Sockerfri Jordgubbssylt till LCHF Våfflor!

25 mars, 2017

God middag finingar så här på Våffeldagen!
Vi hade lillasyrran med man och twinsen här i går i all enkelhet på spontanbesök. Jag gjorde gorgonzolapizza på ostbrödsbottnen som vi slukade med hull och hår!


Lilla hjälpredan Eden! Syrran hade redan slocknat i vagnen men Eden brukar vara en liten Piggelin! Mosters hjärta! 

Supermysig kväll till Let’s Dance 💖
Sovmorgon till 8 sedan har jag och Alice stått och gräddat våfflor! YUM! Det händer såååå sällan att jag gör våfflor, pannkakor, kesoplättar etc numera – jag äter ju så sällan frukost att det oftast blir riktig mat eller omelett etc när jag bryter fastan.
Men idag smakade det riktigt bra!

Jag gjorde en snabb jordgubbssylt också, gottigt!


Skriv ut

Sockerfri Jordgubbssylt

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 225 g frysta eko jordgubbar
  • 0,5 dl vatten
  • ev. 2 msk sockerfri sötning
  • 1 msk chiafrön

Instruktioner

  1. Koka upp jordubbarna med vatten. Låt koka i 5 minuter. Rör ner ev. sötning och mosa med potatisstöt eller mixa med stavmixer för slät sylt. Blanda ner chiafröna och häll på glasburk. Servera när den svalnat något eller är helt kall.
  2. Kan förvaras i kylskåp några dagar.




Nu ska jag kavla upp armarna och sätta igång med storstädning av hela huset! Kidsen får ta hand om trädäcket, det behöver sopas!
Kvällen spenderas i soffan till god mat och lite vin och så tänkte jag att vi skulle titta på Fantastiska Vidunder med småkidsen!
P&K på er!
😘🙋🏻

13 kommentarer
2

13 kommentarer

LCHF Våfflor 5 olika recept! - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 25 mars, 2018 - 12:09

[…] Sockerfri sylt till våfflorna […]

Svara
Mia 28 augusti, 2017 - 17:32

Hej! Går det att utesluta chaifrön i sylten ?

Svara
Åse 28 augusti, 2017 - 18:26

Nej det är det som gör att det blir sylt 🙂 Chia skapar en geléliknande konsistens.

Svara
Ann-Charlotte 30 mars, 2017 - 10:07

Tack för superbra recept!
Vad tycker du om tex dadlar som sötning i sylt ist för fibersirap? vad är ”bäst”? Äter det inte så ofta men är gott på ostbrödet ibland:)

Svara
Åse 30 mars, 2017 - 15:10

Jag kan nog tycka att naturlig sötma är bäst om man tål det =)
Ibland sötar jag med sockerfri sötning och ibland med naturligt socker som dadlar, honung etc – om man äter sött sällan och inte triggas av det så kan jag tycka attd et är bäst med fruktsocker (obs! inte koncentrerad fruktos)

Svara
Micke 28 mars, 2017 - 15:14

Hej,
Tack för en bra matblogg med god och nyttig mat. En sak som jag skulle tycka var bra var om du kunde lista basvaror som man bör ha hemma när man ska laga dina maträtter, vare sig det gäller frukost, lunch, middag eller efterrätter (LCHF bröd..). Jag menar, kan du se en röd tråd nånstans? För den som inte är van att laga sån typ av mat måste man gå omkring med recept i hand för varje måltid man vill tillaga. Saker som fiberhusk, mandelmjöl, nötter, örter, kokosfett osv är inte nått man brukar ha hemma. Sen kan man alltid enkelt köpa kyckling, grönsaker och mejeriprodukter ganska enkelt.

Svara
Åse 28 mars, 2017 - 17:44

Kött, fågel, fisk, skaldjur, grönsaker etcHej Micke! Vem är ”man”? =) De enda livsmedel man behöver ha när man lagar min mat är ren och naturlig mat. Vill man sedan laga LCHF bröd och desserter så är det sällan annat än mandelmjöl, fiberhusk, pofiber och kokosfett man behöver men det ser man ju direkt i receptet, skriver ner på inköpslista, handlar och sedan har man de råvarorna hemma till fler recept. Det är inte mycket andra livsmedel som figurerar här i bloggen. Kryddor och örter är omöjligt att speca ner, det gör nog ingen matblogg – det skiftar och alla gillar inte samma typ av krydor etc.

Svara
Mojjan 27 mars, 2017 - 06:44

Jag gjorde din sylt, men med hallon/blåbär och kokossocker. Så-jäkla-gott till paleovåfflor och kokosgrädde. Tusen tack för receptet.

Svara
Charlotte 25 mars, 2017 - 16:37

Vilka underbara tallrikar. Var har du köpt dom?

Svara
Åse 26 mars, 2017 - 17:45

De kommer från PIP Studio =)

Svara
anna 25 mars, 2017 - 15:15

Jag har läst din blogg i en massa år och bara kommenterat en enda gång tidigare och det var igår. 🙂 Vill bara säga att du är en stor inspiration – både vad gäller recept, den avspända inställningen till mat, inredning och kläder. Tack, snälla Åse för att du delar med dig!

Svara
Åse 25 mars, 2017 - 15:41

Tack Anna! Så härligt att du trivs här hos mig och jag tycker det är så roligt att höra ifrån er! KRAM på dig och trevlig helg! <3

Svara
Åsa 25 mars, 2017 - 14:10

Härligt med spontan besök. Älskar sånt fast det är aldrig nån som kommer så till oss. Härligt med goa syskon som alltid finns till hands och dessa goa tvillingar❤❤

Svara

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.