Krämig spenatsoppa med ägg & bacon

av Åse

God morgon!
Soft förmiddag här, skönt att komma i fatt ibland. Jag tog en tidig frukost idag (tidig och tidig, 9.30 är tidigt för mig) och tänkte passa på att läsa lite mellan jobben här.
I dag ska jag köra igång programmet jag fått från Therese. Kul! Om inte kroppen är allt för öm i morgon blir det CxWorx sedan två vilodagar.
IMG_9335
Athletic Greens, Keso/Kesella med hallon, blåbär och nötmüsli + kokt ägg med majjo.
I går gjorde jag en grymt god spenatsoppa! Åh vad det var gott! Det tyckte alla barn också *tummen upp*
Pricken över i:et är mellankokt ägg och stekt bacon – yummie!
IMG_9324

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig spenatsoppa med ägg & bacon


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Total Time: 20

Ingredienser

  • 4 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 paket (á 450 g) fryst spenat
  • 3 ekologiska grönsaksbuljongtärningar
  • salt, vitpeppar, cayennepeppar
  • 8 dl vatten
  • 5 dl grädde
  • 250 g mascarpone
  • 6 kokta ägg
  • 2 paket knaperstekt bacon

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs i lite kokosfett eller smör. Lägg ner spenaten och höj värmen något så att spenaten tinar. Häll ner vatten och buljongtärningar och låt koka i ca 10 minuter. Vispa ner grädde, mascarpone och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
  2. Servera med de kokta äggen och det knaperstekta baconet.
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 15

Nutrition

  • Serving Size: 6
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

16 kommentarer

Hej från sjukstugan + 20% rabatt - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 8 februari, 2017 - 10:31

[…] har ingen direkt aptit just nu men är ju tvungen att äta något så jag önskade min goda spenatsoppa till […]

Svara
Karola Beres 8 februari, 2016 - 19:04

Spenat soppa to die for….. Det här är den absolut godaste spenatsoppa jag ätit någonsin : ) Och då är jag ändå uppvuxen med spenat !!!!!
Nu ska jag bara lyckas !!! Annars får fan komma o ta mig ! ; )
Tack för dom här två veckorna…. Nu börjar vi om igen…..
Kram ” muffel-fian ”

Svara
Vecka 2 * 11 jan – 17 jan | matochpotatis 20 januari, 2016 - 20:18

[…] Tisdag: Krämig spenatsoppa med ägg & bacon Min och Elsas absoluta favoritmaträtt. Däremot var detta inte mitt vanliga recept utan mer smak av lök och ost så Elsa var skeptisk (såklart). Men jag ÄLSKADE soppan och kommer absolut göra den varannan vecka ;). Däremot vart det extremt mycket mat (räckte till två middagar och två luncher). Så nästa gång kommer jag halvera receptet och ta lite mindre vatten för att få mer av krämigheten… 5+ av 5 Onsdag: IKEA-style Visning… Jag tog med mig barnen till IKEA för att inte vara i vägen när den lilla lägenheten skulle fyllas med folk. Vi lekte av oss lite på IKEA och köpte med oss lite flyttkartonger! Middagen blev stekt kycklingfilé med bea och lite av matvetesalladen. Bra mat till billig peng som vanligt på IKEA! […]

Svara
Spenatsoppa med ägg och bacon (LCHF) | mammamalin.se 5 november, 2015 - 19:47

[…] bjuds ni på ett enkelt och gott recept på spenatsoppa med ägg och bacon. Receptet kommer från 56kilo och jag har som vanligt gjort någon liten […]

Svara
Muskelmat och sjukhus igen - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 25 augusti, 2015 - 11:33

[…] äta efter träningen innan jag for till lasarettet, så medans jag var iväg gjorde älsklingen Spenatsoppa med ägg. MUMS!! Bästa muskelmaten! ? Blev lite räkor + ägg senare också (äter alltid […]

Svara
Amanda Metz 16 juni, 2015 - 19:34

Hej.
Detta recept är verkligen jättegott! Det är det återkommande receptet när jag gör spenatsoppa här hemma nu 🙂

Svara
Sara & Busungarna 16 april, 2014 - 19:00

Mina ungar älskar spenatsoppa när dom får det på förskolan/skolan. Har försökt mig på olika recept här hemma men bara fått utlåtandet att det INTE smakar som på skolan!
Idag testade jag det här receptet och ungarna åt som om dom aldrig sett mat förut! 😀 Så tusen tack för det här receptet fina du <3
PUSS

Svara
Åse 16 april, 2014 - 19:23

Men åh vilket fint betyg!!! Tack gumman för att du berättar! PUSSA kidsen från mig och här kommer en till dig! <3

Svara
Carina 11 april, 2014 - 09:06

Tack för att man alltid blir så glad och inspirerad när man läser på din sida.
Det gröna som du hade i glaset verkade intressant. Jag gick in på deras sida, men blev inte riktigt klok på det. Hur mycket kostar det? Är det som en prenumeration?

Svara
Åse 11 april, 2014 - 12:18

Ja man kan prenumerera men jag beställde två första gången och de räcker ju jättelänge så jag avbeställde prenumerationen!
och TROR att man bara kan köpa och se till att man inte bockar för ngn recurring order!

Svara
Viktoria 10 april, 2014 - 21:30

Hej! Såg att du hade en rosa Love Forever tunika på dig i ett gammalt inlägg. Ann tunic med virkade spetsdetaljer. Vilken storlek har du på din?
Vänligen Viktoria

Svara
Malou 10 april, 2014 - 17:33

Hej Åse!
Gamal trogen följare här:)
Fick en liten sladdis i februari och behöver nu ta tag i några gravidkilon. Trivs bäst med strikt LCHF, under graviditeten har jag dock inte varit strikt men inspirerad skulle man kunna säga. Vill gärna övergå till stiftare kost så snart det går men hur är det kan det vara skadligt för barnet att vara i ketos under amningen? Jag upplever att jag väldigt lätt hamnar i ketos. Har försökt hitta info på nätet men det är svårt..
Hälsningar Malou

Svara
Barbro 10 april, 2014 - 17:08

Vad gott med spenatsoppa med bacon till måste ju testas nästa gång.Ha en fortsatt bra torsdag.
Kram

Svara
Lussan 10 april, 2014 - 14:08

Hej jag undrar om man kan byta ut allt animaliskt fett till vegetabiliskt fett? typ olivolja, linfröolja, oliver. men så klart ha kvar kött,ägg och fisk och kombinera det med grönsaker med lågt kolhydrat innehåll.

Svara
Madde 10 april, 2014 - 13:24

Åh, vad gott det såg ut!
Både min man o jag älskar spenat, så detta måste vi testa!

Svara
Kardemummagumman Nette 10 april, 2014 - 12:30

Ååh den såg god ut! Ska testa göra den! 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!