Skriv ut

Svensk Moussaka

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

810 kokta potatisar, skivade
500 g nötfÀrs (eller annan fÀrs)
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
400 ml tomatkross eller passerade tomater
1 msk tamarisoja (japansk soja)
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
12 tsk valfria kryddor som oregano eller pastakrydda
150 g riven ost (Jag hade cheddar)
3 dl grÀdde


Instruktioner

Koka potatisen, lÄt den Änga av och svalna. Skiva.
Stek nötfÀrsen i stekpanna (inget fett behövs), hacka med stekspaden sÄ fÀrsen blir finfördelad.
Rör ner löken. LÄt allt fÄ fin fÀrg. Rör ner tomatkross, tomatpuré, soja och kryddor. Smaka av sÀltan.
Rör ihop grÀdde och osten.
Varva köttfÀrsröran, potatis i 2 varv och avsluta med ostsÄsen.
Gratinera i ugn i ca 20 minuter.
LÄt gÀrna stÄ ett tag sÄ blir den enklare att skÀra upp.