Tacofredag! Kycklingwrap LCHF

13 januari, 2012

I går provade jag att göra Tortillas av pastareceptet! Detta receptet är ju otroligt användbart!
Jag delade degen i fyra delar och lät den stå och svälla ganska länge. Till slut var det en lätthanterlig deg.

4 tortillas

4 ägg
0,5 dl fiberhusk
125 g färskost/philadelphiaost
salt

Vispa äggen poröst, vispa sedan ner philadelphiaosten och fiberhusken. Låt svälla ett tag.


Dela degen i fyra delar och lägg första degbiten mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en tunn tortilla. Grädda i 150 grader i ca 10-15 min med bakplåtspapprena på. Tortillan ska inte vara för mjuk så låt hellre stå inne lite längre men inte så länge att kanterna börjar bli bruna. Gör likadat med alla bitarna. Har ni en stor ugn eller varmluftsugn kan ni grädda dem två och två.

Jag fyllde mina tortillas med guacamole (fast hade ingen creme fraiche i igår) och med kycklingfiléer kryddade med Santa Maria Extra fine selection, Chicken & Steak, Santa Marias Organic taco sauce och lite ost och gurka!

Det blev jättegoda wraps! Konsistensen blev likt vanlig tortilla och de håller ihop bra! Tips för er som äter Tacos på fredagar!!

 

42 kommentarer
0

Du kanske också gillar

42 kommentarer

Miriam 19 september, 2016 - 10:39

Så gooooda wraps!!!! Till och med min man älskade dom, fast han inte äter lchf! ?

Svara
Åse 19 september, 2016 - 10:58

Kul!!

Svara
ami 20 mars, 2012 - 17:54

Tack snälla för tipset på wraps! Här gillar vi rätten jättemycket!

Ha det gott!

Svara
Anna-Karin 9 februari, 2012 - 20:28

Åh bästa Åse! Dett är helt oslagbart! Smakar precis som vanliga tortilla. Ha det bäst!
Kram

Svara
Åse 10 februari, 2012 - 11:10

Vad kul”!! =))

Svara
Pia Nyberg 19 januari, 2012 - 12:18

Vad finurlig du är ! Måste prova 🙂

Svara
Julia 18 januari, 2012 - 12:33

Hej! Är fyra tortillas för 2 eller 4 personer?

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 12:57

Det beror på hur hungrig man är eller om man är en liten kvinna eller stor man 😉

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.