Stekt fläskfilé med blomkålsmos och baconlindad sparris

2 januari, 2009

Gott gottigott gott!

Mycket mat för lite points!
Jag och maken tänkte köra lite mindre kolhydrater på kvällarna nu ett tag för en rivstart för makens skull, han tenderar till att överkonsumera kolhydrater (ris, pasta, potatis)

4 personer á 7,5 pts

Valfri mängd fläskfilé (duoval) alt 600 g
2 knippen grön sparris
2 pkt bacon
1,25 dl 15% matlagningsgrädde
1/2 flaska (250 ml) Jensens pepparsås
1 blomkålshuvud
1 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 2 tsk smör till mosen
smör att steka köttet i + salt och svartpeppar.

Stek sparrisen i lite smör så den får färg och mjuknar lite, låt sedan vila på lite hushållspapper. Rulla bacon runt sparrisen (så det blir ca 4 per person)
Ansa blomkålen och bryt den i buketter. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten.
Skiva fläskfilén i ca 2 cm stora skivor och salta/peppra.
Stek baconrulladerna och därefter fläskfilén.
Häll över blomkålen i durkslag och sedan i skål. Mixa den med tex stavmixer och krydda med vitpeppar, salt och smör, vispa den sedan luftig.
Koka upp såsen (1/2 flaska sås + 1,25 dl matlagningsgrädde)
img_6192_1

30 kommentarer
0

Du kanske också gillar

30 kommentarer

Tuija 6 januari, 2009 - 14:51

Hej,Idag ska vi njuta av den mycket gott omtalade …Stekt fläskfilé med blomkålsmos m.m. I går gjorde jag en rätt på fisk & kanperstekt backon i ugnen och den blev godkännt… så nu väntar min man med spännig hur detta kommer att smaka blomkålsmos 🙂

Svara
Annica 6 januari, 2009 - 13:34

Hur i hela friden får man in foto på sig själv i kommentarerna. Har ju inget med mat attgöra bara undrar…..

Svara
Maria 5 januari, 2009 - 22:27

Åh det där såg verkligen gott ut.

Svara
Lotta 5 januari, 2009 - 09:51

Blomkålsmos måste jag prova! Jag har tänkt att göra det flera ggr men så glöms det hela tiden. Får planera in det till nästa veckas middagsmeny! Tack för alla bra middagstips 🙂 Kram!

Svara
Liza 4 januari, 2009 - 10:41

Hejsan!
Ville bara göra ett litet avtryck och berätta att jag VÄLDIGT ofta använder mig av recepten från din sida! Du är en stor inspirationskälla! Dags att sätta fart imorgon igen!! //Liza

Svara
Åse 4 januari, 2009 - 11:42

Tack för avtrycket!
Lycka till nu i morgon!

Svara
Annica 3 januari, 2009 - 16:04

Hej Åse…ville bara säga att idag skall jag göra fläskfile med blomkålsmos….såg så himla gott ut..och gubben sa ”du har väl lagt in den sidan som favvorit” undrar vad han menar ;-)) smarrig mat, vi behöver lätta på vikten båda två. Så dina recept kommer lägligt har själv varit viktis, så jag vet vad det innebär och jag tycker det är den bästa metoden att gå ner i vikt på bra mat mycket mat och nyttig…kram Annica.

Svara
Åse 3 januari, 2009 - 16:30

Vad roligt!! Hoppas det smakar! Du får avlägga rapport sedan ;))

Svara
Annica 4 januari, 2009 - 17:00

Annica här igen gjorde fläskfilen och blomkålsmoset, trodde inte ungarna skulle gilla det, lite tråkiga med maten är de ibland. Men de sa att det var det godaste mos det ätit. Min man sa att detta moset vill jag alltid ha.Ta åt dig all heder, det var kanon gott. Men moset blev lite löst, vad göra ? ska jag mosa det mer när det ligger i durkslaget ?. Skickade receptet till min kompis i västerås och jag lämnade din referens 56kilo.se så kan hon me kolla in din sida. har tänkt göra karibisk potatisgratäng men hittar inte Kelda såsen på nogon affär är den bortagen.????

Svara
Åse 4 januari, 2009 - 18:30

Vad bra att det smakade! :))
Blomkålmoset blir lösare än tex potatismos, vad man kan göra ä’r att se till att det ångat ur ordentligt, men det blir lösare så du har nog inte gjort något fel!
Har du kollat bland Kelda sopporna också, det är ju en soppa eg och ingen sås 🙂

Svara
Annica 6 januari, 2009 - 13:30

Hejsan igen, ok då vet jag med moset. Trodde jag gjort galet 😉 Jag har kollat där sopporna står också finns inte….lät så gott. Idag skall jag ohc gubben till kungens kurva och handla på city gross det är jätte stort kanske det finns där, håll tummarna. de har mycket viktväktar grejer så det finns hopp……………har du nåt bra recept på musli man kan göra själv, finns ju miljoner olika sorter vill ha en utan socker som är nyttig, är ju socker iallt…..ha det gott //annica

Annica 6 januari, 2009 - 22:55

Hittade sopporna på city gross så imorgon blir det potatis gratäng ///mums

isabeli 3 januari, 2009 - 12:19

Åh vilken bild, såg såå himla gott ut 🙂

Svara
Jennie 3 januari, 2009 - 12:17

Åh, älskar blomkåsmos! Kör det ofta när jag vill hålla nere kolhydraterna. Bra sätt att få i sig lite extra grönsaker oxå och t om väldigt kräsna bonusbarnen har ätit (då blandat med potatis) utan att de vetat om det 😉

Kram och god fortsättning!

Svara
Desiré 3 januari, 2009 - 01:00

Vad gott det ser ut 🙂

Hoppas på att se fler smarriga recept från era middagar nu framöver 🙂

Gott nytt år på dig!

Kram 🙂

Svara
Åse 3 januari, 2009 - 08:21

Gott Nytt år på dig också Dessi!! Kram på dig.

Svara
Nallis 2 januari, 2009 - 23:53

Hej!
Tack för ett bra middagstips, skall jag prova i morgon. tack även för alla andra smarriga och spännande recept som du delar med dig.

Svara
Mia 2 januari, 2009 - 22:33

Halloj!

Hmm det där lät ju ursmaskigt.. Det måste jag prova. Skulle ju väga in mig på VV 29/10, men så var det stängt här i min stad, snacka om besviken…

Kram Mia

Svara
Åse 3 januari, 2009 - 08:22

NÄäää vad trist! Finns VV i någon närliggande stad?

Svara
Limus 2 januari, 2009 - 21:44

Du är helt otrolig – fattar inte att du kan laga så god mat som är pointssnål. 🙂

Svara
Belle 2 januari, 2009 - 20:49

Wow, ser jättegott! Blomkål är jättegott att göra mos/puré av. Har ett recept från Buffé som jag kör ibland, fräst broccoli&morötter med falukorv och blomkålspuré med lite vitlök i. Fantastiskt gott!!

Svara
Viktvaktaren 2 januari, 2009 - 20:08

Vad e det för sås? Vart finns den? Hur ser den ut? Låter underbart gott……

Kram VV

Svara
Åse 2 januari, 2009 - 20:37

Jensens såser finns på Ica!

Svara
Lisa H 2 januari, 2009 - 19:56

Hej, såg gott ut! har tänkt på blomkålsmos men inte gjort det, ska testa det. Kram

Svara
Stream 2 januari, 2009 - 19:46

Åh, vad gott det ser ut!

Svara
Linruz 2 januari, 2009 - 18:51

Ja vad smarrigt. Härligt med massa goda recept nu när jag är igång igen.
I morgon kväll blir det ditt recept på tortilla tårta. Ska bli spännande.
Kram kram

Svara
Louice 2 januari, 2009 - 18:45

Jasså där är dom, dina sparrisar… 😀

Det såg smaskigt ut! Måste prova nu då det blir hårdkörning även här hemma!

Svara
Åse 2 januari, 2009 - 18:51

Haha, japps här är mina sparrisar 😉

Svara
Yvonne 2 januari, 2009 - 18:24

Smaskens! Ett recept jag tor att vi kommer att ha på menyn ganska snart! 🙂

Svara
Åse 2 januari, 2009 - 18:27

Hej Yvonne! Addar dig i min RSS! Kul att du kört i gång igen!!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.