TÄVLING – Cantadou

22 mars, 2012

Dags för en liten tävling!!! Kul va!??

Posta ert favoritrecept med Cantadou här i kommentarsfältet (inte via mail eller på facebook!)
Tävlingen pågår till söndagen den 25/3 och vinsten är 10 valfria cantadou!

Mitt favoritrecept med Cantadou är ju detta, berätta nu ert!! =)

 


Nu säljer 56kilo, familjen och några vänner kläder och accessoarer. Välkommen in till 56kilo SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 
59 kommentarer
0

Du kanske också gillar

59 kommentarer

Jessica S 23 mars, 2012 - 07:32

jag har ett fantastiskt förrätts-recept som det kanske är lite 80-tals varning över dock 🙂

Dela två avokador på hälften och ta ur kärnan. Gröp ut allt avokadokött, mosa och blanda med en cantadou vitlök/örter. Ev behövs även lite salt och peppar. Lägg tillbaka i avokado-skalen och toppa med en klick creme fraiche, färska smögenräkor, forellrom. liten dillkvist och en tunn citronskiva! MUMMA!!!

Svara
Ingela 22 mars, 2012 - 22:14

En liten cantadou-förrätt.
Kärna ur jalapenos och fyll med cantadou (jag gillar 4 peppar), linda bacon runt och in i ugnen.
En enkel och god förrätt 🙂

Svara
Monica 22 mars, 2012 - 21:49

Min senaste last är Cantadou med pepparrotssmak. Och då gärna som sås till ett fantastisk gott kokt kött.
Jag tar en bit kött, ex. fläskytterfilé, som jag kokar tillsammans med goda kryddor ex. kryddpeppar, svartpeppar, lagerblad, timjan, lite lök och kanske en bit morot. Koka upp och lägg i köttet. Detta får sjuda lite lagom ~ 45 min. Kan göras i förväg och bara värma upp!

Såsen gör jag genom att smälta ner en förpackning med pepparrotsost i ett par dl grädde. Koka upp och späd till lämplig konsistens med buljong från köttkoket. Smaka av med s/p samt ev. mer pepparrot.
Jag serverar med blomkål, antingen kokt, bakad i ugn eller som ris. Samt nyriven pepparrot förstås och lite sallad.
Supergott och superenkelt!

Svara
kaffeutansocker 22 mars, 2012 - 21:05

Hemmagjord pasta med cantadou är en klar favorit!

3 ägg
fiberhusk
120 gram cantadoue

Ugnen på 200 grader
Kavla ut på ett bakplåtspapper och in i ugnen i ca 20 min. Srimla till pasta mha en pizzaskärare, MUMS!

Svara
Sandra Torvaldsson 22 mars, 2012 - 21:05

Det här är mitt favoritrecept med Cantadou och smaken Paprika/Chili. Helt underbar gratäng!

Fläskfilé med Cantadou
4 port.

600 g fläskfilé/fläskytterfilé
1 purjolök
1-2 pkt bacon
1 röd paprika, hackad
2-3 tsk curry
Peppar
Sås:
100 g Cantadou – Paprika/chili
0,5-1 köttbuljongtärning + 1 dl vatten
3-4 dl matlagningsgrädde

Sätt ugnen på 225 grader. Putsa filén och skär den i cm-tjocka skivor. Bryn den och krydda med peppar och eventuellt salt. Klipp baconet i mindre bitar och fräs. Låt rinna av på hushållspapper. Bryn paprika och lök ihop med curryn. Lägg köttet i en ugnsform. Strö över bacon och grönsaker. Gör i ordning såsen. Låt osten smälta i en kastrull/stekpanna tillsammans med matlagningsgrädde och buljong. Häll såsen ovanpå kött, bacon och grönsaker. Gratinera ca 20 min i ugnen.

Svara
Pornpimol Olander 22 mars, 2012 - 20:29

Jag älskar din blogg! Besöker den varje dag sedan jag började äta kolhydratsfattig kost. Jag försöker vara mer strikt än undvikande, men det är inte alltid som vågen vill så mycket som jag anstränger mig….
Jag har ett recept som jag gärna bidrar till tävlingen med.

Man behöver;
Kycklingfilé i mindre bitar (mängden varierar efter smak tycker jag, men minst 3 st)
1 slantad stor purjolök från ljusa delen till en bit in på den mörkgröna blasten
4 stora Champinjoner i skivor
1 röd paprika i bitar
ananas i bitar (hoppas jag personligen över eftersom jag är på pågående viktnedgång)
1 pkt Cantadou Vitlök & Örter (inte det minsta men nu kommer jag inte ihåg vikten)
3 dl Vispgrädde
2 dl Creme fraiche
1 Hönsbuljongtärning
paprikapulver, curry, salt & svartpeppar (efter smak men minst 1 tsk av allt utan salt & peppar)
Stek kycklingen i kokosfett (utan smak) tills den nästan gått klart. I med purjolök och svamp krydda med paprikapulver, curry, salt & peppar och stek tills dessa mjuknat. I med ananas, paprika. Låt dessa mjukna en aning. Häll över C.F, vispgrädde och i med en buljongtärningen. Låt allt koka samman och blanda väl. När du smakat av låter du Cantadou´n smälta i grytan (rör ut den allt eftersom). Smaka av och ät den med Keso och en god grönsallad!

Denna rätt passar både till fest och vardag tycker jag 🙂

Svara
ÅsaS 22 mars, 2012 - 20:10

En av mina favoriter med Cantadou Pepparrot är ”sushi” – noritång, rökt lax, Cantadou Pepparrot, som rullas ihop till en fin rulle och sedan skärs i skivor. Eller varför inte hoppa över noritången och enbart göra rullar av den rökta laxen och pepparrots-Cantadou’n, som sedan skivas. Perfekt på en buffe. Eller rostbiffsskivor (den tunna kallskurna) som också får en fyllning av Cantadou Pepparrot. Ja, som du förstår så är pepparroten min favvo… 😉 Man kan ju göra sååå mycket med dessa små ostburkar. Och burkarna kan ju återanvändas till att frysa in kryddgrönt i (märker själv att det är pensionärsvarning på mig…) *S*

/ÅsaS

Svara
Catrin 22 mars, 2012 - 19:27

Hej Åse!

Jag undrar om det är OK att äta 4-5 ägg om dagen?

Jag äter alltid en omelett på 3 ägg till frukost, och sedan tar jag med mig ett eller två kokta ägg i handväskan som mellanmål. Det funkar perfekt – ägg mättar bättre än det mesta, de håller i rumstemperatur och smakar alltid gott. Jag är mycket på språng, så det funkar inte för mig med kylvaror som grekisk yoghurt.

På VV-tiden körde jag med deras chips och snacks – en katastrof. Idag inser jag hur mycket socker och tillsatser de innehåller, men på den tiden räknade jag bara points…

Frukt funkar inte heller (av naturliga skäl). Jag har prövat med nötter, men jag tycker inte att de mättar särskilt bra. Bär är bra men kladdigt (dessutom ska de väl helst ätas med en protein- eller fettkälla?)

Så hårdkokta ägg har blivit min räddning, men jag ska villigt erkänna att jag är lite rädd för all anti-ägg-propaganda jag läst genom årens lopp…hur är det egentigen, är så mycket som fyra eller fem ägg om dagen OK eller var drar du gränsen?

Svara
Åse 22 mars, 2012 - 20:28

Du kan äta hur många ägg du vill med gott samvete! Jag lovar! :))

Svara
Linruz 22 mars, 2012 - 19:24

Vår absoluta favvo är:
4 peppars Lövbiff

Strimla lövbiff och gul lök. Fräs upp i stekpanna.
Strimla gul och röd paprika och dela färska champinjoner i fyra delar.
Blanda ner detta i lök och köttfräset.
När champinjoner och paprika mjuknat till något i värmen rör du ner en förpackning Cantadou 4 peppar. Toppa med grädde och låt stå och småputtra i några minuter.

Sagolikt smarrigt och otroligt lätt att göra.

Kram kram Lina

Svara
lisa 22 mars, 2012 - 18:57

Gjorde dessa lax&wasabi rullar fast med cantadou pepparrot, mums säger jag bara!

http://lisasgodbitar.wordpress.com/?s=laxrullar

Svara
1 2 3 4 6

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.