God middag! Hoppas ni har det bra där ute! Här i skåne andas det vår i luften!
Det har inte lagats några direkta kulinariska saker här på sistonde, det har mest varit receptrepriser och maträtter man snabbt slänger ihop. I går kväll fyllde jag kycklingfiléer med fetaost och soltorkade tomater och gjorde dem klara i ugnen och till det rev jag upp vitkål, stekte lite i smör sedan lade jag ner en halv fetaost och lite grädde och salt och peppar och så fick det koka in. En liten klick sambal också. Superenkelt men supergott.

Det rullar på så bra här med kost och motivation och det är skönt att både se och känna förändring på kroppen.

På fredagarna är vi så typiskt svenska så då äter vi nästan alltid Tacos, barnen tröttnar aldrig!
I fredags gjorde jag Airams LCHF Tacopaj som faktiskt var supergod!

Pajskal:

4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör

Pajinnehållet:

400 gram köttfärs
1 krossad vitlöksklyfta
smör till stekning
1 msk tomatpuré
2 msk glutamatfria tacokryddor
1/2 dl vatten
halverade körsbärstomater
skivade lökringar
2 dl riven ost
1 dl grädde
1/2 dl creme fraiche

Smält smöret i pajformen i ugn på 225 g. Vispa hastigt ihop äggstanningen och grädda till torr yta med ordentligt färg. Ta ut och låt formen vila. Bryn färsen med vitlök och kryddor i smör. Tillsätt vattnet och låt puttra tills vätskan kokat in. Riv osten och blanda med grädde och creme fraiche. Strö ut köttfärsröran på pajbotten och fördela tomat samt lök på toppen. Häll oströran överst och grädda 10-15 min eller tills ytan ser aptitligt inbjudande ut.


Till lunch i dag blev det kesoplättar, de är ju både suuuupergoda och nyttiga och fulla av protein men minimalt med kolhydrater!

Print Friendly, PDF & Email

18 kommentarer
0

Du kanske också gillar

18 kommentarer

LCHF-Tacopaj | ÄNGSVALLA BLOGGEN 7 november, 2015 - 11:11

[…] googla och hittade sedan ett recept på en tacopaj på 56kilo.se. Receptet hittar ni här. Tacopaj passar bra till en fredagkväll tycker jag, så körde snabbt till mataffären och […]

Svara
LCHF Tacopaj 16 mars, 2013 - 19:56

[…] Jag tyckte den var väldigt god och kommer absolut göra om den fler gånger. (Vi äter i vanliga fall inte lchf och efterrätten var inte direkt LCHF ) Receptet hittade jag här. […]

Svara
Therese 8 augusti, 2011 - 15:01

Provade denna i dag och den var jättegod!! Smakar ganska likt en äggrulle med köttfärs i som jag brukar göra, men oströran var ju väldigt god att ha över!!

Mvh Therese

Svara
Åse 8 augusti, 2011 - 15:51

Kul att det smakade!!

Svara
Elgström » Blog Archive » HOPPAS KAN MAN JU ALLTID 20 juni, 2011 - 15:21

[…] Till middag idag ska jag trolla ihop en lite annorlunda Köttfärspaj. Får se om det blir nått smarrigt, om den blir lika god som den ser ut på bilden här […]

Svara
Veronica 25 mars, 2011 - 21:03

Men oj vad god den var!!! Tack för receptet. Denna är helt klart en ny favorit!!

Svara
Britt 25 mars, 2011 - 14:04

Den här pajen verkar perfekt fredagsmat. Den blirdet ikväll.
Tack för inspirationen.

Svara
Chrissan 25 mars, 2011 - 08:16

Oh Åse du är fantastiskt. Detta ska jag försöka laga ikväll. Om jag kommer mig till en butik. Vi har vinterstormar här nu, varit hela veckan. Det går inte att gå ut. Men jag blev så frestad. Älskar ju tacos. Trevligt helg till dig och de dina.

Svara
Hanna 24 mars, 2011 - 08:00

Tacopaj, gud va gott! Tror du den går att frysa?

Kesoplättar har jag inte smakat men jag gjorde pannkakor på ngt annat recept som jag inte kommer ihåg nu 🙂

Här är våren på gång men det är mycket snö som ska bort!!

Svara
Åse 24 mars, 2011 - 09:57

jajjemen!! jag åt fryst (ja tinad dock ;)) tacopaj i gårkväll! KRAM

Svara
Emma H 24 mars, 2011 - 02:50

Måste testa kesoplättarna:)

Svara
Åse 24 mars, 2011 - 09:57

Gör det! Jag åt till frukost i dag igen =))

Svara
cathrine 23 mars, 2011 - 20:52

Härligt med tacopaj, Gjorde 2 st på söndagen, mums

Svara
Åse 24 mars, 2011 - 10:12

Mums!!

Svara
Anne 23 mars, 2011 - 20:16

Jag har ätit så mycket kesoplättar så det finns inte :). Det pga att jag fortfarande har lite svårt med andra frukost ideer. Stor kram till dig fina.

Svara
Åse 24 mars, 2011 - 10:13

Hihi! smarrigt är det! kraaam!

Svara
Anita 23 mars, 2011 - 17:31

Det ser gott ut den här tacopajen du gjort. Har även gjort pannkakorna du skrev om här. De blir godare, när man ätit dem en gång och får samma nästa gång, tycker min man. De är jättegoda med hallonsylt o grädde. Ska testa plättarna en annan dag. Ha de så bra ikväll! 🙂

Svara
tina 23 mars, 2011 - 15:35

Kesoplättar är precis vad jag behövde påminnas om, tack!

Svara

Lämna en kommentar