Halloj på er!

Nu var det dags att koka julens första batch sockerfri kola! =) Jag har utgått från mitt kolarecept, det hittar ni HÄR
Jag ääääälskar ju citrus så det fick bli en syrlig citronkola! Åh så GOD! Smakar som citronpaj typ 😉

Sockerfri citronkola LCHF

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner:

Ingredienser

 • 2 dl vispgrädde
 • 1,5 dl fibersirap
 • 1 dl sötströ
 • 100 g smör
 • 1 tsk eko vaniljessens eller pulver
 • saft från 1 citron, skal från 2 citroner (eko!)

Instruktioner

 1. Lägg alla ingredienserna i en tjockbottnad, vid kastrull.
 2. Låt koka upp och låt sedan sjuda på låg/medellåg värme i ca 30-35 minuter. Jag rekommenderar en termometer, när temperaturen visar 124-125 grader är kolan klar. Häll upp i bakpappersklädd liten form. Låt stelna i kylen.
 3. Riv citronskal över kolan vid servering.
 1. Åh, nomnom.. Citron, så friskt och syrligt. Får nog ta och kladda ihop lite sån kola här till gottebordet. Och så mina jordnötstoppar, förstås. De salta nötterna som möter den söta chokladen. Fast efter er resa till Ghana, och inläggen jag läst, får jag tänka till och byta ut blockchokladen mot nån annan, bättre/snällare choklad. Har du nåt tips på en ”godkänd” ljus choklad? (Kidsen gillar INTE den mörka…)
  Kram ÅsaS

 2. Hej Åse citronkolan ser god ut. Har du ett tips? Jag gillar inte sötströ vad tycker du jag ska ta? Funkar honung? Tack för en alltid så härlig blogg

 3. Hej Åse!
  Älskar dina recept o lagar din mat flera gånger i veckan. Kolarecepten är suveräna, ska absolut testa detta också. Ska det va citronskal i smeten eller bara ovanpå?
  Varma hälsningar från Charlotta i Helsingborg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..