Somrig limepaj i glas LC / LCHF

3 juni, 2012

I går experimenterade jag ihop en dessert som är en variant på min caipirinha paj! En så fräsch och god sommardessert när man vill hålla nere på socker och mjöl! Detta måste ni prova! Man kan givetvis skippa sötningen helt om man vill!
Detta ska förberedas några timmar innan! (fyra timmar ca)

2-4 portioner (beror på glasstorlek)

Limekrämen
1 liten burk (250 gr) kesella
1 dl vispgrädde
2 lime (skal av 1 + saften av 1,5)
1 tsk ekologiskt vanljpulver
1 dl stevia/erythritol blandning
2 äggulor
1 gelatinblad

jordgubbar

Smuldegen
50 gr smör
1,5 dl mandelmjöl
2,5 msk stevia/erythritolblandning (Ica stevia strö tex)

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Vispa grädden. Vispa ihop äggulor med sötningen. Blanda sedan ner kesella, vanilj och lime. Blanda grädden med kesellablandningen. Häll i kastrull och värm, mycket försiktigt, det ska bara bli ljummet så att gelnatinet smälter. Låt sedan stå kallt i flera timmar.
Rör gärna några gånger medans krämen står i kylksåpet. OBS: Man kan antagligen hoppa över momentet med att värma blandningen och lägga ner gelatin! Men jag ville ha mer vaniljkräm konsistens.

Smält smöret och blanda ihop det med mandelmjöl och sötning. Lägg ut på plåt och grädda i ugnen på ca 175 grader i 10 minuter. Låt stå i rumstemperatur någon timme så det torkar. Smula sedan i lite större kaksmulor.

När krämen är i fin konsistens (kräm!) så varva smulor, jordgubbar, kräm i glas!

Servera och njut!

Print Friendly, PDF & Email

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Matilda 12 september, 2012 - 11:19

Åh var är glasen ifrån? Underbart fina 🙂 tack för en inspirerande blogg!!

Svara
Åse 12 september, 2012 - 11:35

Hej! De är en present men jag tror de är inköpta på Cervera!

Svara
Linn 27 juni, 2012 - 21:31

Testa en variant av denna igår. Det blev gott, men hur är det med sötningsmedel egentligen? Jag är inte riktigt vän med smaken på dem. Någon som har koll på om det finns något som har mindre bismak? Jag använde Hermesetas SteviaSweet Lättströ.

Svara
Åse 28 juni, 2012 - 16:18

Hermesetas kan jag inte rekommendera, kemiskt sötningsmedel. En blandning av erythritol och stevia är i såfall bättre.

Svara
Somrig limepaj i glas | Nilma.se 17 juni, 2012 - 13:37

[…] kommer ytterligare ett recept från 56kilo.se (hon har verkligen härliga och inspirerande recept!), men denna gång på en somrig dessert. […]

Svara
Victoria 5 juni, 2012 - 13:57

Mmm, så gott det ser ut! Jag ska prova en variant på det, älskar efterrätter som man äter ur glas!

Just nu har jag dina kokosmuffins i ugnen, men eftersom jag bara inte kan följa recept (och vill använda mina rabarber till nåt gott) hade jag i rabarber och jordgubbar i istället för hallon. Länkar hit sen när jag bloggar om det. Tack snälla för alla recept och fina bilder!

Svara
Åse 5 juni, 2012 - 15:50

Låter smarrigt!!! =))

Svara
indiemusik 5 juni, 2012 - 08:57

Ser riktigt smarrigt ut =)

Svara
Åsa 4 juni, 2012 - 17:50

Jag gjorde den här efterrätten till mig och min pojkvän idag och det blev tummen upp från oss båda!. Pojkvännen sa att han skulle ha kunnat äta två portioner på raken och det är högsta betyg från honom:-)

Svara
Alexandra 4 juni, 2012 - 10:12

Åh det här skall jag göra till tjejmiddagen på lördag. När du höll på med din viktminskning, hur ofta åt du något som detta? Började du med efterrätter á la LCHF efter att du hade gått ner?

Svara
Åse 4 juni, 2012 - 12:28

Ungefär en gång i veckan har jag alltid unnat mig något extra utanför kosten! =)

Svara
Nettan 3 juni, 2012 - 20:28

Mumsfillibabba! Lime och jordgubbar är så gott och fräscht. Vilken inspirationskälla du är, har följt dig i snart ett år, Och vill tacka dig av hela mitt hjärta. Tack vare din inspirerande blogg har jag (inte gått ner så mycket) men fått ett mycket bättre hälsa. tack tack tack fina Åse

Svara
Linn 3 juni, 2012 - 19:44

Ser mumsigt ut. Har funderat på alternativ till min favoritkesellaefterätt med Digestivekex i och nu har jag hittat ett. Tack!…och visst är det underbart fint att servera efterrätt i glas:)

Svara
Christoffer 3 juni, 2012 - 19:05

Underbart recept! Måste testas!:)

Följ mig gärna på bloglovin och blogkeen!:)
http://www.christofferstraning.blogspot.se

Jag följer din blogg nu 🙂 Grym är du!

Ha det bäst!

Svara
maja 3 juni, 2012 - 16:12

Men gud så gott det ser ut!

Svara
Anna Haeggman 3 juni, 2012 - 15:23

Jätte fint!!! ser gott ut!.
Använde du lätt kesella eller 10%?

Svara
Åse 3 juni, 2012 - 18:59

10%!

Svara
Annika 3 juni, 2012 - 15:17

Vad innebär LC/LCHF? Är det lite fett för att vara LCHF? Lite förvirrad blev jag allt….

Annika

Svara
Åse 3 juni, 2012 - 18:58

Det är ett recept som passar in i en lågkolhydratkost eller LCHF, inte alla äter LCHF som drar ner på kolhydraterna.

Svara
Maria L 3 juni, 2012 - 14:51

Åh, så gott detta ser ut! Måste provas… Vilken tur att jag har hittat hit, du ger mig så mycket inspiration. Tack…

Svara
Fanny 3 juni, 2012 - 13:52

Hej Åse! Vad är pofiber och vart kan man få tag i det?

Svara
Fru M 3 juni, 2012 - 12:18

Så gott det ser ut.
Måste helt klart testas, får prova att ha lite kokosflinger istället för mandelmjöl tror jag.

Svara
Åse 3 juni, 2012 - 12:55

Kan nog fungera fint!!

Svara

Lämna en kommentar