TÄVLING: Vinn ett fint Mors Dag kit!

13 maj, 2013

Tills jag hunnit landa hemma och kreerat lite nya goda recept så får ni underhålla er med att tävla!
I samband med min favorit smyckesbutik, LYXXA så kommer här en tävling inför Mors Dag som infaller den 26/5! Firar ni??
I går var det Mors Dag både i Finland och i USA och i en herrans massa andra länder!
Nu till tävlingen!
Vinsten: Thomas Sabos Mors Dag box med en berlock och parfym. Jättefint!

  1. Hur många år har Lyxxa blivit vinnare till ”Årets Accessoarbutik i Helsingborg”?
  2. Berätta kort om ett minne du har tillsammans eller av din mamma.

Gilla gärna LYXXA på facebook och få 15% rabatt vid ett köp!
https://www.facebook.com/lyxxa
Tävlingen pågår tills fredag kväll!
sabo

Print Friendly, PDF & Email

54 kommentarer
0

Du kanske också gillar

54 kommentarer

Helena i Uppsala 16 maj, 2013 - 21:03

fyra år
Mamma och jag besökte hennes äldsta syster i Ryssland när Glasnosten nyss inträtt. Det var första gången de sågs. Mamma hade hört talas om att ormsalva var så bra. Nu skulle vi köpa den äkta varan! På apoteket försökte jag med alla upptänkliga språk, mamma provade finska för det var i Fjärrkarelen. Till sist slingrade jag med armen och väste – vi fick vår ormsalva!

Svara
MARIAH GEIJER 16 maj, 2013 - 20:37

4 år
Min underbara mamma Åsa var med på förlossningen när min dotter föddes 2006,
som ensamstående så var hon det absolut bästa stödet och jag är oerhört tacksam för att hon tog ut dom där pappa-dagarna och hjälpte mig första tiden när jag kom hem från BB oxå <3

Svara
Charlotte Hallin Johansson 16 maj, 2013 - 10:06

Rätt svar är 4 gånger
Mitt bästa minne av min mamma är från gymnasietiden. Jag bodde på internat 10 mil hemifrån och trivdes inte alls, längtade hem och saknade kompisarna och fotbollsträningen hemma. Under hela mitt första år i gymnasiet åkte jag hem 1 gång i veckan och tränade och träffade kompisar och mamma skjutsade sen tillbaka mig på kvällen, sov över på en madrass på golvet och åkte sen 10 mil till sitt jobb på morgonen efter – bara för att jag skulle må bra! Älskade mamma som hon har ställt upp på mig!

Svara
Sofia Sahlin 15 maj, 2013 - 16:58

1 – De har vunnit fyra år i rad.
2 – De gångerna vi gemensamt står i köket och lagar mat eller bakar. Det är så givande och rogivande. Något som ger mig massor av energi och glädje. Ta till vara vardagens guldkorn anser jag är viktigt och varför inte göra det gemensamt.

Svara
maja 15 maj, 2013 - 11:15

Vinnare 4 gånger. Har så många händelser jag skulle kunna skriva om men nåt jag verkligen uppskattar med min mamma är att hon alltid är lugn och cool, inte stressar upp sig i onödan och alltid backar upp! Sen finns som en fin upplevelse en resa till Arguineguin. en riktigt härlig toppenresa.! Glömmer aldrig!

Svara
Eleonor Backlund 15 maj, 2013 - 10:08

Hej
Svaret på fråga ett är fyra gånger.
Minnen är tyvärr det enda jag har kvar av min mamma som gick bort i bröstcancer bara 37 år gammal. Ett av mina mysigaste minnen är när vi hade kuddkrig i vardagsrummet. Orkar inte skriva mer om det, får en klump i halsen och tårar i ögonen av blotta tanken.
Var rädda om era mammor, alla ni som kan…

Svara
Malin 15 maj, 2013 - 09:32

Godmorgon!
Lyxxa har blivit utnämnd till året accessoar butik i helsingborg 4 gånger, hitills! 🙂
Jag har nyligen fyllt 20 år och minns speciellt en kväll för några månader sedan då min mamma fyllde år. Jag bor inte hemma längre, men den helgen var jag hemma för att fira mamma med hela släkten. När släkten hade åkt hem var det bara vi kvar hemma och vi satt och pratade. Båda hade druckit några glas vin och var lite känslosamma då mamma började prata om hennes bästa vän som gick bort av sjukdom för ca 10 år sedan. Det var även min gudmor så jag var också väldigt nära henne, men det har inte blivit att vi pratat så mycket om det då jag var så ung då det hände. Men nu när vi båda verkligen satt och pratade om det, och grät tillsammans i soffan så kändes det så himla fint. Det är inte världens gladaste minne men det är något jag alltid ska komma ihåg för att det var så fint och en speciell stund med min fina mamma. Har såklart fler fina minnen men just det här var det jag kom att tänka på nu!
Vore underbart att kunna ge henne detta kit för att visa ännu mer hur speciell hon är för mig.
Tack för superbra blogg!

Svara
Carl 15 maj, 2013 - 09:26

Hej!
Lyxxa har blivit utnämnd till året accessoar butik i helsingborg 4 gånger, från 2009-2012.
Jag har såklart som de flesta andra många fina minnen med min kära mamma genom åren. Ett av dem är strax innan jag flyttade hemifrån då jag och mamma själva åkte till stockholm en helg. Vi gick på en lyxig restuarng och åt 3 rätters middag, men rätterna var väldigt dyra, väldigt små och framförallt inte så mättande eller goda. Efter tre rätter och lite vin gick vi därifrån, fortfarande väldigt hungriga. Det slutade med att vi köpte med oss tacochips, ostdipp och även varsin macka upp till hotellrummet och avslutade vår ”gorumetmiddag” där. Detta var såklart innan min lchf-resa började, men ett fint minne iaf!

Svara
Lotte 15 maj, 2013 - 09:24

4år i rad har de vunnit.
Jag har inte så där suuuuperbra kontakt med min mamma så jag har hel enkelt valt att göra nya traditioner med mina barn för jag ska kämpa att alltid ha bra kontakt med mina barn!! Än är de så smä men det gäller ju att börja i tid 🙂 Så förra året va vi ute vid en sjö och grillade och umgicks, barnen älskade det och jag med! Så i år ska vi ut med barnen igen och bara umgås.
Kram Lotte

Svara
Malin Stjernberg 15 maj, 2013 - 09:15

Svar 4 ggr.
Min mamma dog i Oktober förra året, jag var på sjukhuset när hon tog sitt sista andetag <3 Minnena efter henne är varma och levande. Hon var en otroligt stark kvinna som kämpade sig igenom en massa sjukdomar, men till slut orkade inte kroppen mer. Jag saknar våra telefonsamtal om dagarna, hennes röst på telefonsvararen " Hej Mimmiplutt, det är mamma, Ring!" och jag skulle ge vad som helst bara för att få höra hennes röst en enda gång till *saknar*
Hoppas på tur!
Kram Malin

Svara
AnnaKarin 15 maj, 2013 - 08:22

Svar 4 år.
Min mamma är min trygghet, vi pratar varje dag. Jag har precis i dagarna mist min pappa, så just nu är min mamma mitt allt…..
största minnet är svårt att välja, alla stunder vi varit ensamma med en kopp kaffe o lite skvaller, eller alla stunder vi tillbringat ihop på vår älskade västkust.

Svara
sofie mumsfillibaba 14 maj, 2013 - 21:59

4 gånger har butiken fått utmärkelsen.
För två år sedan, då jag var gravid med min son, fick min mamma ett nytt cancerbesked. Hon var till en början väldigt dålig och den morsdagen, då jag inte kunde närvara, var hon riktigt dålig och åkte akut in på sjukhus på kvällen. Året efter (förra året) fick jag fira min första mors dag med henne och min syster. Kändes som en fest! Nu är jag så lycklig varje dag och varje år jag får ha min mamma.

Svara
Malin 14 maj, 2013 - 21:34

Svar 4 gånger!
Ett fint minne jag har med min mamma är när jag hade hur mycket som helst i skolan och jag kände att allt var hopplöst, jag hade också problem med att känna mig bekväm i min kropp och med allt i min omgivning, hon satte sig då brevid mig i soffan, krama mig och berätta hur fin jag är och hur mycket hon älskar mig!
Ingen kan få mig att känna mig så speciell som hon kan, hon är bäst och väl värd denna present! 🙂

Svara
care69 14 maj, 2013 - 20:40

Jag är gärna med!
Svar: Fyra år.
Mitt senaste minne är från i höstas när jag fyllde år och min mamma ”kidnappade” mig och tog med mig på Friends Arena-invigningen.
Superkul! Hon är alltid så påhittig och det blir alltid upplevelser när hon är igång och det uppskattas ju såklart.
Länkat.
http://care69.blogspot.se/2013/05/16-maj-vinn-ett-fint-mors-dag-kit.html

Svara
Alice Petersson 14 maj, 2013 - 20:40

Lyxxa har vunnit utmärkelsen 1 gång, år 2012.
Sen jag flyttade hemifrån har jag lärt mig att uppskatta min mamma på ett helt annat sätt och de flesta minnen som jag har haft med min mamma är helt underbara. Det bästa har jag från förra året då vi tillbringade sommaren vid vår sommarstuga. Vi tränade, lagade mat, spelade spel, badade, solade och hade en väldigt fin mamma & dotter tid tillsammans!

Svara
Lena 14 maj, 2013 - 16:55

Lyxxa har blivit årets acessoarbutik 4 år i rad.
Ett roligt minne jag har tillsammans med min mamma var när jag hjälpte henne med matte när hon studerade till sjuksköterska när hon var 50 år. Hennes dröm hade alltid varit att bli sjuksköterska och hon klarade det men hon hann tyvärr bara jobba några år innan hon fick en stroke vid 58 år och nu 13 år senare så försvinner hon mer och mer in i demenssjukdom. Jag saknar våra dagliga samtal: hon finns kvar fysiskt men går inte att nå.

Svara
Sara S 14 maj, 2013 - 15:29

1. 4 år
2. Alla kvällar i min barndom (och fortfarande trots att jag snart fyller 26…) som mamma masserat mina fötter framför tv:n. Total avkoppling, men det är bara mamma som får göra det. Känns obehagligt och kittlas om någon annan gör det. Flyttar hem nästa vecka efter 2 1/2 år utomlands, då ska mamma få äran att massera mina fossingar igen 😉

Svara
Carina 14 maj, 2013 - 14:02

1) 4 ggr år 2009-2012
2) Mitt ”minne” med min mamma är väl att hon alltid ställer upp och finns här för mig i både ur och skur. Hade jag inte haft hennes stöd hade jag inte haft mina tre älskade barn. <3

Svara
Lotta Palmgren 14 maj, 2013 - 14:01

Lyxxa har fått priset fyra gånger!!
Jag har ett härligt minne tillsammans med både min mamma och min mormor, då vi hade en heldag tillsammans och besökte underbar små lantliga butiker och filade under klarblå himmel. En fantastisk dag!!

Svara
DD 14 maj, 2013 - 13:09

1. Lyxxa har vunnit ”Årets accessoarbutik i Helsingborg” fyra gånger.
2. Jag har många fina minnen tillsammans med min mamma. Hon har alltid funnits där och stöttat i bra liksom svåra lägen. När jag flyttade till Örebro för att studera fick jag en sådan enorm hemlängtan den andra dagen att det utvecklades till panikattacker. Mamma ringde om och om igen och jag grät varje gång jag hörde hennes underbara röst. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Då bestämde hon sig för att åka upp till Örebro direkt efter jobbet för att sedan sova över och hålla om mig hela natten.
Det är min mamma i ett nötskal.

Svara
Susann Björnström 14 maj, 2013 - 13:05

Lyxxa har blivit årets accessoarbutik i Helsingborg FYRA gånger!
Mitt bästa mammaminne sträcker sig genom hela min barndom. Min mamma har alltid pussat, kramat och gosat med mig. Jag har fått så mycket kärlek av henne. Jag har givetvis blivit likadan. Jag kan inte få nog av mina tvillinpojkar på 6 år. Stackars barn, jämt har dom en mamma i ansiktet på dom! <3

Svara
Anna 14 maj, 2013 - 11:05

1. 4 år har lyxxa blivit vinnare av årets assessoarbuti i Helsingborg.
2. Mitt finaste minne jag har med min mamma är när vi bakade bullar tillsammans när jag var liten. Det är därifrån jag fått min passion för bakning och matlagning.

Svara
Malin T 14 maj, 2013 - 10:55

Jag får det till att Lyxa utnämnts till Årets accessoarbutik 4 år!
Förlorade min mamma för 5 år sedan och nu när jag har egna barn tänker jag ofta på hur grym mamma hon var! Så imponerad av hur hom uppfostrat oss med värme och respekt och förstår nu vilket enormt värde det är att alltid ha vetat i sitt hjärta att det finns en famn där man alltid är välkommen och kan räkna med stöd. Fanns hon i livet hade hjärtsmycket varit en självklar present till henne!

Svara
Maria Larsson 14 maj, 2013 - 10:53

Svar på frågan är 4 gånger som Lyxxa i helsinborg fått den utmärkelsen.
Min mamma fick för 2 år sedan diagnosen Alzheimers endast 56 år gammal så hon slutade vara ”gamla mamma” då och blev nya mamma, men de bästa minnena jag har från min ”gamla mamma” är alla de helger vi var på orienteringstävlingar när jag var yngre, mamma tävlade inte själv men skulle självklart med på varje tävling och sköta markservicen, och vem gjorde det inte bättre än henne. Godare äggmackor har jag aldrig ätit, gjorda på ren kärlek även om regnet ibland öste ner! Älskade mamma!
Vill även tacka för en otroligt bra och läsvärd blogg, läser den alltid när jag har tråkigt på jobbet.
MVH
Maria Larsson

Svara
Linda Hallman 14 maj, 2013 - 10:36

4ggr har dom blivit vinnare av Årets Accessoarbutik i Helsingborg
Min mamma är en av dom starkaste som finns, trots en stor operation finns hon alltid där och tar hand om och skyddar sina döttrar och barnbarn.

Svara
Torun 14 maj, 2013 - 10:34

1. 4ggr
2.MAmmas och mina resor tillsammans som vi gör med jämna mellanrum är fina minnen för mig.

Svara
Sara 14 maj, 2013 - 09:50

1. 2009, 2010, 2011, 2012. Alltså 4 år!
2. Jag och min mamma har under min tonår aldrig haft det särskilt lätt eller kärleksfullt. Fast jag ville varje dag ha en riktig mammakram så kom vi aldrig överens pga mitt trotsiga humör. Idag är jag 26 år och har två barn. Dessa barn har fört mig och min mamma närmare varandra. Jag delar det mesta med min mamma och skulle inte klara mig en dag utan hennes stöd, hennes ord och hennes hjälp.
Det minnet som står mig varmast om hjärtat är när jag tog studenten (och vi ännu inte kommit varandra nära) och fast jag va en liten bråkstake, fast jag inte fick ett fullständigt betyg så grät mamma av lycka när jag sprang ut. Hon kramade mig hårt och fick inte fram ett ord när tårarna rann.
Det där kan jag fortfarande tänka på varje vecka, det ögonblicket!
Min mamma är världens bästa mamma och jag vill bara ge henne en riktigt stor kram och en fin present till morsdag, det (och mycket mer) är hon värd efter allt jag gjort i mina dar…

Svara
laila 14 maj, 2013 - 08:35

Saknar jag att fira morsdag med min mamma, saknar dom mysiga stunderna vi hade när vi firade morsdag med kaffe och tårta. I dag sitter min mamma på ett hem och lider av parkinssons sjukdom, lite tragiskt att fira morsdag när hon inte vet vilken dag det är. Tror hon skulle uppskatta farfymen, för fira henne ska jag 🙂

Svara
Stephanie 14 maj, 2013 - 08:09

1 4 år som vinnare av årets accosiarButik i Helsingborg
2. Som vanligt var jag och familjen utomlands, denne gång på Cypern. Jag var 8 år och mammas kunskaper i engelska var ingen bra. Skulle hon besälla mat blev de oftast fel maträtter eller när hon beställde dricka efter min far så sa hon me two, så de slutade alltid med att mamma satt med dubletter i allt. Mitt minne med denne resan var att min far fick magsjuka och jag och min mamma skulle bege oss ut ensamma på Cyperns gator och äta. Devar händelserikt då de både kom stört regn och ström avbrott samtidigt som jag satt där på resturangen med mon mamma som knappt kunde säga hej på engelska. Lite rädd var jag allt, men min mamma visade styrka tapperhet och framförallt trygghet i allt hon gjorde iallfall. Set var en fantastisk kväll med många känslor säkert för både min mamma som mig. Det skulle varit roligt att få vinna denna tävling för att kunna ge denna pressent till min mamma och skriva hur mycket denna kvällen verkligen betyder för mig. Styrkan som mamma i alla läge

Svara
Evelina 14 maj, 2013 - 07:53

1. 4 gånger
2. Jag har massa fina minnen med min mamma, men det är ett som jag aldrig kommer glömma och det skedde när jag var 4 år, så över 19 år sedan! Mamma skulle lämna mig på dagis, och eftersom hon började jobba kl 06:00 så var alltid husmor där och öppnade för oss. Men den här morgonen så var det helt släkt när vi kom dit. vi kände försiktigt på dörren och jo den var öppen. Så vi gick in och började ropa, men vi fick inget svar. Så vi fortsatte bort mot ”stora” avdelningen och när vi tog i handtaget till den dörren så gick inbrottslarmet. Och herrejösses vad det började tjuta, Jag komer ihåg det så väl! Och stackars husmor som bodde intill dagiset vaknade självklart av inbrottslarmet (hon hade försovit sig) och kom rusandes mot Dagis för att kolla vad som hade hänt. Och där stod lilla mamma och jag, världens snällaste ”inbrottstjuvar” 🙂

Svara
Jessica S 14 maj, 2013 - 07:31

4 år!
Mitt roligaste minne med/för min mamma är att hon av en händelse råkade vara med när min son föddes. Sonen kom ut lite för snabbt, vi hann inte in till förlossningen utan han föddes påi vardagsrumsgolvet hemma, med maken som barnmorska med förlossningen på telefon och dottern i soffan bakom som publik på första parkett. Mamma kom helt ovetandes och skulle hämta min dotter som hon skulle passa under den ”kommande” förlossningen, men hur förvånad blev inte hon när hon stegade in och ser ett barnbarn som precis gör sin entré med tillhörande kaos! Men vilken glädje hon kände över att få hålla den lille efter så kort tid, inte ofta det händer 🙂

Svara
Anette Ringnér 14 maj, 2013 - 07:04

Fråga 1.. 2 ggr 2009 och 2010
Fråga 2 . Jag har många fina minnen med min mamma som tyvärr inte finns med mig längre .. Dog 65 år i cancer.. Ett år eftermiddag pappa :((ett av det finaste men ändå ett av de värsta minnena jag tar med mig är mitt sista dygn tillsammans med henne vi hann säga så mycket och jag fick höra ord från henne som hon sällan sa .. Jag älskar dig .. Jag satt och höll hennes hand de sista timmarna .. Det glömmer jag aldrig … Hade så gärna velat ge henne detta men tyvärr .. Hade velat bära det själv som ett minne av min och mammas sista tid tillsammans

Svara
Viktoria 14 maj, 2013 - 07:04

1. 8 år
2. Min mamma är en väldigt bra kock, så mina starkaste minnen från barndomen är att det alltid doftade ljuvligt gott hemma speciellt de dagar som mamma bakade bullar <3

Svara
Mari Åsberg 14 maj, 2013 - 00:14

Svar 4 ggr. Som du skrev så var det morsdag i Finland i söndags. Min älskade mormor somnade in på självaste morsdag (mormor bor i finland) Helt oväntat men hon fick somna in i morfars armar. Nu skulle jag vilja att min mamma ska få något alldeles speciellt på hennes dag. En dag som vi förhoppningsvis kan se med glädje längre fram i tiden. Jag har många fina minnen med mamma men tänker inte dela med av dom gamla utan jag kommer att skapa nya och berätta för mamma hur mycket hon betyder och hur mycket jag älskar henne!

Svara
Anna 13 maj, 2013 - 22:15

hela 4 gånger! 🙂 2009, 2010, 2011, 2012.
Min mamma är min bästa vän och när man bor över 40 mil ifrån varandra så är det svårt att ses ofta. Igår, efter en mindre bra dag, fick jag en stor bulleverans samt min mamma på besök på kvällskvisten! Hon vet allt när jag behöver henne utan att behöva säga ett ord<3 Världens bästa mamma.

Svara
Kimsan 13 maj, 2013 - 22:13

4 år!
Det bästa med min mamma är att hon alltid finns där för mig! Ger stöd, hjälp, lyssnar, stöttar, delar sorg och glädje. Är extra värdefull för mig då pappa gick bort för några år sedan.

Svara
under opplæring 13 maj, 2013 - 22:13

4 ganger har de vunnet !!
Min mamma er verdens beste! når jeg tenker på mamma så tenker jeg på hennes godhet og omtanke.jeg vet at ho hadde gjort hva som helst for meg, hva som helst! Når jeg ser tilbake så dukker d opp minner fylt med LATTER! For det er d vi gjør mest når vi er sammen, vi ler og vi to sammen kan spøke og le av d meste! D har ho lært meg…..d er viktig å se humoren m alt her i livet! Selv når ting er vanskelig i livet og når man møter motgang, da er d viktig,nesten viktigere enn engang og bevare humoren!
♡ min mamma ♡

Svara
Monica Nilsson 13 maj, 2013 - 22:07

Fyra gånger har de blivit utnämnda till Årets accesoarbutik i Helsingborg.
Mitt bästa minne med min underbara mamma är när vi förra försommaren åkte till Kreta med min dotter. Tre generationer som alltid har jätteroligt tillsammans, men särskilt den här gången på underbara OBC Ving där vi blev ompyssladebsom prinsessor! Ett minne för livet! <3

Svara
Stina 13 maj, 2013 - 21:59

4ggr har den blivit vald.
Ett minne som jag ofta plockar fram då min mamma inte längre är i livet är när allsång på Skansen var i sina glansdagar, jag bodde i Sthlm då, slutet 90-talet. Vi sitter på Solliden och dricker varsin öl, sommaren är som bäst och Lasse Berghagen avslutar med sträck ut din hand, det var min mammas favoritlåt. När jag hör den än i dag tänker jag alltid tillbaka på den kvällen med värme i hjärtat.

Svara
Kattis 13 maj, 2013 - 21:43 Svara
Pernilla 13 maj, 2013 - 21:38

1. 4 år
2. Ett väldigt fint minne jag har med min mamma är från för 3 veckor sedan då vi for på träningsresa till Portugal bara vi två! Otroligt mysigt att få kvalitétstid med mamma när man nu bort en bra bit ifrån varandra och jag själv har en egen dotter. Det vore så fint att få ge något tillbaka till hon som ger mig så mycket hela tiden!

Svara
Emma 13 maj, 2013 - 21:32

Lyxxa har vunnit ”Årets Accessoarbutik i Helsingborg” fyra år på rad. Grattis! (inte nog med det. utmärkelserna är många!)
När jag tänker på min mor har jag inte ett speciellt minne. Vi har varit med om väldigt mycket ihop, allt från glädje till sorg. Eftersom min mor har under stor del av min uppväxt varit dålig med fibromyalgi har vi alltid fått ta dagarna som de kommer. Det har inneburit många timmar som försvunnit pga sömn, läkarbesök, rehab och en frånvaro på grund av att orken och värken varit i vägen. Men något som ligger mig varmt om hjärtat är alla de kvällar man krupit upp bredvid henne i sängen och i timmar pratat om allt mellan himmel och jord. Att få gå sin mor nära in på livet från hennes barndom till idag är en fin gåva. Jag hoppas jag en dag får uppleva samma med mina barn och då berätta för dem vilken underbar mormor de har.

Svara
Anna R 13 maj, 2013 - 21:17

Lyxxa har vunnit utmärkelsen 4 ggr, 2009-2012.
Många fina minnen med mamma men ett alldeles speciellt var när min mamma ”utmanade sig själv” genom att resa själv från Sthlm till San Fransisco där jag bodde då. Vi upplevde många fina saker i Kalifornien och extra maffigt var att sätta oss i en hyrbil, ladda stereon med bra musik och sen köra rakt ut i Nevada-öknen mot Las Vegas. En häftig resa som gjorde att vi lite lite kände oss som Thelma & Louise, fast en lugnare variant :-), med stor frihet. Vi körde hela dagen och åkte in i Las Vegas precis när mörkret sänkte sig och vi möttes av alla ljusen. Maffigt!

Svara
Tina 13 maj, 2013 - 20:54

4 gånger!
Har tyvärr inte så många bra minnen då min mamma var alkoholist och mest frånvarande under min uppväxt. Tyvärr gick hon bort 2 veckor efter jag fått mina tvillingar endast 60 år gammal. Jag försöker iallafall vara den bästa mamman jag kan åt min 4 barn och skulle gärna skämma bort mig själv ned en ny parfym till morsdag…❤️
Tack för att du inspirerar, har följt din blogg sen påsk och har äntligen börjat minska i vikt med lchf! 🙂
/Tina

Svara
Catarina 13 maj, 2013 - 20:44

1. Fyra gånger
2. Ett roligt minne jag har av min mamma är när vi åkte till en främmande stad när jag var kanske 10-11 år. Hon körde fel och det slutade med flera varv i samma rondell. Min lillebror skrattade så mycket att han ramlade ur bilen när mamma öppnade bildörren bak! Minns så starkt hennes smittande skratt vid det tillfället!!!

Svara
Veronica 13 maj, 2013 - 20:40

1. Fyra år i rad har dem blivit utnämnda till Årets Accessoarbutik i Helsingborg.
2. Ett favoritminne jag har är när vi förra året firade Morsdag i 5 generationer. Där satt vi allihopa och firade våra älskade mammor, och mitt första år som mamma själv. En helt underbar dag som jag är så otroligt tacksam över att få vara med om. Jag hoppas att jag även detta år får vara med och dela denna Morsdag med min fina son, min mamma, mormor och gammelmormor.
Skulle bli så otroligt glad om jag fick ge detta fina kit till min älskade mamma, som även är min allra bästa vän.

Svara
Jennifer Klingberg 13 maj, 2013 - 20:30

Svar: 4
Det första jag tänker på om frågan om ett minne om min mamma, jag tänker på alla dessa lappar hon skrev på köksbordet efter att ha gått hem ifrån medans jag låg och sov eller var i skolan.
Jag skrev alltid tillbaka till henne. Och alla dessa små lappar har hon sparat =)
En sak hon skrev, som jag aldrig glömmer. Lappen låg på min säng.
”Inget guld eller diamanter i hela världen är värt mer än alla dina små lappar som du skriver till mig” (svaren på hennes lappar då alltså hehe) MAMMA <3

Svara
Tolsso 13 maj, 2013 - 20:25

Svar: 4 år i rad
Mammaminne, fick en deja vu här om dagen. Fina mamma stekte pannkakor till mina barn, precis som när jag och mina syskon kom hem efter skolan och var så hungriga. Jag blev liten och rysligt sugen på tunna och frasiga pannkakor!
Skulle gärna ge ett sånt fint kit till lilla mamma på mors dag.
Bästa mamman, mormor, farmor och svärmor som är kärlek och omtanke personifierad!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 13 maj, 2013 - 20:24

1. Fyra år
2. Min mamma fick bröstcancer för några år sedan. Jag minns när jag fick beskedet, per telefon eftersom vi bodde en bit ifrån varandra. Det var en otäck känsla men jag minns också kärleken och känslan att ta vara på tiden tillsammans som vi hade efteråt. Min mamma klarade sig bra och är idag frisk. Men jag håller lite extra hårt i henne idag!
Kram Erika

Svara
Kajsa 13 maj, 2013 - 20:17

Hej Åse!
1.Lyxxa har blivit vinnare till ”Årets Accessoarbutik i Helsingborg” tre gånger!
2. Att välja ett minne är näst intill omöjligt, men en mamma som alltid ställer upp trotts karriär och hundra bollar i luften, och ändå alltid lyckas finnas där i alla lägen är ord som inte är tillräckliga för henne! Minnen skulle kunna vara allt ifrån roliga familjesemestrar till fantastisk god mat till tröstande kramar som bara en mamma kan ge! Jag tar studenten nu om några veckor och hon sliter redan som ett djur för att förgylla min dag, hon är värd det bästa och detta vore ett perfekt sätt att få förgylla hennes dag och visa lite extra uppskattning för allt hon gör för mig!=)
Tack för en väldigt inspirerande blogg! =)
Kram Kajsa

Svara
Fru Jessica 13 maj, 2013 - 20:08

LYXXA har fått utmärkelsen ”Årets accessoar-butik i Helsingborg” fyra år i rad! 🙂
Jag har många fina minnen tillsammans med min mamma eftersom vi står varandra väldigt nära. Men det som nog betyder allra mest för mig är att när vi, för 7 år sen nu denna veckan, förlorade vår förstfödda dotter under förlossningen fanns mamma med vid vår sida hela vägen, både vid förlossningen och tiden efter det. Utan henne hade jag inte varit där jag är idag. Och i och med att hon var ett sådant stöd under denna jobbiga tid har vi också kommit varandra ännu närmre. En bättre mamma än henne har jag svårt att tänka mig att man kan ha och därför hade jag gärna velat vinna detta fina kit så att jag kan överraska henne med det på mors dag i år.

Svara
Christina Johansson 13 maj, 2013 - 19:46

1. i fyra år
2. Ja min lilla mamma… som dog i en hjärtinfarkt 15 december 2012, endast 68 år gammal – första mors dag utan henne nu.
Det finns så många minnen, men ett av mina starkaste minnen från när jag var barn, var stunderna då vi sjöng tillsammans. Mamma spelade gitarr. Jag var bara 3 år när jag kunde hela Evert Taubes ”Brevet från Lillan” och den sjöng jag bland annat när mamma var och sjöng på ålderdomshem… Den vackraste visan jag visste när jag var liten var ”Omkring tiggarn från Luossa” Förmodligen för att mamma sjöng den med sån inlevelse, och så var det ju så vackra ord i den:
Omkring tiggarn från Luossa satt allt folket i en ring,
och vid lägerelden hörde de hans sång.
Och om bettlare och vägmän och om underbara ting,
och om sin längtan sjöng han hela natten lång:
Jag förstod inte så mycket – men vackert var det, och jag kan än idag se framför mig när mamma sjöng den, fast det är sisådär 40 år sedan…
Älskar Tomas Sabo – och den berlocken hade suttit som en smäck på min Sabolänk

Svara
Anja 13 maj, 2013 - 19:43

1. 4 ggr
2. Jag minns som liten att jag ibland tyckte synd om mamma som hoppades få något fint av pappa som inte alls förstod och bara köpte något praktiskt medans mamma önskade sig något helt underbart vackert. Idag vill hon ha rosor som hon bara älskar och det ser vi till att hon får. Vi firar morsdag när det är i Sverige, det har mamma bestämt fast hon är från Finland. Själv lever jag som ensamstående mamma och tycker att traditioner är viktiga och att bli uppvaktad av sina barn är härligt!
Gillar på fb

Svara
Julia Gustafsson 13 maj, 2013 - 19:19

Lyxxa har vunnit fyra gånger.
Min mamma är en obotlig städ-maniker. Det är alltid kliniskt rent och jag minns så väl när jag var liten (läs: mindre) och jag och mina syskon kom in efter att vi varit ute i sandlådan. Sen fick vi springa ut och in, upp i våra sängar och ner på golvet igen. Utan att hon ens sa så mycket som ett ord. 🙂 hon sa alltid att barn ska vara barn så långt som det går och hon har alltid stått fast vid det. Nu är alla hennes barn uppväxta men hon låter oss fortfarande gå in med sandiga fötter, för vi kommer alltid vara hennes barn, och vi får lov att smutsa ner.
Sen minns jag varje gång jag lade mig på en av hennes kuddar, det luktade trygghet. Det luktade någon blandning av schampo/balsam och lakrits minns jag, och den lukten hade jag gärna haft på ett par kuddar nu när jag lämnat nästet.
Min mamma är den bästa mamman jag vet. Hon finns alltid där och hon är fantastisk.

Svara

Lämna en kommentar