Söndagslunket

19 januari, 2014

Hej hopp!
Sköna söndag! Dagen rullar på här i skön takt.
Solrosbröd till frukost, mums!
4 ”bullar”
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
IMG_2756
IMG_2762
Våra vänner Rebecca och Kristian med barn som för närvarande bor i Spanien, men som köpt hus utanför Ängelholm (15 min från Helsingborg) kom i går kväll och vi hade en trevlig kväll med Pulled Chicken på menyn.
IMG_6364
Söta karaffer från Broste
IMG_6454-Redigera
IMG_6464
IMG_6474
IMG_6482
Rebecca serverade Sangria =)
Intervju i PITEÅ tidningen med mig idag, om ni är nyfikna!
Nu ska jag uppa och svabba på ovanvåningen och lägga ut nya mattan som vi varit och köpt på IKEA idag, ikväll blir det bio med Rebecca och barnen. Mys! ♥

Print Friendly, PDF & Email

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

C 20 januari, 2014 - 21:00

Hej Åse!
Måste bara fråga om du vet var Rebeccas blus & halsband kommer ifrån? Så snyggt 🙂

Svara
yvonne 20 januari, 2014 - 16:27

Mmmm brööööööd!! Craving! Måste. Baka. ^^

Svara
Petra - LCHF och träning 20 januari, 2014 - 14:20

Tack för tipset! Det här brödet ska jag absolut prova att baka.

Svara
Sofia 20 januari, 2014 - 11:43

Tycker din blogg är så härlig. Din filosofi och dina recept är superduper. Mår bättre med lågkolhydratkost och försöker äta så. Längtar till den dagen jag kan säga att jag inte saknar godsaker som choklad tillexempel.
Provade ditt pulled pork igår och det var så jäkla dögott!! Kunde ätit ihjäl mig!!!!
Så tack för all inspiration och goda recept du kommer med. Kram

Svara
Åse 20 januari, 2014 - 12:20

Härligt!! Fortsätt så!!! =) KRAM och tack för dina rader!

Svara
Maria 19 januari, 2014 - 20:59

Skönt med lunk. Å gott bröd 🙂
Här har det tagits lugnt oxå.
Jag kommer låsa min blogg. Vill du/ni komma åt den även efteråt? Maila din e-post till mia[email protected]

Svara
LiveHealthyBeHappy :) 19 januari, 2014 - 18:54

Det receptet ska jag testa någon dag, brödet ser jättegott ut 🙂

Svara
Barbro 19 januari, 2014 - 18:39

Ska nog provbaka ditt bröd nån dag alltid kul med nya brödrecept.
Ha en fortsatt bra kväll.

Svara
Marie 19 januari, 2014 - 17:02

Hej! Har precis gjort ditt solrosbröd. Hade ingen kruskakli men malde mandel istället. Det doftar underbart om de rostade solroskärnorna. Tack för tipset!

Svara
Stina 19 januari, 2014 - 15:48

Hej!
Har du något bra grundrecept för att göra sås (gräddsås) på kokosmjölk. Vill komma ifrån mejeri ett tag men hittar bara thaimat på kokosmjölk. Har du något sådär kanongrundtips?
Kram
Stina

Svara
Åse 19 januari, 2014 - 16:04

Hej! Nej det har jag inte tyvärr, jag ersätter sällan grädde med kokosmjölk utan antingen så använder jag grädde/cf där det blir godast eller så har jag kokosmjölk i asiatisk mat, där emellan så äter jag maträtter som inte har grädde som ingrediens alls.

Svara
jenny 19 januari, 2014 - 14:50

Bra artikel i Pite-tidningen : ) Kul att se en av mina inspiratörer i vår lokalpress, ha en fortsatt bra helg. Hälsningar från ett samhälle i närheten av Piteå – 33 ute : )

Svara

Lämna en kommentar