Stekt ryggbiff med pommes duchesse, gräddig rödvinssås och sockerärter.

5 december, 2009

Ytterligare en helgmiddag 😉

5 portioner á 14 pp

5 skivor ryggbiff á 150 g
900g potatis
Knappt 2 dl mellanmjölk
Riven parmesan
Sockerärter

Sås:


4 dl matlagningsgrädde
2 msk oxfond med rödvin.
En slatt rödvin
Salt och peppar

Sätt ugnen på 80 grader.
Ta fram biffarna. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och tillsätt mjölk, salt och peppar. Kör med en elvisp till potatismos.
Torka av biffarna med hushållspapper och salta och peppra. Sätt på fläkten, häll rikligt med smör i panna och stek biffarna på hög värme ca 11/2 minut sammanlagt. Lägg sedan in dem i ugnen med termometer i tjockaste delen och stek dem färdigt tills innertemperaturen visar ca 55-56 grader (då blir de lätt rosa). Koka under tiden sockerärterna och vispa ihop såsen (jag stekte även upp lite champinjoner). När biffarna är klara tas de ut (höj temperaturen på ugnen till 250 g) och folie lägges på, ställ åt sidan.
Klicka ut moset eller spritsa ut på ett bakplåtspapper och strör på riven parmesan (1 msk per person). Gratinera i 250 grader tills duchessen fått färg, det tar cirka 5 minuter. Servera genast och sist men inte minst servera ett riktigt gott rödvin (om ni dricker det)
Till detta drack vi MUSELLA Valpiocella

IMG_4362

IMG_4367

33 kommentarer
0

Du kanske också gillar

33 kommentarer

Eva 7 december, 2009 - 12:05

Låter som ritktigt härliga recept, måste provas!!
Jag älskar att laga mat och testa nya recept så det är så kul när du bjuder på en massa gotta 🙂

Svara
Teres 7 december, 2009 - 10:02

Men det här måste jag pröva till nästa helg mums vad gott det ser ut.

HA riktig mys dag kram Teres

Svara
Ann-Sofie 6 december, 2009 - 22:31

Tack för dessa fantastiska recept! Du tar så fina bilder så allt skapar värsta lyxkrogskänslan :)) Och skumtomtar …. Yeaahi, om du äter, så kan jag också 🙂 Lycka! Jag hade gått ner 1,1 kg min första VV-vecka. Jättenöjd! Jag är fortfarande ovan vid att äta bröd etc, så det är roligt att få ett positivs resultat. Tillvaron blir ju onekligen enklare när man kan slänga ihop en matig macka eller liknande, istället för att enbart leva på protein, grönsaker och fett.

Svara
Åse 7 december, 2009 - 00:38

GRATTIS Ann-Sofie!!! Bra jobbat!! =))

Svara
Eva 6 december, 2009 - 19:58

Undrar vad det är för amarone vin du brukar dricka som verkar så gott?
Tack för härlig inspiration.
eva

Svara
Åsa 6 december, 2009 - 19:54

Hej Åse

Vad roligt att du börjat med lite points igen 🙂 gör livet så mycket lättare för en annan med dina underbara rätter färdig räknade … *hihi*
Har nu äntligen kommit tillbaka till verkligheten efter beskedet om Tvillingar och nu känns det riktigt bra 🙂
Synd bara att jag inte hinner in hos dig och är lika intresserad av mat som annars ..
Men såfort de är födda så blir det dags igen .,,
Slog mig en tanke man får ju 10 points mer när man ammar .. men om man dubbelammar så måste man väl få 20 points 😉

Stor kram

Åsa

Svara
Åse 7 december, 2009 - 10:42

Men så roligt!! När är du beräknad?? Det var # 3 o 4 va? KRAM!
Nu är det ju nytt pointsystem så jag vet inte hur många points men rejält mkt fler bör du ju få mer två;) haha

Svara
Sara 6 december, 2009 - 19:09

Vilka goda maträtter du hittar på! Jag kommer aldrig på vad jag ska laga. Tur att jag hittar lite inspiration här hos dig!!
Kram

Svara
katharina 6 december, 2009 - 17:15

men så gott =)

Svara
jenny friss 6 december, 2009 - 15:05

Hej Svejs!!!!
Det verka GOTT!!!! Var hittar du inspiration till all god mat??? Ha en skön kväll!

Svara
Aika 6 december, 2009 - 14:54

Lukas tyckte det var såååå gott med ”marsipan” i potatisen. Tog en stund innan jag fatta att det var parmesan han menade =)

Svara
Åse 7 december, 2009 - 10:40

Hahahaha ja godingen lämnade inge kvar på tallriken ;))

Svara
CI 6 december, 2009 - 14:02

Är så glad att du börjat lägga ut checklistan igen och en hel massa nya smaskiga recept!

Tack!

Svara
Åse 6 december, 2009 - 14:40

Roligt att du tycker det! 🙂

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.