Sockerfri seg chokladsås

10 november, 2018

När jag var liten och sugaraddict så gjorde jag chokladsås till glass var och varannan eftermiddag efter skolan. Då var det bara oboy som jag blandade med mjölk till önskad konsistens, sedan började jag koka chokladsås enligt franska receptet ( 1 dl kakao, 1 dl socker, 1 dl vatten)

Detta receptet är sockerfritt och blir så där härligt seg och stelnar något på glassen som kola. MUMS!

Chokladsåsen ska koka ihop i ca 10 minuter på låg- till medelhög värme.

Här kommer receptet! (Inspiration från Ica)
Glassrecept hittar ni HÄR

Skriv ut

Sockerfri seg chokladsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

2 msk smör
3 msk kakao
2 msk fibersirap gold
1 dl sockerfritt socker (tex Ica sötströ)
1 tsk vaniljpulver
2 dl grädde
1  nypa salt


Instruktioner

Smält smöret i en liten kastrull. Vispa i kakaon. Tillsätt fibersirap, sötströ och sedan  grädde.
Låt koka ihop i ca 10 minuter på låg- till medelhög värme.

Du kanske också gillar

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.