Sous Vide tekniken nu i ny ugn!

11 maj, 2017
Samarbete Electrolux

Som ni vet så är jag galet förtjust i Sous Vide tillagning av mat! jag har en hel kategori här på bloggen med sous vide recept.
Nu har Electrolux kommit med en ny ugn! En Sous Vide ångugn!
Mat som tillagas med Sous Vide metoden har många fördelar. Maten vakuumförpackas och detta innebär att smaker och safter bevaras och intensieras. 
Maten får exakt den temperatur man önskar och i hela biten!
Fisk blir perfekt tillagad och köttet blir väldigt mört och saftigt på grund av jämn tillagningstemperatur. Grönsaker behåller sin näring.
All mat får verkligen restaurangklass!
Electrolux nya Sous Vide ångugn kan användas från vanlig varmluft till fyra olika typer av ångprogram med fuktsensor, ångkokning, uppvärming och SousVide.
Ugnen har en stilren display med touchkontroll som innehåller 220 recept, där ugnen automatiskt ställer in korrekt temperatur och tid för att passa valt recept.
Läs mer om ugnen här.
I filmen nedan så ska Kalle Zackari Wahlström laga mat för kräsna kockar med en helt ny teknik!
Han har ju hjälp av en proffskock OCH nya ugnen! Kika in =)

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Anja 12 maj, 2017 - 08:32

Hej!
Vart hittar man din kategori med sousvide recept här på bloggen? Hittade den inte under recept – recept index. Hittade bara crockpot recept.
Tack på förhand, Trevlig helg!

Svara
Åse 12 maj, 2017 - 09:25 Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.