Skriv ut

Godaste svampsåsen

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 30

Scale

Ingredienser

  • 500 gram färska champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 3 msk oxfond med rödvin
  • Drygt 0,5 dl rödvin
  • lite chiliflakes
  • 0,5 tsk curry
  • kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Finhacka vitlök och schalottenlök och fräs i kokosfett eller i lite rapsolja.
  2. Skär champinjonerna i kvartar eller i skivor och lägg ner i pannan. Låt allt steka tills champinjonerna vätskats ur. Krydda med lite chiliflakes och curry och häll på vinet, crème fraîche, grädde och oxfond. Låt allt puttra ihop under 5-10 minuter och smaka av. Späd eventuellt med lite mer grädde om det behövs.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4