Stor köttbulle med ädelostsås och ugnsrostade grönsaker

13 januari, 2009

4 personer á  10 pts

Sås: 4,5
Köttbullen: 4
Olja till grönsakerna: 1,5

Krämig ädelostsås och underbart goda ugnsrostade grönsaker, såå gott! Såsen är en höjdare och kan serveras till både kyckling och kött. Man kan ju göra såsen billigare i points men prova gärna denna varianten som blir så krämig och smakrik.
Grönsakerna kan man också ha till det mesta och ersätter tex potatis/pasta o ris.

400 g nötfärs


1 ägg
1/2 finhackad rödlök
oregano
Knorr grill & köttkrydda
salt, peppar

100 g Kvibille Grädd Ädel
2 dl 15% matlagningsgrädde
1/2 grönsaksbuljong
lite mjölk för att spä ut om den blir för tjock (efter den stått till sig)

1 zucchini
1 aubergine
4 morötter
2 st rödlök
2 st röda paprikora
timjan + flingsalt
2 msk fin rapsolja

Blanda nötfärs, ägg, salt, peppar och lök och dela i 4 lika delar, rulla dem till stora köttbullar och lägg på halva sidan av  plåt med ugnspapper.

Skär ner grönsakerna och lägg i plastpåse. Häll i oljan, flingsalt och timjan efter smak och blanda.


Lägg på den fria halvan på plåten och sätt in i ugn 225 c i ca 25 min.

Under tiden gör såsen, dvs koka upp grädde, ost, buljongärning.

img_6383_1

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Veronica 19 januari, 2009 - 18:02

Helt sjukt gott vart det och jag gillar ju inte ens ädelost!? Tack tack!
Sonen på 2½ år satt hela tiden och sa åå vad gott!

Svara
Åse 19 januari, 2009 - 19:35

vad roligt att ni tyckte om det!! KRAM!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.