Sockerfri citronkola LCHF

13 december, 2017

Halloj på er!
Nu var det dags att koka julens första batch sockerfri kola! =) Jag har utgått från mitt kolarecept, det hittar ni HÄR
Jag ääääälskar ju citrus så det fick bli en syrlig citronkola! Åh så GOD! Smakar som citronpaj typ 😉




Skriv ut

Sockerfri citronkola LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl fibersirap
  • 1 dl sötströ
  • 100 g smör
  • 1 tsk eko vaniljessens eller pulver
  • saft från 1 citron, skal från 2 citroner (eko!)

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienserna i en tjockbottnad, vid kastrull.
  2. Låt koka upp och låt sedan sjuda på låg/medellåg värme i ca 30-35 minuter. Jag rekommenderar en termometer, när temperaturen visar 124-125 grader är kolan klar. Häll upp i bakpappersklädd liten form. Låt stelna i kylen.
  3. Riv citronskal över kolan vid servering.


Nu säljer 56kilo, familjen och några vänner kläder och accessoarer. Välkommen in till 56kilo SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Sockerfritt julgodis 17 december, 2017 - 10:28

[…] de där goda chokladbitarna som alltid tycks finnas i huset. Så jag tänker göra en sockerfri citronkola och en sockerfri smörkola. Sedan blir det en jordnötstryffel också. Recepten till kolorna hittar […]

Svara
Charlotta 14 december, 2017 - 17:02

Hej Åse!
Älskar dina recept o lagar din mat flera gånger i veckan. Kolarecepten är suveräna, ska absolut testa detta också. Ska det va citronskal i smeten eller bara ovanpå?
Varma hälsningar från Charlotta i Helsingborg

Svara
Christine 13 december, 2017 - 18:21

Hej Åse citronkolan ser god ut. Har du ett tips? Jag gillar inte sötströ vad tycker du jag ska ta? Funkar honung? Tack för en alltid så härlig blogg 😄

Svara
Annika 13 december, 2017 - 17:52

Åh vad gott! Ska bara handla citroner sen jag jag koka kola 👍

Svara
ÅsaS 13 december, 2017 - 17:49

Åh, nomnom.. Citron, så friskt och syrligt. Får nog ta och kladda ihop lite sån kola här till gottebordet. Och så mina jordnötstoppar, förstås. De salta nötterna som möter den söta chokladen. 😋 Fast efter er resa till Ghana, och inläggen jag läst, får jag tänka till och byta ut blockchokladen mot nån annan, bättre/snällare choklad. Har du nåt tips på en ”godkänd” ljus choklad? (Kidsen gillar INTE den mörka…)
Kram ÅsaS

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.