Tacokrydda – utan socker

20 juli, 2009

Tacokrydda sockerfri och utan konstiga tillsatser

Vill jag äta socker så ska det vara ett medvetet val och det ska vara väldigt gott, inte gömt i olika livsmedel som kryddor. Därför bojkottar jag alltid färdiga taco- och fajitakryddor som innehåller väldigt mycket socker för att inte tala om andra konstigheter som jästextrakt, klumpförebyggande medel och modifierad stärkelse.

Gör gärna dubbel eller trippel sats av kryddan, så har du till fler tacofredagar!

Skriv ut

Tacokrydda – utan socker

  • Författare: Åse

Ingredienser

1 tsk salt
1 msk chilipulver
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1/2 msk  oregano
1 kryddmått cayennepeppar


Instruktioner

Blanda alla ingredienser.
Räcker till en sats nötfärs om 500 g.

 

 

39 kommentarer
2

Du kanske också gillar

39 kommentarer

Mexikansk tacogratäng - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 8 september, 2018 - 12:17

[…] gör jag själv – HÄR hittar ni mitt recept. Om ni inte orkar göra egen rekommenderar jag spicemasters som är utan […]

Svara
Maria thunell 20 juli, 2018 - 20:32

Hur mycket köttfärs är mängden krydda beräknad för? Tänkte göra tacos imorgon

Svara
Åse 21 juli, 2018 - 11:06

Ca 500 gram

Svara
Fredrik 5 juni, 2018 - 19:02

Jättegod men oj så spicey 🙂 Kommer definitiv fortsätta göra den men en vekling som jag behöver nog dra ner lite på cayennepepparn.

Svara
Åse 5 juni, 2018 - 19:10

Haha härligt dt smakade ändå =) Bara anpassa efter din smak! Trevlig kväll!

Svara
Fredrik 16 juni, 2018 - 17:19

Tack och nu när jag gjort den andra gången så förstår jag varför den blev så stark första gången. Jag tog en tesked cayenne….Observerade inte att det skulle vara ett kryddmått 😀
Ny på LCHF och din hemsida är numera min bibel! Trevlig kväll!

Svara
Åse 16 juni, 2018 - 18:46

Haha där har vi förklaringen! =) Kul att du uppskattar bloggen! Lycka till!

Svara
Trött  – Leva utan socker 12 mars, 2016 - 19:44

[…] Fast till slut hade jag ändå lyckats äta upp hela tallriken. Tacokryddan gjorde jag efter 56kilo.se‘s recept som […]

Svara
Egen tacokrydda – madmax4ftw 17 januari, 2016 - 15:15

[…] lika varianter utan angivelse för hur mycket kött det ska vara, förutsätter 400-500 g då. 56kilo – egen tacokrydda – salt, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, vitlökspulver, lökpulver, cayennepeppar […]

Svara
Anders 13 februari, 2015 - 17:42

tack för ett bra recept. Har blandat ihop ingredienserna nu. Bor utomlands så det vore kul att äta taccos ändå… Tror det eller ej, Sverige är ju världens största producent av taccoprodukter…

Nu ska jag bara hitta ett bra recept för taccobröd.

Svara
Tacopaj | Härliga Var Dag 23 november, 2014 - 22:23

[…] färs eller gör vegetarisk på 4 dl röda linser + 1 burk krossade tomater 2-3 msk tacokrydda (här hittar du recept) 2 dl vatten 200 gr Filadelfia 2 dl creme fraiche 1 burk tacosås 2 tomater i skivor 2 dl riven ost […]

Svara
Tips på LCHF-pitabröd till tacokvällen! | lchfungen's Blog 15 november, 2014 - 21:26

[…] bjöds det på tacos hemma hos oss, enkelt och gott! Vi gör alltid tacokrydda efter 56 kilos recept och idag testade vi att göra ett recept på pitabröd som jag såg på @majaslchf instagram för […]

Svara
Hälsa hemma 17 augusti, 2014 - 13:10

Detta blev ju jättegott! Jag var tvungen att dela med mig av receptet på min blogg. Självklart länkade jag även till dig.

Svara
Åse 17 augusti, 2014 - 14:01

Kul det smakade!! =)

Svara
Egen tacokrydda | 26 februari, 2014 - 07:43

[…] jag en stor sats av alla kryddor jag hade hemma. Om ni bara vill göra lite så kan ni följa detta recept, annars gör ni […]

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.