Sylt

3 mars, 2012

Egen sylt är jättelätt att göra. Jordgubbar är så söta i sig själv att man kan utesluta sötning med sukrin/stevia.

Jag gjorde jordgubbssylt genom att koka upp frysta jordgubbar tills de blivit en sylt, sockrade lite med sukrin+ och sedan gjorde jag sylten lite tjockare med Redix (LCHF Butiken)
Hur gott som helst!

20120303-135430.jpg

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Malin 26 juni, 2012 - 18:52

Hej Åse!

Vet inte om du kommer ha tid att svara nu när du har fullt upp med allt fixande och donande med sovrum och walk in closet., men jag chansar å frågar iaf 😉
Jag sitter här och är lite rådlös. Har köpt på mig massa billiga färska jordgubbar (super-nöjd) men kan inte hitta nåt bra recept på jordgubbssylt med stevia.
Du skriver inte mängden frysta bär du använde kontra Redix/gelatin.
Jag är rätt ny i användandet av stevia och kan inte alls proportionerna jämfört med vanligt socker. Hur fungerar det att spara sylten i
Skulle vara så bekvämt att ha en burk med sylt till frukosten (kesoplättarna) istället för att behöva ta fram frysta bär varje gång. Sen försöka få barnen att äta nyttigare sylt istället för köpesylt.

Hur fungerar det med att spara sylten i syltburkar etc? Den möglar inte?

H/ Malin

ps. följer din blogg och gillar den skarpt!

Svara
Åse 26 juni, 2012 - 22:07

jag har ingen aning faktiskt! jag har bara gjort så pass mkt som jag vill ha för dagen men det bör väl gälla samma som för vanlig sylt man gör.
När det gäller stevia får man prova sig fram 🙂
Lycka till!

Svara
Martina 5 mars, 2012 - 13:04

Ser supergott ut, jag sakna sylt ibland… Hur mycket vatten kokar du jordgubbarna i tro?? Ska det bara koka i hop och bli lite ”geggigt” innan du häller i redix?? Jag är lite tröööög 🙂
M.

Svara
Åse 5 mars, 2012 - 13:16

Jag kokar inte jordgubbarna i sylt utan de vattnar sig ju när man kokar dem :))

Svara
Martina 5 mars, 2012 - 19:26

Visst måste du mena att du inte kokar dom i vatten
För att du inte kokar dom i sylt förstod jag 😉 du
Kokar dom helt enkelt för sig själva… Borde jag ju fattat 🙂
Tack för tipset (och så många andra tips) din blogg
Är verkligen helt fantastisk.

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 5 mars, 2012 - 08:30

Jag har tidigare funderat på att testa med gelatinblad och såg nu att Patricia testat och att det funkade bra. Perfekt!
Undrar hur det är med Redix, har den någon smak i sig eller är den neutral? Funkar den till söta och vanliga måltider? Använder man det i samma proportioner som vetemjöl/maizena ?
Hoppas att du får en underbar vecka!

Svara
Åse 5 mars, 2012 - 11:47

Nej den är helt neutral och för mig är den en efterlängtad produkt!! Det står proportionerna på men är drygare än maizena tror jag.

Svara
hanan 5 mars, 2012 - 00:12

Åhh vad smaskiga pankakorna. Hemmagjord sylt måste absolut vara godare :))

Svara
Fia fit 4 mars, 2012 - 16:36

GRYM blogg! Här kommer jag hänga nu!

Svara
Patricia 3 mars, 2012 - 19:54

Hej Åse!
Tack för en otroligt inspirerande blog, jag är inne varje dag och läser 🙂
Jag gjorde sylt på samma sätt fast använde ett gelatinblad istället för redix, det blev perfekt syltkonsistens. Är det ok med gelatinblad?

Mvh Patricia

Svara
Åse 4 mars, 2012 - 12:15

Ja det går hur bra som helst! =))

Svara
Theresia 3 mars, 2012 - 19:33

Ja, det borde ju bli betydligt sötare när man kokar upp jordgubbarna också. Men hur har du gjort pannkakorna? Ser supersmarriga ut! 🙂

Svara
Åse 4 mars, 2012 - 12:16

Det är kesoplättar! Finns receptet här inne =)

Svara
jenn 3 mars, 2012 - 14:46

jaa visst är det gott. jag gjorde det för ett par veckor sedan och nu tänkte jag testa på blåbär idag 🙂 Perfekt till pannkakorna 🙂 Önskar en härlig dag i det fina vädret.
kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.