Spansk lillördag! Manchegofyllda högrevsburgare

14 maj, 2015

Välkommen härliga långhelg!! Weeeeeeee!
Här ska vi STORstäda hela huset tänkte vi, vi har haft så mycket att göra sista veckorna att huset är kraftigt eftersatt.
I morgon drar vi till Göteborg för en härlig helg där som jag skrev om för några dagar sedan!
I går var det lillördag och lillördagar är bättre än lördagar tycker jag, haha! =) 
Vi körde spanskt!
Jag testade Faustinos nya boxvin Faustino Tempranillo och därför körde vi med spanska smaker!
Vi äter sällan rött kött här hemma men någon gång i veckan är det riktigt gott!

13052015-012A0487

Faustino på flaska tillhör mina favoriter så jag var nyfiken på denna boxen.
Jag gillade den! Mjukt och lent och passade till de heta smakerna jag hade i maten. Jag gillar generellt lite eldigare Spanska viner även när maten är het, dvs tvärtemot vad man egentligen ska, detta vinet är mer enligt ”reglerna”.
Först gjorde jag Mojo Rojo – äääääälskar Mojo Rojo!
Åt det för första gången på Teneriffa för 25 år sedan. (herregud! 25 år sedan??)
13052015-012A0492

Min Mojo Rojo gör jag så här:
4 kvisttomater

1 st röd grillad paprika
1 st röd chilipeppar
3 st vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
2 tsk rökt paprikapulver
2 tsk vit vinäger
1 krm cayenne
1/2 dl olivolja
salt efter smak

Kärna ur tomaterna och skär bort toppen med kvisthålet.
Lägg allt i en matberedare och kör slätt. Sila av en del vätska så att det blir en lite fastare röra.
13052015-012A0499

Jag serverade även en citronaioli! Yum!
1 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk citronjuice
salt

13052015-012A0500

Hamburgarna gjorde jag så här:
5 portioner
800 g högrevsfärs
1 ägg
2 msk Chipotle barbequesås
1 dl tomatsås (jag tom MUTTIS pastasauce)
salt, svartpeppar

Jag använde min KitchPro hamburgerpress och fyllde burgarna med riven Manchego ost!
13052015-012A0502

Maffiga härliga burgare!
13052015-012A0505

13052015-012A0509

13052015-012A0512

13052015-012A0511

Burgarna serverade jag med fajitakryddade sötpotatisklyftor. MUMS!
13052015-012A0520

En härlig middag med gott vin och god mat!
Kan inte bli en bättre lillördag än så! =)
Vinet kan beställas HÄR.
Hoppas ni alla får en härlig Kristi Himmelsfärdsdag!
 
I samarbete med Faustino

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Jullan 23 maj, 2015 - 20:22

I’m in heaven!! Har ätit detta ikväll. TACK för detta och alla andra recept från alla dina böcker! ?

Svara
Åse 24 maj, 2015 - 17:16

Åh vad roligt att det smakade! =))

Svara
Kajsa 19 maj, 2015 - 22:12

Smarrigt!!! En fråga bara… Hur gör du för att få sötpotatisen bra tillagad? Min blir alltid mosig och inte krispig..
Tack för fantastiska recept!!

Svara
åsa i åsele 15 maj, 2015 - 20:04

Hej, vill bara ”ge tummen upp” för Dina recept här i bloggen, tack för att Du delar med Dig.

Svara
Anette G 15 maj, 2015 - 12:01

Jeeesus vad gott det ser ut! Har köpt en sån hamburgerpress jag med men inte testat den än.

Svara
Ulrika Bergman 14 maj, 2015 - 21:02

Såååå gott!!!

Svara
Tina 14 maj, 2015 - 21:51

Hur hög är sockerhalten i vinet??

Svara
Emilia 14 maj, 2015 - 20:40

Hej Åse! Tänkte göra ett av dina recept från nya boken som heter Trifle med mascarponegrädde, stekta äpplen och nötcrunch men jag undrar över portionerna. Överst står det 6 portioner men i receptet ska man bara använda 4 glas att ha desserten i. Vilket är fel??

Svara
Åse 15 maj, 2015 - 10:22

Jag skulle nog säga att receptet är till 4-6 portioner beroende på hur mycket man vill äta. Jag gör ofta små desserter så jag hade gjort till 6 stycken.

Svara
Lena H 14 maj, 2015 - 15:29

Oj så smarrig middagen såg ut:) och jag måste bara fråga, galet fina rödvinsglas…var har du köpt dom, skulle jag med vilja ha här hemma!
Ha en härlig helg du med!

Svara
Åse 14 maj, 2015 - 15:44

Cervera =) KRAM

Svara
Linda Griffin 14 maj, 2015 - 13:56

Det ser maaaagiskt gott ut!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.