Tårtbotten glutenfri LCHF / lågkolhydratkost

13 juni, 2019

Denna bottnen är SÅ god, och den är lika god som sockerkaka!
Vi hade med oss en botten som blivit över till Spanienbilresan, bara att skära i tårtbitar så blir det en smarrig kaka till kalas eller utflykt =)

Den blir saftig och håller flera dagar i plastpåse i rumstemperatur!

Det är inte samma recept som till min jordgubbstårta men däremot som min citron sockerkaka.

Jag hade en 22 cm springform men ta den form ni har! 20-22 cm tycker jag är optimalt.

Tips är att tillaga tårtbottnarna, dela dem på hälften, lägga bakplåtspapper emellan och frysa in! Så har ni tårtbottnar klara när det är dags att bjuda till fest 🙂

Skriv ut

Tårtbotten glutenfri LCHF / lågkolhydratkost

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

1 st tårtbotten: (Dubbla för högre tårta)

4 ägg
1,75 dl Ica sötströ (motsvarar 1,75 dl socker ) eller björksocker
75 g smör
3/4 dl mjölk (vatten eller annan vätska går bra – Färskpressad citronjuice är så gott!)
1 dl Aman prana kokosmjöl 
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 175 g vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga. Vispa ner sötning.
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ner i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Vispa ihop i 30 sek.
Smör en springform på ca 22 cm i diameter, strö lite sötning i den. Häll upp smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna och dela sedan i två delar.


Du kanske också gillar

2 kommentarer

Amanda 16 juni, 2019 - 14:14

Älskar alla dina recept! Så enkla och oftast har man allt hemma, dessutom har allt som jag provat göra varit jättegott! Tack!

Svara
Åse 16 juni, 2019 - 14:15

Vad kul att höra, tack för feedback! 🔆

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.