Sweet chili wok

16 oktober, 2008

En av de första recepten på 56kilo.se (dåvarande viktig.org) var Thai woken. Och det är även den rätten vi ofta återkommer till hemma. Mycket mat och lite points.
I går gjorde jag en variant som blev minst lika god.

2 personer á 9 pts

2 stora kycklingfiléer (3 pts duoval)
1 påse wokgrönsaker
2 block nudlar
2 msk sweet chilisås
2 stora klyftor vitlök
2 skvättar kinesisk soja eller eftersmak
salt och peppar
2,5 dl Milda mat extra
20 stycken cashewnötter

Stek upp strimlad kyckling i lite olja, salta och peppra. Lägg i grönsakerna och stek upp.
Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna. Lägg på lock och låt puttra några minuter.
Servera med nudlar!

Print Friendly, PDF & Email

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

foxan 24 januari, 2010 - 23:27

är det färdiga nudlar eller naturella ? alltså såna i påse med kryddning eller ?

Svara
Linda 11 augusti, 2009 - 12:09

Vilka goda recept…:-)

Svara
Sara 21 januari, 2009 - 17:03

Jag undrar också vilken sorts wokgrönsaker du brukar köpa? Jag är lite kräsen 😉 Men nu idag tänkte jag prova Findus Deli.

Svara
Åse 21 januari, 2009 - 17:15

De billigaste!! 😉

Svara
Tina 23 oktober, 2008 - 09:36

Jättegott! Gjorde detta den dagen jag var vrålhungrig och blev vrålmätt.

Svara
Linda 22 oktober, 2008 - 18:39

Hej!
Grattis till dottern!
Guud vad fin hon var!
=)

Du!
Dina recept är ju bara helt underbara, så jag kopierade måånga av dom=)
Å la in på min blogg, ville berätta det här.
Så om du har något emot det så är det bara att säga till så tar jag bort dem.
Kopierade även några av dina foton, för det ser ju så smaskigt ut!=)
Å du är så duktig på att räkna om recept till points.

Sen verkar vi ha samma smak vad det gäller mat också;)

Kram

Svara
Viktvaktaren 19 oktober, 2008 - 20:57

Vilka wokgrönsaker använder du? De ser så goda ut på bilden. Stora bitar, det gillar jag….

Mvh VV

Svara
Syster Pia 17 oktober, 2008 - 15:30

Uppskrivet =) Puss

Svara
camilla 16 oktober, 2008 - 20:01

Detta måste jag pröva 🙂 Ser jätte gott ut.

Tackar för alla dina goda recept.

Svara
jenny 16 oktober, 2008 - 15:14

oh yes! Trevligt att du är här och uppar igen!! Ser fram emot 1:e november!!
kram

Svara
Tanja 16 oktober, 2008 - 12:41

Ååh, thai-woken har jag ätit så många gånger, men efter att jag fick diagnosen laktosintolerant har det inte gått. Ditt nya går att modifiera med laktosfri matlagningsgrädde och ska testas inom kort! 🙂
Tack för många goda recept förresten 😉
Kram Tanja

Svara
Charlotta 16 oktober, 2008 - 11:54

Thai woken är en favorit även i min familj! Kul med cashewnötter! Detta måste vi testa!

Svara

Lämna en kommentar