat” 🙂
Stek strimlad kycklingfilé, shiitakesvamp och ostronskivling. Tillsätt salladslök, ett par tsk sesamolja och ett par msk sesamfrön och stek ett par minuter till. Servera med basmatiris (eller kanske bara wokade grönsaker) och teriyakisås. Ett glas rött till och fredagsmyset kan börja 🙂
Jag hittade en helt fantastisk klänning som jag gärna hade vunnit!
http://shop.creativelounge.se/se/art/religion-darkness-dress-parchment.php
En annan favorit är denna:
http://shop.creativelounge.se/se/art/chillnorway-perry-tunica-white.php

Svara
Susanne 25 februari, 2013 - 20:01

Mitt (och allas som får smaka) favorit recept är Fröknäcket !! Finns bla på din blogg. Hur gott som helst och magarna gillar det jättemycket 😉 . Om jag vinner vill jag absolut ha den grå jackan, skitsnygg ! Behöver verkligen en ny vårjacka! Vet inte hur man länkar på IPad , hoppas detta duger :))

Svara
Åsa 25 februari, 2013 - 19:27

Åh, jag som älskar klänningar hade valt en klänning, kanske HEDY DRESS, eller MAGIC MAXI DRESS!
Mitt favoritrecept är detta: http://www.recept.nu/anders_leven/smaratter_och_tillbehor/ris/karelska_piroger/
Finne som jag är så är jag uppväxt med karelska piroger. Muuuums, tillsammans med äggsmör. Eftersom jag äter LC (inte LCHF) så blir det inte ofta jag lagar, men barnen älskar dom också så ibland har vi pirogfest! 🙂

Svara
Maud 25 februari, 2013 - 18:53

Hejsan!
Min absoluta favorit just nu e kesoplättar!! Och ikväll gjorde jag croque monsieur!!
Underbart gött! Vill ha det imorrn igen;-)
Om jag vinner skulle jag köpa ENDRA armband svart dubbelt o knappar till det…
Tyvärr vet jag inte hur jag länkar på Ipaden;) inte så teknisk… Men hoppas på lite tur ändå
Tack för en superbra blogg o så himla bra bok!
Kramar

Svara
Anna 25 februari, 2013 - 18:11

Vet inte om detta räknas som favoritrecept men det är alla kategorier min favorit så jag skriver detta! Västerbottenpaj med svärmors gravade lax! Mmm!
På min önskelista står dessa snyggingar
http://shop.creativelounge.se/se/art/dyrbergkern-ocean-rose-gold.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/line-of-oslo-knitted-sweater-lexie-goldish.php
http://shop.creativelounge.se/se/art/frontrow-living-snap-purse-whiterose.php

Svara
Erika Skalman 25 februari, 2013 - 17:51

Super lätt att välja sin favoritrecept.. Älskar denna och har bakat den flera gånger. Alltid får jag komplimanger och alla frågar efter receptet. Senast bakade jag denna förra veckans torsdag till gemensam fika på jobbet:
http://56kilo.se/gino-italiensk-chokladgratinerad-fruktdessert/
Gillar Creative Lounge på Facebook (gillare nummer: 7754)
Jag skulle köpa en bodylotion och tvål från La Bruket. Länge sedan man skämde bort sig själv:
http://shop.creativelounge.se/se/grp/l-a-bruket.php
Skulle även köpa en urläcker clutch till våren. Denna blev jag kär i från Lilly of Sweden.. Passar både till vardag och fest och är pricken över i:et till vårens outfits.
http://shop.creativelounge.se/se/art/lilly-of-sweden-butterfly-bag-leatherbeige.php

Svara
Lisa 25 februari, 2013 - 17:45

En av mina absoluta favvis desserter är en Maraboumousse som man gör på 150g choklad, 0,5 gelatinblad och 2,5 dl grädde. Mixa ihop, låt stelna och vispa sedan fluffigt. Servera med hallon och hackad daim, en kaloribomb med guldstjärna!
Överst på min önskelista inför våren (och födelsedagen) är http://shop.creativelounge.se/se/art/religion-white-sweat-whitenavy.php
Och den unika tröjan
http://shop.creativelounge.se/se/art/2-and-day-2nd-lightness-black.php

Svara
elin 25 februari, 2013 - 17:04

Hej Åse, vad anser du om CarbZone:s choklad? De säger att mjölkchokladen bara innehåller 6 gram ”netto kolhydrater” per hundra gram men när man läser på näringsinnehållet innehåller den ju 54 gram vanliga kolhydrater per 100 gram och det är ju inte lowcarb! Är det bättre att äta vanlig mörk choklad då?

Svara
Åse 25 februari, 2013 - 17:05

Den är en bluff! Maltitol tas upp nästan lika mycket som socker! Läs gärna här: http://www.kostdoktorn.se/carbzone-och-deras-officiella-lchf-symbol/
Ät hellre riktig, BRA mörk choklad och njut av 1-2 rutor!

Svara

Lämna en kommentar