Sötstark sesambiff med blomkålsris

9 april, 2015

God middag!
Vet ni, om en stund ska jag äntligen tillbaka till gymmet efter min influensa! Det är först nu jag känner mig fullt återställd! Hujeda mig!
Ska bli så himla skönt att få lyft lite tungt i dag!
Jag var och fixade mig hos min kiropraktor i går också, har alltid massa låsningar och stela muskler efter en sådan här pärs när jag hostat mycket. Men nu är jag så gott som ny! :))
I går satte jag igång min Crock Pot vid 14 tiden och resultatet blev helt magiskt! Såååå gott!
Jag köpte två stora bitar flankstek på Ica maxi och blev så sugen på asiatiskt!

012A8435

Kött och godsaker i ”pottan” som nu ska gå i ca 5 timmar!
012A8437

Jag använder i princip aldrig Sukrin, tror inte jag använt på flera år men deras Sukrin Gold tycker jag är god i asiatisk mat! Smakar ju som farin.
012A8439

Efter några timmar så är maten klar! YUM! Luktar FANTASTISKT!
012A8464

012A8480

 
Skriv ut

Sötstark sesambiff med blomkålsris

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1,5 kilo flankstek
  • 5 dl oxbuljong
  • 1,5 dl tamarisoja
  • 3-4 msk sukrin gold (går att utesluta eller ersättas med honung)
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk chili flakes eller het chili sauce
  • 3 stora broccolibuketter
  • 1 burk (227 g) bambuskott
  • 1 burk (227 g ) skivade vattenkastanjer
  • ev lite redning, typ Conjacrot

Instruktioner

  1. Skär flanksteken i tunna strimlor och dela sedan till ca 5 cm långa bitar.
  2. Finhacka vitlöksklyftorna. Lägg ner biff, buljong, tamarisoja, sukrin/honung, sesamolja, sesamfrön och chili i grytan och sätt på ”pottan” på 4.5 timme på ”Low”.
  3. Om du inte har en CrockPot så använd en tjockbottnad gryta och låt allt puttra i ca 1 timme eller tills köttet känns mört.15-30 minuter innan servering lägg ner broccolibuketter, bambuskott och vattenkastanjer i grytan och sjud tills broccolin är mjuk.
  4. Servera med blomkålsris eller kolhydratfria nudlar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

10 kommentarer
0

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Eva 7 juli, 2016 - 14:37

Hej!
Skulle vilja fråga, ska man inte bryna köttet innan?
Jag gör det i en vanlig gryta då jag inte har nån crock pot. Mvh Eva

Svara
Åse 7 juli, 2016 - 14:40

Hej! Nej det behövs inte. Men gör du i en vanlig gryta så kan du inte koka det så länge som jag rek i receptet.

Svara
Eva 7 juli, 2016 - 14:46

Tack för snabbt svar. Har redan slängt ner det i grytan men det kändes lite fel att inte bryna det först. Var rädd att det skulle bli segt o grått om jag inte hade brynt det först. Då hoppas jag det blir bra. Kram

Svara
Åse 7 juli, 2016 - 14:48

Du ser hur det blir på mina bilder 🙂

Svara
Helena B 6 januari, 2016 - 17:40

God afton!
Det här var ju makalöst gott, och jag vet vem som kommer ha bästa lunchlådan på fredag ;-)!
Imorgon ska jag ha med ”heta kungräkor med zucchininudlar, så jag har förmodligen godaste lunchlådan då också.
Funkar även att göra på högrev.
Ha en fortsatt fin kväll!
Kram från Stenungsund

Svara
steffie 10 april, 2015 - 09:30

borde väl gå med strimlad lövbiff istället?. Råkar ha ett gäng i frysen.

Svara
Åse 10 april, 2015 - 09:32

Javisst!

Svara
Mariaros 10 april, 2015 - 07:19

Hej! Låter supergott 😀 Tack för alla underbara recept du lägger ut. Livet med lchf
blir mycket lättare TACK vare dig <3
Kram Maria

Svara
Erica 9 april, 2015 - 12:24

Hejsan! Låter gott. Undrar bara ; menar du att man endast ska koka allt i 1 timme om man inte har en sån speciell gryta? Inte 4,5 h?

Svara
Åse 9 april, 2015 - 14:23

Precis, En slökokare tillagar ju maten under flera timmar för att behålla näringsämnena. Använder du vanlig gryta på spisen så räcker det med någon timme.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.