Spaghetti Bolognese (LCHF)

1 augusti, 2018
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Ellos och Bodystore

Hej på er!

FÖRSTA AUGUSTI! Woooop! (Ja ni vet ju hur mkt jag älskar nya månader och måndagar!)

Åh Hallelujah! Det regnar i HBG! 22 grader och uppfriskande regn! Underbart! Vi hade värmerekord här igår. Pust!
Det vackra vädret och 25-27 grader fortsätter dock i morgon.
OK ja det var för några timmar sedan, nu är det 25 gr och sol igen haha!

Jag som klätt mig liiiiiite varmare än vanligt när jag åkte iväg i förmiddags till först kiroprktorn och sedan för att fixa naglarna.

Byxa HÄR, blus HÄR

Märks att jag slarvat med träningen och collagenet i sommar och att jag sovit i otaliga sängar, åkt mycket flyg, bil och haft lata dagar. Min kropp vill träna regelbundet! Nu är semesterlättjan över. Fast ingen ånger, jag behövde den här lättjan kände jag rent mentalt.

Nya french faded naglar idag hos Anette på Nagelhuset – ljusa naglar känns så fräscht nu i sommar mot solbränna tycker jag.


I går var jag och Michelle och såg Mamma Mia – sååååååååå bra! har ni inte sett den. gå och se den! Tur jag var osminkad på bion igår för jag och Michelle satt och snörvlade i kapp.

Blev sen middag i går kväll men inte desto mindre gott! MUMS! Hederlig Bolognese med spaghetti! Inte vanlig speghetti men den här spaghettin (Ekologisk Better Than Pasta) är verkligen såååå grym! HÄR hittar ni den!

Såååå gott att riva tryffel pecorino över (Vickan som influerat! 😅)

I går hade jag i creme fraîche, för jag var sugen på riktigt krämig bolognese men det går så klart att utesluta och blir minst lika gott ändå!

Print

Spaghetti Bolognese (LCHF)

  • Author: Åse
  • Yield: 6-8

Ingredients

800 g nötfärs
2 paket bacon, i mindre bitar
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 bit rotselleri ca 200 g
800 g krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
1,5 msk konc. kalvfond
2 lagerblad, smulade
3 dl rött vin
2 msk tamarisoja
2 tsk oregano
2 tsk timjan
2 krm svartpeppar
smör eller kokosolja utan smak att steka i


Instructions

Finhacka lök, vitlök och rotselleri. Fräs dem i lite smör tills de mjuknat. Stek nötfärsen och sedan baconet, häll av överflödigt fett. Rör ner övriga ingredienser och låt småputtra i minst 1 timme.
Smaka av med eventuellt lite mer salt och peppar.


Notes

SKÖN tillrörda på er!! KRAM 💚

9 kommentarer
10

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Ulli Sidenfeldt 30 augusti, 2018 - 18:20

Herregud så gott, gott, goooott!!!! Dessutom fick jag öva på lite självbehärskning för att inte trycka i mig hela köttfärsgrytan. (Gick givetvis åt skogen… :-)) Bästa bolognesen ever! <3

Svara
Åse 30 augusti, 2018 - 18:58

Tack söta rara! Saknar dig deluxe! 😘

Svara
Anna 2 augusti, 2018 - 13:11

Härligt med tips på pasta, den ska jag testa! Jag har inte hittat något bra substitut än så jag hoppas på denna, vore kul då det finns så många goda pastarätter! 😀

Svara
Åse 2 augusti, 2018 - 17:01

Hoppas du gillar! =) Ett tips är att skölja den i durkslag sedan hälla saltat vatten över och sedan i med smör eller olivolja innan den serveras =)

Svara
CeciliaSkor 2 augusti, 2018 - 10:22

Gillar din outfit!
Bor i Italien men hoppar gärna pasta, ris och polenta!
Köttfärssåsen såg riktigt smarrig ut!
Kram C

Svara
Åse 3 augusti, 2018 - 11:43

Tack! 🙏🏻
Åh Italien! Din lyckans ost!

Svara
FruMicke 2 augusti, 2018 - 10:10

Alltid lika fint klädd!

Jag är väl inte helt lika förtjust i måndagar som du men delar din känsla för ny månad. För att inte tala om när skolan börjar. Skolstart = Nystart!

Svara
Åse 3 augusti, 2018 - 11:44

Jaaaaa nystart! 🙏🏻

Svara
Linda Griffin 2 augusti, 2018 - 08:05

Så snygg du är, vilka ljuvliga kläder!

Tack för tipset med pastan, skall sätta på bevakning då den är slut nu.

Ha en fin dag 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.