Solrosbröd LCHF

18 maj, 2012

Det är så kul när ni läsare tipsar om hur ni modifierat recepten här. Recept är levande och kan ofta bara bli bättre! Jag fick tips av en läsare som provat detta receptet och som gjort lite modifieringar som jag provade! Brödet blev jättegott! Väldigt saftigt!

12 skivor

0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg


2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.

Mamma är här och hämtar sten (En hel säck! Min mamma är 70 år i år så ni förstår kanske vart jag fått min energi i från!)


så vi har precis fikat lite och mamma tyckte det var sååååå gott!



Min löjtnantshjärta blommar så fint nu!

57 kommentarer
0

Du kanske också gillar

57 kommentarer

Sara på Vardag.nu 7 oktober, 2012 - 11:40

Testat detta bröd nu på morgonen och det blev verkligen gott. Brödig smak och mycket saftigt. Perfekt för mig som får ont i magen av mycket mjöl. TACK!

Svara
Åse 7 oktober, 2012 - 11:51

Kul att det smakade!!! :))

Svara
mk 4 oktober, 2012 - 20:10

Testade just detta bröd. Råkade läsa fel på mängden linfrön så jag hade i 2dl istället för 2msk… Blev inte riktigt så LCHF som det var tänkt, men smaken var det inget fel på. Denna sats får bli bjudbröd till släkt och vänner, så får jag baka en ny sats till mg själv.

Svara
Sara på Vardag.nu 7 oktober, 2012 - 11:43

Tänk på att stora mängder linfrön kan vara direkt giftigt att äta! Var rädd om släkten och vännerna 🙂

Svara
Åse 7 oktober, 2012 - 11:51

Som tur är så blir 2 dl delat på 12 skivor inte så mycket 🙂 och det viktigaste: Cyanidinnehållet i krossat linfrö reduceras vid bakning. cyanid har inte kunnat påvisas i bröd respektive muffins med krossat linfrö efter gräddningen. (Enligt
http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Vaxtgifter/Linfro/)

Svara
Mia 3 september, 2012 - 09:17

Hej! Detta måste jag prova! Vill ju hitta lite bröd som hela familjen kan äta 🙂
En liten undran dock…hur är Kruskakli ur LCHF-synpunkt?

Svara
Åse 3 september, 2012 - 09:35

Det är OK! Innehåller knappt några kh och inget gluten men kan vid framställningen få andra vetedelar i sig. Så är man glutenintolerant kan man ersätta kruskakli med fibrex.

Svara
Lina 3 september, 2012 - 18:13

Ska man använda samma mängd fibrex som kruskakli? Funderar på att baka det här brödet men har bara fibrex hemma 🙂

Svara
Åse 3 september, 2012 - 19:18

Jag tror det men kan inte garantera resultatet då jag aldrig provat med fibrex.

Svara
Linda 16 augusti, 2012 - 11:41

Kan ju kanske även nämnas att jag använde fibrex istället för krusakli! 🙂

Svara
Linda 16 augusti, 2012 - 10:13

Hej! Jag testade detta receptet först i sitt orginal, sedan testade jag det (fast med ditt ursprungliga mått av solrosfrön och sesamfrön) och istället för osten hällde jag i 2 dl filmjölk (3%) och 3 tsk bakpulver. Fantastiskt stor skillnad på saftigheten. Testade även med 10% kesella (då 1 dl) och behöll osten, detta blev också saftigare och väldigt gott. Jag och min sambo har även testat pastareceptet du lagt ut – sååå gott och enkelt. Tack för massa bra tips till oss med känsliga mjölmagar!

Svara
Åse 16 augusti, 2012 - 10:31

Vad kul, tack för tipset!! Ska provas!!

Svara
Mumsigt bröd | Nette Lund 19 juli, 2012 - 21:20

[…] av detta brödrecept på 56 kg-bloggen så har jag testat mig fram till ett eget recept på Lchf-bröd som faktiskt är riktigt gott! Så […]

Svara
Pernilla 11 juni, 2012 - 10:22

Detta bröd ska jag testa att göra, verkar jätte gott
MVH Pernilla

Svara
Malin Borell 3 juni, 2012 - 15:02

Suuupergott bröd! 🙂 Fantastiskt att ha fått ett till favvobröd att byta om med. De andra två är ditt franskbröd och frukostbrödet (från tidningen). Tack! 🙂
Vad använder du för bakform till detta bröd?
Mvh/Malin

Svara
Lisa 29 maj, 2012 - 14:51

Hej åse! jag stöter många gånger på kruskakli i LCHF-brödrecept!
finns det nåt man kan ersätta med som är glutenfritt? (är glutenintolerant nämligen) eller ja man kanske kan ersätta med vad man känner för men om det gör nån skillnad på konsistens el dyl?
kram!

Svara
Åse 29 maj, 2012 - 14:56

Hej! Det finns ju jättemånga LCHF bröd utan kruskakli men om du hittat ett recept du gillar och vill prova så kan du prova att ersätta kruskakli med fibrex! Lycka till!

Svara
johanna 24 maj, 2012 - 21:21

Åh, vilket fantastiskt gott bröd. Bästa lchf brödet än så länge. Jag ska prova med brödkryddor nästa gång. Tack !!

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.