Sockerfri Ketchup

Äter man lågkolhydratkost så använder man som ni vet helst inte ketchup, då det är en sådan sockerbomb och som ni vet älskar ju alla barn ketchup men det går faktiskt alldeles utmärkt att göra en egen!

Detta receptet blir en jättegod ketchup, tycker jag och mina barn!
Börja med minsta delen vinäger och addera upp efter smak!
Det är ganska svårt att hitta sockerfri tomatsås, den jag skulle ha var slut men jag hittade en med försvinnande lite socker i.

1,85 dl tomatpuré
2,5 dl tomatsås (sockerfri)
65-100 ml vit vinäger
4 msk valfri sötning tex stevia/erythritol
1 tsk salt
0,5 tsk lökpulver
0,25 krm kryddpeppar
0,25 krm malda kryddnejlikor
0,5 krm kanel
0,5 krm vitlökspulver

Blanda alla ingredienser väl. Sjud i 20-30 minuter. Kyl ner före servering. Förvara i kylskåp.

  1. Hur länge klarar den sig i kylskåpet? Vi äter (åt kanske jag ska säga 🙂 ) väldigt lite ketchup så om den blir dålig snabbt så är det inte värt att göra. Tror du att den går att frysa? Har du testat att inte använda sötningsmedel någon gång, blev det bra i så fall?

    1. Den går inte att frysa och håller lika länge som tomatsås, ca 1 vecka i kylskåp. Det är ju en färskvara utan konserveringsmedel 🙂
      Ketchup är ju söt så vill man ha ketchupsmak ska det vara med sötma.

  2. Vart köper du den sockerfria tomatsåsen? Vilket märke? Vill även ha namn på den andra tomatsåsen med lite socker i. Tack på förhand!

  3. Hej

    Älskar ketchup och har ”syndat” ibland med att äta äkta Heinz ketchup. Idag gjorde jag på ditt recept min egen ketchup och måste säga, redan som varm (kunde givetvis inte hålla mig) smakade den bättre än Heinz 😀 För att jag inte visste vad tomatsås var, använde jag passerade tomater, det blev super bra! Tack för härliga recept!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..