Sockerfri Ketchup

29 september, 2011

Äter man lågkolhydratkost så använder man som ni vet helst inte ketchup, då det är en sådan sockerbomb och som ni vet älskar ju alla barn ketchup men det går faktiskt alldeles utmärkt att göra en egen!

Detta receptet blir en jättegod ketchup, tycker jag och mina barn!
Börja med minsta delen vinäger och addera upp efter smak!
Det är ganska svårt att hitta sockerfri tomatsås, den jag skulle ha var slut men jag hittade en med försvinnande lite socker i.

1,85 dl tomatpuré
2,5 dl tomatsås (sockerfri)
65-100 ml vit vinäger
4 msk valfri sötning tex stevia/erythritol


1 tsk salt
0,5 tsk lökpulver
0,25 krm kryddpeppar
0,25 krm malda kryddnejlikor
0,5 krm kanel
0,5 krm vitlökspulver

Blanda alla ingredienser väl. Sjud i 20-30 minuter. Kyl ner före servering. Förvara i kylskåp.

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Marie 27 januari, 2014 - 19:30

Hej. Ja undrar ifall man kan blanda i stevia ist för sukrin och i så fall hur mycket?

Svara
Nina 6 maj, 2013 - 18:23

Hej

Älskar ketchup och har ”syndat” ibland med att äta äkta Heinz ketchup. Idag gjorde jag på ditt recept min egen ketchup och måste säga, redan som varm (kunde givetvis inte hålla mig) smakade den bättre än Heinz 😀 För att jag inte visste vad tomatsås var, använde jag passerade tomater, det blev super bra! Tack för härliga recept!

Svara
Jennie 3 januari, 2012 - 11:31

Vart köper du den sockerfria tomatsåsen? Vilket märke? Vill även ha namn på den andra tomatsåsen med lite socker i. Tack på förhand!

Svara
Åse 4 januari, 2012 - 16:08

Jag köper min på Ica Maxi, Mutti.

Svara
Malin 2 oktober, 2011 - 14:03

Hej Åse, är det 2,5 dl tomatsås eller msk??

/Malin

Svara
Åse 2 oktober, 2011 - 14:36

Dl!

Svara
Malin 2 oktober, 2011 - 14:41

Tack för supersnabbt svar 🙂

Svara
Erika B 29 september, 2011 - 11:57

Hur länge klarar den sig i kylskåpet? Vi äter (åt kanske jag ska säga 🙂 ) väldigt lite ketchup så om den blir dålig snabbt så är det inte värt att göra. Tror du att den går att frysa? Har du testat att inte använda sötningsmedel någon gång, blev det bra i så fall?

Svara
Åse 29 september, 2011 - 12:10

Den går inte att frysa och håller lika länge som tomatsås, ca 1 vecka i kylskåp. Det är ju en färskvara utan konserveringsmedel 🙂
Ketchup är ju söt så vill man ha ketchupsmak ska det vara med sötma.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.