Sommarsallad med jordgubbar och sötpotatis

1 juli, 2014

En sallad behöver ju inte bara vara trista salladsblad, tomat och gurka utan kan göras betydligt mer näringstät och mättande! Jag älskar tex att använda färsk vitkål som bladsallad istället för just bladgrönsaker sommartid, det ger en godare och betydligt mer mättande och näringsrik sallad.
I går gjorde jag denna salladen som vi alla älskade!
Ofta när jag lägger ut recept med sötpotatis så får jag frågan hur många kolhydrater det är och jag säger som jag alltid säger: Känn efter hur det fungerar!
En kost som består av naturens grönsaker och frukter är knappast det som skapat en övervikt, men i en kropp som är i obalans så kan vissa saker trigga suget (blodsockerkurvan blir allt för svajjigt och/eller belöningscentrat aktiveras för mycket), det är DET vi ska bry oss om, inte exakt hur många kolhydrater något innehåller ”bara för att”. För vi tåler alla olika mängd kolhydrater.
Jag äter ALLTID mina kolhydrater med en riklig proteinkälla och nyttiga fetter.
 
IMG_2450
Skalad, skivad och grillad sötpotatis
 
IMG_2454
IMG_2456
IMG_2460
IMG_2467
Lite chilibearnaise joinade också kycklingen och salladen sedan.
Skriv ut

Sommarsallad med jordgubbar och sötpotatis

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 15
  • Totaltid: 20

Ingredienser

  • ca 200 g blandade bladgrönsaker
  • ca 2 msk olja, 2 msk vit balsamvinäger
  • salt, svartpeppar
  • 2 sötpotatisar
  • 2 avokados
  • < 1 liter jordgubbar
  • 150 g fetaost
  • 0,5 dl rostade hasselnötter

Instruktioner

  1. Skala och skiva sötpotatisen.
  2. Lägg den i en påse med valfri olja, salt och peppar. Grilla den sedan på medeltemperatur, ca 8 minuter på varje sida.
  3. Lägg bladgrönsakerna i en skål och smaka av med olja, vinäger, salt och peppar
  4. Halvera jordgubbarna, gröp ur och tärna avokadon.
  5. Tärna sötpotatisen när den är klar.
  6. Blanda alla ingrediener utom fetaosten och nötterna i en skål, avsluta med att vända ner feta och nötter lite försiktigt.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Monica 27 maj, 2017 - 10:58

Hej!
Härlig sallad! Passar denna till varmrökt lax tror du?
Kanske man ska ta bort fetaosten så den inte tar över laxsmaken eller vad tror du? Kanske små mozzarellakulor i istället? Eller nån annan rekommendation till laxen? Lax är ju väldigt mättande!
Skön solig helg!☀️Kram Monica

Svara
HelenaB 1 juli, 2014 - 15:32

Hej Åse!
Tack för alla bra recept du lägger ut. Jag bakar ditt kesobröd, gjorde en variant av din midsommartårta mm. Det blir alltid lika gott!
Själv är jag inte lika kreativ i matlagning och bakning, men människor som du, gör att människor som jag (sockerberoende), också kan äta varierat och gott.
Kram

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 1 juli, 2014 - 15:29

Vad gott och fräscht! Bra tips om att ha sötpotatis i sallad. Jag älskar det!

Svara
Duka Upp 1 juli, 2014 - 12:03

Ser himmelskt gott ut! Har inte tänkt på att ha jordgubbar i salladen förut, men varför inte?! Ska provas snarast 🙂

Svara
Diana DeMarkey- LiveYourDreams! 1 juli, 2014 - 11:48

Oj oj vad gott det där ser ut. Salladen är något jag skulle kunna äta hur mycket som helst av just nu. Så hungrig vart jag. =)
Måste absolut prova göra en hemma!

Svara
Jenjo 1 juli, 2014 - 11:29

Detta såg så otroligt gott ut. Måste absolut testa! 🙂
Ha det bra! Kramar

Svara
Mariagunilla 1 juli, 2014 - 11:02

Hello Åse!
Jag älskar sötpotatis och som kall rest från gårdagens middag är den en perfekt spelare på frukosttallriken 🙂 tillsammans med äpple och annat gott!!
Ha det bra !
Vi hörs,
Maria

Svara
Barbro 1 juli, 2014 - 10:51

Vilket bra middagstips för idag visste jag inte vad skulle hitta på.
Ha en fortsatt bra dag från en som gillar din blogg.
Kram

Svara

Lämna en kommentar