Solrosostfrallor LCHF – Glutenfria – Nötfria

8 juli, 2015

Gooood day!
Dagens frunch är i magen och i form av mitt solrosbröd som jag gjorde frallor av. Liiiite tweak så blev de härliga ostfrallor!
Såååå länge sedan jag åt lågkolhydratbröd! Brukar ju mest bli vanlig mat till fastebryt (aka frukost)
Men ibland är det ju gott och enkelt att bara skära upp en fralla och lägga pålägg på!
Smarriga frallor med mycket smak! Håller dig garanterat mer mätt än vetemjölsfrallor 😉
012A2969
Det går givetvis att mala sesamfröna själv om man inte har sesammjöl, men det är ju enkelt att använda färdigmalet!
Jag använde Chiafrön i mina frallor men linfrön fungerar ju också.
012A2968
Nybakade, frasiga frallor!
012A2972
 
Skriv ut

Solrosostfrallor LCHF – Glutenfria – Nötfria

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3/4 dl sesammjöl
  • 1 dl malda solrosfrön
  • 2-3 msk chia eller linfrön
  • 2 dl riven stark ost (gärna västerbotten)
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • uppvispad ägg + vallmofrön till garnering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa äggen pösigt.
  3. Mixa solrosfröna till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser.
  4. Vispa ner mjöl + ost i äggen.
  5. Låt stå i 10 minuter innan 6 st smetbollar lägges på bakplåtsklädd plåt.
  6. Pensla med ägg och strö vallmofrön, chiafrön eller solroskärnor över.
  7. Grädda i ca 20 minuter.

Notering

  • 1 fralla: 220 kcal, 13.8 g protein, 4.2 g kolhydrater, 15.6 g fett

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


012A2974
012A2975
I går gjorde jag en riktigt god variant på Caesarsallad, kommer sen!
Kram!

Print Friendly, PDF & Email

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Sara 7 april, 2016 - 21:30

Kan man göra sesammjöl själv genom att mixa frön?

Svara
Katja 12 juli, 2015 - 14:03

Kan man äta dessa frallor när man är precis startat med LCHF och vill gå ned i vikt?

Svara
Åse 12 juli, 2015 - 14:06

Hej! Jag tycker att en frukost på enbart protein och fett är bästa frukosten för mättnad och viktminskning men med det sagt så betyder inte det att man inte får det att fungera bra ändå! De innehåller lite kolhydrater och lagom energi som kommer hålla dig mätt. Men håll dig till en fralla!

Svara
Katja 12 juli, 2015 - 18:16

Tack, Åse! Läser dina böcker och tips och råd och känner mig så peppad! Ser fram emot din och Annas nya bok! Är också en ”gammal” viktväktare och känner igen mig så i din beskrivning av dessa jojo-bantingar och vill ha en hållbar livsstil där jag mår bra. Började äta kvarg med lite grädde i samt 1 msk nötmix till frukost, men kände mig inte mätt. Därför tänkte jag kolla andra frukostalternativ. därav min fråga angående solrosfrallorna. Har ätit LCHF i ca 3 veckor nu, men ser och märker inger direkt viktnedgång. Tips?!?

Svara
Mille 9 juli, 2015 - 21:35

Hej,kan jag byta ut ost till något annat?

Svara
Camilla 9 juli, 2015 - 11:24

Hej!
Låter jätte goda men går det att byta ut sesammjölet mot något annat?

Svara
Åse 9 juli, 2015 - 18:12

Du kan prova med mandelmjöl! samma mått

Svara
Jeanette 8 juli, 2015 - 22:01

Gjorde dessa igår och hade lite västerbottenost i, såå goda:)

Svara
HelenaN 8 juli, 2015 - 14:04

Hej Åse!
STORT TACK för din fina hemsida. Vilka fantastiska recept – en riktig guldgruva att botanisera runt i 🙂
Kram från Norrland 🙂

Svara
Yvonne S Ed 8 juli, 2015 - 13:29

Åh, nu blev jag sugen på att baka så jag skrev ut receptet bums! Hämtar mig efter en smärre trafikolycka igår, så att slänga ihop goda bullar kan ju vara en ”lagom” sysselsättning när jag inte kan träna.
Härligt!
Må så gott!
/Yvonne

Svara
Åse 8 juli, 2015 - 13:52

Men hua!!! Skönt du verkar må bra efter omständigheterna iallafall!! Kram!

Svara

Lämna en kommentar