Sockerfri Champagnesorbet

30 december, 2015

Detta är såååå gott och ett härligt tips till Nyår!
2 personer
2 dl vatten
1,5 dl sockerersättningsströ (typ Ica Steviaströ) eller valfri sötning!
1 dl färskpressad citronsaft + rivet skal
1 äggvita
Koka upp vatten och sockerersättning till en sockerlag, Tillsätt citronjuice och skal och låt sjuda i 5 minuter. Låt svalna i kylskåp.
Vispa äggvita styvt och rör ner i citronsmeten.
Häll i glassmaskin tills den är klar och frys färdigt i frysen.
Servera i cocktailglas med iskall champagne runtomkring.
Champagnetips: Jeanmaire

 

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Anna 1 januari, 2016 - 02:06

Fantastiskt gott! Gjorde på nyår och det gick verkligen hem! Ska göras fler gånger. Hade ingen glassmaskin men gick lika bra att frysa i form och röra några gånger medans det frös. Gott nytt år och tack för härlig blogg och inspiration!

Svara
Roxanna - Kamp efter Cancern 30 december, 2015 - 20:21

tummen upp

Svara
Carolin 30 december, 2015 - 14:19

Detta måste absolut testas imorgon , tack för underbara tips. Gott nytt år.

Svara

Lämna en kommentar