Sweet chili wok

16 oktober, 2008

En av de första recepten på 56kilo.se (dåvarande viktig.org) var Thai woken. Och det är även den rätten vi ofta återkommer till hemma. Mycket mat och lite points.
I går gjorde jag en variant som blev minst lika god.

2 personer á 9 pts

2 stora kycklingfiléer (3 pts duoval)
1 påse wokgrönsaker
2 block nudlar
2 msk sweet chilisås
2 stora klyftor vitlök


2 skvättar kinesisk soja eller eftersmak
salt och peppar
2,5 dl Milda mat extra
20 stycken cashewnötter

Stek upp strimlad kyckling i lite olja, salta och peppra. Lägg i grönsakerna och stek upp.
Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna. Lägg på lock och låt puttra några minuter.
Servera med nudlar!

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

ÅsaS 5 september, 2018 - 18:32

Ungefär 10 år efter/sen blir det detta till middag ikväll. Så sugen på wokad kyckling med kokosmjölk och cashewnötter. Då detta recept är från tiden före ”LCHF” byter jag med glädje ut MildaMat mot kokosmjölk. Så nu ska jag skutta ut i köket och kocka-ihop detta, för att sen fortsätta njuta av din nya bok – Åses kök, som kom i brevlådan idag! 😊😊😊
Njut Danmark! Kram 💕

Svara
foxan 24 januari, 2010 - 23:27

är det färdiga nudlar eller naturella ? alltså såna i påse med kryddning eller ?

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.