Sockerfri smörkola LCHF

7 december, 2016

Här kommer ytterligare ett gott kolarecept så här inför jul! Mitt recept på lakritskola hittar ni HÄR.
Fiber Syrup / Fiber sirap är ett sirapsliknande sötningsmedel som passar till att göra proteinbars och för att ersätta honung eller sirap. Finns i en klar variant och en mörkare variant. Väldigt användbart vid sockeerfri bakning!
Jag köper mina HÄR och HÄR
Detta receptet kräver Fiber Sirap, jag kan inte garantera receptet med honung eller annat sötningsmedel.
Det här receptet är ett bra grundrecept för kola! Prova er fram med smaksättning! =)

012a7226

012a7231

012a7249

012a7253

012a7256

Näringsvärdet för 1 smörkola är:
img_2395

OBS! Receptet blir en liten sats, kan med fördel dubblas!
Om kolan kokar ner för mycket så kan den skära sig, därför kan det vara bra att dubbla receptet. Om fettet skiktar sig: Nr kolan uppnått 124-125 g, rör ner en droppe vatten eller grädde och rör tills den gått ihop igen. Häll sedan upp i form.
Skriv ut

Sockerfri smörkola LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 0,75 dl fibersirap
  • 0,5 dl sötströ
  • 50 g smör
  • 1 tsk eko vaniljessens eller pulver
  • ev. flingsalt

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienserna i en tjockbottnad, vid kastrull.
  2. Låt koka upp och låt sedan sjuda på låg/medellåg värme i ca 30-35 minuter. Jag rekommenderar en termometer, när temperaturen visar 124-125 grader är kolan klar. Häll upp i bakpappersklädd liten form. Låt stelna i kylen.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 158
  • Socker: 1.11
  • Fett: 13.8
  • Mättat fett: 9.07
  • Omättat fett: 2.3
  • Kolhydrater: 3
  • Fiber: 8.62
  • Protein: 1.5

Länka gärna till mina recept om ni använder recepten som inspiration till egna recept.

36 kommentarer
1

Du kanske också gillar

36 kommentarer

Eva 17 december, 2018 - 19:36

Hej.
Denna kolan är jättegod men jag lyckas sällan med den. Vet inte vad jag gör för fel, den kommer inte upp i temperatur och stelnar förstås inte Jag kokar den på medelsvag värme och den kommer upp till ca 101 grader, sedan är det stopp. Kokar jag den jättelänge så skär den sig och jag lyckas inte rädda den med vatten eller grädde. Jag använder samma ingredienser som du men jag får inte till det. Har du någon ide varför det inte funkar för mig.

Svara
Åse 18 december, 2018 - 08:13

Oj ingen aning?
Min kommer upp i temperatur och skär sig aldrig längre (i början hände det om jag kokade för hårt och för länge.
Kanske har du för tjockbottnad lite för liten kastrull?
Jag gör alltid dubbel sats, kan det vara det?

Svara
Sockerfri Lakritskola LCHF - 56kilo.se -Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 30 november, 2018 - 12:42

[…] vänta tills en dag när jag blir sugen på en =) Recept på klassisk sockerfri gräddkola finns HÄR! Länka gärna till mina recept om ni använder recepten som inspiration till egna recept. OBS! […]

Svara
Pepparkakskola LCHF - 56kilo.se -Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 30 november, 2018 - 12:41

[…] mammografi men tänkte bara slänga upp det här receptet innan. Det utgår från mit recept på Smörkola och det blev rackarns gott! Skriv ut .tasty-recipes-image { float: right; } […]

Svara
Gräddkolaglass med pecannötter - Sockerfri - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 19 september, 2018 - 15:33

[…] och jag gjorde den här smarriga glassen, sååååååå gott! Först kokade jag kolan (recept HÄR) – Jag kokade kolan tills den började tjocka, ca 20 […]

Svara
Sockerfri citronkola LCHF - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 13 december, 2017 - 17:26

[…] koka julens första batch sockerfri kola! =) Jag har utgått från mitt kolarecept, det hittar ni HÄR Jag ääääälskar ju citrus så det fick bli en syrlig citronkola! Åh så GOD! Smakar som […]

Svara
Anna 11 december, 2017 - 20:11

Hur länge står sig kolan? Blev en riktig favorit hos hela familjen:)

Svara
Caroline 5 december, 2017 - 20:45

Alltså! Ni som inte testat denna kola måste göra det! Stort tack Åse för receptet. Julen är räddad!

Svara
Gräddkolaglass med pecannötter - Sockerfri - 56kilo - LCHF, Glutenfritt och Sockerfritt 28 oktober, 2017 - 14:41

[…] och jag gjorde den här smarriga glassen, sååååååå gott! Först kokade jag kolan (recept HÄR) – Jag kokade kolan tills den började tjocka, ca 20 […]

Svara
Eli 26 oktober, 2017 - 15:23

Har du någon gång provat att göra knäck med den här sirapen? (gold eller clear)

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.