Sweet Chili kycklingspett

2 mars, 2011

Sweet Chili är en av de absolut godaste smaksättarna tycker jag!
I går marinerade jag kycklingen i en sweet chilimarinad och sedan gjorde jag en sweet chilisås som jag brukar göra mycket på somrarna.
Sweet Chili är ju ganska sött så är man väldigt sockerkänslig kanske man ska undvika denna rätten.

6 personer

För viktväktare: 10 Pro Points

Marinaden:
1 dl sweet chilisauce
2 hackade vitlöksklyftor
en skvätt kikkoman soja
1/2 citron (saften)
2 msk olivolja

Såsen:

2 dl creme fraiche 34%
1 dl sweet chilisauce
1 pressad vitlöksklyfta

6 kycklingfiléer
6 träspett
2 broccolis (färska)
2 röda paprikor
1 burk minimajs
1 burk skivade bambuskott
1 msk rapsolja till wokningen

Sätt på ugnen på 225 g-250 g. (eller sätt på grillen!) Lägg spetten i blöt.
Rensa kycklingfiléerna och skär ner i långa bitar och marinera dem i marinaden.
Gör såsen och ställ kallt i kylskåp.
Låt detta stå i någon halvtimme innan du trär kycklingen på spetten.
Grilla spetten på galler i ca 20 min. Woka grönsakena under tiden.

Skär ner grönsakerna och hetta upp oljan i panna och stek grönsakerna krispiga.

 

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Ina 5 mars, 2011 - 13:23

Gjorde detta recept igår och vi tyckte det var super smarrigt. Det kommer jag att laga fler gånger. Tack för alla tips, din blogg är toppen.

Svara
Åse 6 mars, 2011 - 12:30

Tack, vad roligt att höra!!

Svara
Anita 4 mars, 2011 - 22:58

Tack för du räknar Pro Pointsen. I dag har jag upptäckt lilla skriv ut symbolen till vänster under receptet. Vilket snyggt recept det blir när man skriver ut. 😀

Svara
Helen 4 mars, 2011 - 19:22

Låter gott!

Ikväll äter jag det här: http://helensmat.blogg.se/2011/march/fredagsmys.html

Trevlig helg!

Svara
Åse 5 mars, 2011 - 08:10

Vad gott! Och lustigt, jag hade tänkt göra rättika rårakor idag!

Svara
Emma H 4 mars, 2011 - 04:09

Fräscht!! Den såsen är en riktig sommarfavorit:)

Kram Emma

Svara
ann 3 mars, 2011 - 20:27

Mums!
ÄR receptet till 6 personer? Ann

Svara
Åse 5 mars, 2011 - 07:59

Japp, står i receptet 😉

Svara
SaraG 2 mars, 2011 - 19:51

GOTT!! Sådan här mat älskar jag!!

Svara
Helen 2 mars, 2011 - 15:40

Ja detta kommer sonen att älska, ska jag testa imorgon 🙂
Tack för tips

Svara
Pia 2 mars, 2011 - 13:45

Känns somrigt verkligen mmm! Såsen känns igen 😉

Svara
Itrimcarro 2 mars, 2011 - 12:39

Du inspirerar mig till MAX!!! TACK!!!
//Carro

Svara
Heléne 2 mars, 2011 - 11:51

Mmmm ser super smarrigt ut! Måste jag testa… så bra när du skriver vv points me för en som räknar 🙂
Kram

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.