Croc Pot Strimlad tacokyckling i tortilla LCHF / Glutenfritt

16 mars, 2014

I fredags blev det kyckling i Pitabröd i nya Crock Poten. Jag provade nya Buffalo Ranch som är en sockerfri produkt! Kan varmt rekommenderas.
IMG_8190
IMG_8193
IMG_8191
IMG_8198
Jag gjorde mina liiiite för tjocka, rekommenderar att kavla ut dem lite tunnare.
IMG_8203
IMG_8207
 
 
Skriv ut

Strimlad tacokyckling i Tortilla

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Kycklingen

  • 1,2 kilo kycklingfilé eller lårfilé
  • 1 paket bacon
  • 2 burkar salsa (á 340 gram)
  • 3-4 msk sockerfri tacokrydda
  • 3 grovhackade vitlöksklyftor
  • 1 gul lök i klyftor

Tortilla

  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 100 g riven ost
  • 4 msk fiberhusk
  • 3 dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk valfri örtkrydda
  • olja

Instruktioner

  1. Putsa kycklingen och lägg i Crock Pot eller lergryta. Strimla bacon och stek knaprig. Lägg i lök, vitlök och bacon över kycklingen. Krydda med tacokryddan och häll över salsan. Sätt chock potten på låg i 8 timmar. Alternativt sätt in i ugnen på 170 grader och låt kycklingen gå i 2 timmar.
  2. När kycklingen är klar strimlas den med hjälp av två gafflar.

Tortillan

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Värm mjölken så den blir ljummen.
  3. Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
  5. Ta en stor klump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg ett oljat bakplåtspapper ovanpå och kavla sedan ut till en 2 mm platta. Använd en skål som är ca 22-23 diameter som utskärare. Skär runt om skålen och ta bort överflödig deg.
  6. Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna.
  7. Fyll tortillan med kycklingen och favorittillbehören!

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Elisabeth 30 april, 2018 - 10:08

Fyra år sedan men du kanske ändå kan svara på var salsan finns 😅

Svara
Åse 30 april, 2018 - 11:14

Hallå! Oj vet inte om det finns kvar numera faktiskt =) Tror iofs jag sett hos Coop!

Svara
marie 24 mars, 2014 - 20:38

Hej!
Var kan man hitta tacokryddan. Är den helt socker fri eller är det sötningsmedel i?
Tack för bra recept!

Svara
Åse 24 mars, 2014 - 20:41

Helt sockerfri och sötningsfri. Finns på mitt Ica maxi t.e.x.

Svara
anna 20 mars, 2014 - 10:11

Har du testat att frysa tortillabröden? Funkar det?

Svara
Anna Haeggman 18 mars, 2014 - 07:57

Vilka snygga och utskriftsvänliga format du gör dina recept i!!! Ser så fint och proffsigt ut!!!
Kram!

Svara
Åse 18 mars, 2014 - 07:58

Tack raring!!

Svara
Zahra 18 mars, 2014 - 00:40

Hej,
Tror du att det går att ersätta mjölk med något annat alt med rismjölk för ett mjölkprotein fritt bröd. Och dessutom undvika elr ersätta osten?
mvh
Z

Svara
Åse 18 mars, 2014 - 15:45

Mjölken kan du ersätta med mjölkproteinfritt men osten behövs för bindning.

Svara
Lars Andersson 17 mars, 2014 - 09:09

Detta ser ju fantastiskt gott ut. älskar Tacos så detta måste jag prova. Tack för att du delar. Hälsan är ju så viktigt och börjar med rätt kost

Svara
Åttio ska bli sextio 16 mars, 2014 - 20:25

Den rätten måste jag prova!!! Här har det blivit kött med kantarellsås i helgen… också en höjdare! 🙂

Svara
Madeleine 16 mars, 2014 - 17:55

Jag har kört LCHF av och till i några år och mår bra av det. Men senaste veckorna har jag prövat paleo (denna ggn har jag fått min man att hänga på, han tror inte på att ät fett som med LCHF). Men jag känner att jag behöver lite mer av fettet som man får med LCHF och vet inte riktigt hur jag ska kombinera de båda på bästa sätt eftersom paleo säger att man inte ska äta mjölkprodukter. Jag vet att du kör en liten kombo av båda 2, så hur tänker och gör du?
tack!!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.