Taco Wrap

16 augusti, 2011

Mums, jag älskar verkligen tacos! Det är ju lite småtacky på något sätt, ungefär som IKEAS köttbullar 😉
Så här gör jag min LCHF variant!

Guacamole 2-3 personer
1 avokado
0,5 dl creme fraiche
0,5 tomat
saften av en 0,5 lime
en skvätt chilisauce (D’elidas tex)


1 vitlök solo (liten)
salt efter smak

Mosa avokadon
Skär tomatköttet i tärnor (släng kärnhuset)
pressa i vitlöken
lägg i övriga ingredienser och rör runt! Ställ kallt.

Salsa/Tacosås 3 dl

1/2 gul lök
1 grön chilifrukt


1 burk tomatkross
2 tsk vinäger
(1 tsk agavesirap eller honung)
1/2 tsk salt
Olja

Hacka lök och grön chili och fräs mjuk i olja på mellanstark värme. Lägg i övriga ingredienser och låt koka ihop några minuter. Sola bort överflödig vätska och häll upp i skål

Tacokrydda sockerfri

11/2 tsk salt


2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar

Blanda! Krydda köttfärsen efter smak! (Glöm inte addera vatten)

Wrap, 2 stycken

4 ägg


6 msk grädde
1 msk fiberhusk

Vispa ihop och låt stå ett tag, steg sedan i smör på medelvärme.
Låt svalna i kylskåp någon timme innan!

Addera sedan era favorittillbehör! Vi har alltid: Jalapenos, lök, tomat, gurka, riven ost, sallad, gräddfil

LCHF Taco
 
LCHF Taco
 
LCHF Taco
 
LCHF Taco
 
LCHF Taco

40 kommentarer
1

Du kanske också gillar

40 kommentarer

Carina Glenning 6 november, 2018 - 19:01

Vill görna ta del av fler recept du listar ut!

Svara
Lyckat kycklingrecept - Fnulan 4 mars, 2018 - 19:48

[…] (ex ris). Äter du LCHF? Brassa på med ”äkta grejer” och gör din egen tacosås. Åse har ett bra recept här. Bjud blomkålsris […]

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.