Svart som synden

28 april, 2013

Gokväll raringar! Jag sitter uppkrupen i soffan med pyjamas och filten på och det är sååååååå skönt att vara hemma! Det är aldrig kul att bli sjuk när man inte är hemma i hemmets trygga vrå. Men jag har haft det så himla bra ändå! Jag är grymt taggad nu med lite allt möjligt! Och det är ju så det ska vara när man kommer hem efter att ha umgåtts med glada, lyckliga kvinnor i några dagar!
Lite kul shopping har faktiskt hunnits med, 10 minuters gångväg från hotellet låg Porto Pi där vi var några gånger, där hittade vi bl.a. Mango, Zara & Zara Home, Massimo Dutti, Guess för att nämna några.
Får visa er i morgon.
Men på Kastrup sprang jag in till Pilgrim som hade 30% och köpte dessa söta örhängerna och detta armbandet som är snarlikt det jag redan har i Rosé.
Det är svårt att fånga färgen här men det är metallic svart.
IMG_3268
IMG_3277
Och apropå svart så innan jag åkte till Mallorca så provade vi Pata Negra som är ett boxvin som svenska folket valt! Jag har inte hunnit skriva om det innan.
Tävlingen ”The Black Box” gjorde det möjligt för svenska folket att välja vin till en ny bag-in-box. När rösterna räknades tog det mysiga alternativet hem segern…och nu är vinet färdigt för lansering!
Vinnaren är det generösa vinet Pata Negra Tempranillo. Ett fruktigt, aningen kryddigt, ungdomligt rött vin med toner av mogna plommon, körsbär, choklad och vanilj. Det är helt perfekt som ett mysigt sällskapsvin.
Vi provade vinet till lammfärsbiffar med chèvre och ugnstekt kålrabbi! Så himla gott!! Kålrabbi är likt kålrot låg i kolhydrater men väldigt nyttig som alla andra kålsorter! Jag skär kålrabbin i stänger och blandar med olivolja, flingsalt, vitlök och eventuellt rosmarin och så steker jag i ugn på 225 grader i ca 25 minuter.
Detta lär bli sommarens röda box! Den och Appassimenton på box! Ett bra allroundvin och passar perfekt till sommarens grillkvällar!!
HÄR kan ni beställa vinet!
IMG_2965
Vintipset sker tillsammans med Vinguiden. Omdömet är mitt personliga.

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Mårtenssons kök 29 april, 2013 - 17:27

Nej, när man är krasslig vill man helst vara hemma, det är svårt att helt koppla av annars.
Vi provade också vinet, faktiskt också till just lammfärsbiffar och tyckte det var riktigt gott och passade så bra till lammet. Men även till ugnsgrillad hel kyckling var det kanongott så det kan säkert bli ett av sommarens favoriter:)

Svara
Åse 29 april, 2013 - 17:55

Ja eller hur! Ett bra och användbart vin tycker jag! =)

Svara

Lämna en kommentar