Squashplättar med räkor och rom (LCHF)

1 oktober, 2012

Squashplättar är en av favoriterna här att servera som förrätt. Enkelt och gott! Denna varianten har creme fraiche, räkor och svart stenbitsrom. Delicious och kolhydratsnålt så klart! =)
4 portioner:
1 squash
1 ägg
1 dl riven ost
3/4 msk fiberhusk
salt och chiliflakes
Riv squashen grovt och lägg i durkslag, salta lite och låt dra en stund. Krama ur vätskan ur squashen så gott det går.
Vispa ägg och krydda lite med chiliflakes. Blanda ner squashen och riven ost och fiberhusk och blanda. Låt stå en stund. Stek sedan i kokosfett eller rapsolja på medelstark värme tills plättarna fått fin färg.


Servera med en klick creme fraiche, lite svart stenbitsrom, räkor och en dillkvist.

 

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

sofie 2 januari, 2015 - 14:05

Wow, tack för ett fantastiskt recent! Hade denna som förrätt på nyårsmiddagen och den var jättegod! Gick verkligen hem hos gästerna 🙂

Svara
Åse 2 januari, 2015 - 14:22

Kul att höra!! =)

Svara
Inger 22 oktober, 2014 - 08:25

Hej Åse!
Vill dela med av ett tips 🙂 som jag hittat.
Vätskan från zuccinin går utmärkt att få ur i en potatis/pure press. Brukar även använda denna till gurka då jag gör tzatziki.
Ha det gott,
Inger

Svara
Åse 22 oktober, 2014 - 08:45

Tack för tips!!

Svara
Anna i Skåne 11 juli, 2016 - 17:56

Guud vad bra! Tack för tipset!

Svara
Ida 25 januari, 2014 - 07:25

Åhh!
Detta prova vi som förrätt ikväll!
Tack för alla trevliga goda recept! I morgon provar vi din mandelpanerade torsk.
Trevlig helg

Svara
Ronja Sandberg 2 oktober, 2012 - 17:57

Tack så mycket för tipset! Detta ska jag bjuda killen på i helgen 😀

Svara
Vanja Burlin 2 oktober, 2012 - 14:09

Tips:
byt ut stenbitskaviaren mot tångkaviar så slipper du att färgen färgar av sig, förutom att det är skönt at bli av med en tillsats.

Svara
Åse 2 oktober, 2012 - 14:49

Tack för tipset!!

Svara
Birgitta Lundqvist 1 oktober, 2012 - 20:56

Hej Åse. Tänkte – om jag ska ha främmande ”i morgon” kan jag då göra plättarna i förväg och hur värmer jag dom då för bästa resultat? Låter super att ha till förrätt till S:t Annas varmrökta lax som jag sändigt kör med när jag får hit mina tjejkompisar från Stockholm…
Kram Birgitta

Svara
Åse 1 oktober, 2012 - 20:59

Ja det ska inte vara något problem! Jag hade värmt dem lite i ugnen på 150 grader!

Svara
Anna 1 oktober, 2012 - 16:26

Var köper du chiliflakes? Om på Ica/coop etc, var brukar de stå i kryddhyllan eller bland thai/indiska rätter? Eller kanske någon annanstans?

Svara
Åse 1 oktober, 2012 - 16:42

De finns i Santa Marias ordinarie sortiment =)

Svara
Anna 4 oktober, 2012 - 20:32

TACK för svaret, nu hittade jag dem! 🙂 Bytte affär också.. 😉 mycket trevlig och fin blogg du har.

Svara
CamillaP 1 oktober, 2012 - 15:20

MUMS…något liknande gör Gogges moster på Kreta, såååå goda. Blev ett bra tips på förrätt till näste middag vi bjuder på! Tack! ;))

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.