Solrosbröd LCHF

18 maj, 2012

Det är så kul när ni läsare tipsar om hur ni modifierat recepten här. Recept är levande och kan ofta bara bli bättre! Jag fick tips av en läsare som provat detta receptet och som gjort lite modifieringar som jag provade! Brödet blev jättegott! Väldigt saftigt!

12 skivor

0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg


2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.

Mamma är här och hämtar sten (En hel säck! Min mamma är 70 år i år så ni förstår kanske vart jag fått min energi i från!)


så vi har precis fikat lite och mamma tyckte det var sååååå gott!



Min löjtnantshjärta blommar så fint nu!

57 kommentarer
0

Du kanske också gillar

57 kommentarer

fotokoll & lchfbröd « meranso 21 maj, 2012 - 21:01

[…] ikväll när jag kom hem var jag fruktansvärt sugen på mackor. tog ett bra och moget beslut att inte flippa, utan satte igång ett lchf-bak. limpan blev kanongod! receptet kommer från denna blogg […]

Svara
Rebecca 20 maj, 2012 - 20:59

Hej och tack för en inspirerande blogg! Jag gjorde en liten egen variant på det här brödet och hade i bl a Fibrex samt Kesella men ingen ost. Jag knådade ut degen i en långpanna och till min förvåning så svällde den inte, trots 2 tsk bakpulver. Vad gjorde jag för fel? Eller blev degen för ”tung” med Fibrexen?

Svara
cecilia 20 maj, 2012 - 20:49

Suuuuper gott! nästan farligt gott!

Min dotter på 2,5år gjorde tummen upp å tryckte i sig två skivor på direkten, det om något är ett väldigt bra betyg 😀

Svara
Karin 20 maj, 2012 - 19:17

Tipsar om de goda Bakerixfrallorna inne hos mej! Med tanke på hur bra de blir och framförallt GODA så beställer jag gärna från lchfbutiken 🙂

Svara
Åse 21 maj, 2012 - 08:07

Haha och jag har flera påsar liggandes här, är inte såååå förtjust i dem som du 😉 Men det är ju det härliga att smaken är som baken =))

Svara
Johan 20 maj, 2012 - 10:23

Du verkar ha en avslappnad och vettig inställning till din kost 🙂

Svara
Åse 20 maj, 2012 - 10:46

Ja jag tycker ju det! =)

Svara
Linn 19 maj, 2012 - 23:06

Har testat LCHF ett tag, men kände att det inte riktigt var för mig men nu efter en helg med fika, läsk, godis mår jag pyton. Socker är inte bra för kroppen. Nya tag i morgon kan jag lova. Brödet låter väldigt gott!!!

Svara
Åse 20 maj, 2012 - 09:13

Ibland behöver man en referens!

Svara
Emma 19 maj, 2012 - 21:46

Vilken fin och bra blogg du har! Du verkar ha en mycket sund inställning till mat. Har precis börjat äta LCHF och har kikat runt lite i din blogg efter recept. Hittade en massa som jag kommer att prova.

Har bara ätit LCHF en vecka och det enda jag känner att jag kommer ha svårt att låta bli är frukt… älskar frukt.

Svara
Tess 19 maj, 2012 - 21:22

Vad vacker din mor är!

Svara
Rebecka 19 maj, 2012 - 21:22

Oj så gott det ser ut!

Svara
Karins Kök 19 maj, 2012 - 20:02

Bakade sååå goda lchf frallor idag. Innehåller bara ägg och bakerix, helt otroligt! tycker alla lchf recept annars innehåller så många ingredienser.

Svara
Åse 19 maj, 2012 - 20:21

Problemet med baerix är ju att det är LCHFbutikens egen blandning, något du måste köpa där och inte kan inhandla ingredienser till på tex ica eller konsum.

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.