Snickersrutor

23 mars, 2014

Detta är ett litet uppdaterat recept från mitt Snickersrecept, supersmarrigt! Jag gillar ganache (choklad blandat med grädde) för jag tycker det lyfter smaken och förbättrar konsistensen, men det går givetvis att enbart använda choklad.
Förvaras i frysen för i rumstemperatur kan det bli lite för kladdigt!

IMG_8456

IMG_8458

IMG_8459

IMG_8505

Var lite noggrannare med att breda ut chokladen så blir era snickersrutor lite jämnare än mina 😉
 
Skriv ut

Snickersrutor

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 60
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 70

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad 55-70 %
  • 2 dl vispgrädde
  • 350 g jordnötssmör
  • 2 dl salta jordnötter
  • (ev. sötning motsvarande 0,5 dl socker)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 50 gram kokosfett utan smak (smör fungerar också)

Instruktioner

  1. Värm 1 dl grädde i kastrull tills det nästan kokar. Ta bort från plattan och rör ner 200 gram finhackad mörk choklad. Rör försiktigt tills det är slätt. Häll ner i smord form (Jag använder löstagbar form). Ställ in i frysen tills det stelnat.
  2. Rör ner jordnötssmör, grovhackade jordnötter, vaniljextrakt, eventuell sötning och smör i kastrull och rör tills allt smält och gått ihop. Häll ovanför den stelnade chokladganachen och ställ in i frysen igen. Upprepa proceduren med 200 gr choklad + 1 dl grädde och häll sedan över jordnötslagret när det stelnat. Ställ in i frysen igen.

Notering

  • Förvaras kallt.

23 kommentarer
1

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Mathemmat! (rabattkod hos Mathem) - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 30 september, 2018 - 14:01

[…] Jag älskar Superfruits Cacao! Så mycket godare än många andra bittra kakaoer! Green Choise jordnötssmör är också en favorit! Jag tänkte göra lite snickersrutor i eftermiddag. Recept HÄR […]

Svara
Putte 7 september, 2016 - 08:13

Hej. Ser att det är ett gammalt inlägg men hittade detta recept och tänkte göra detta till en vän som älskar snickers men vill välja lite bättre alternativ. Ungefär hur stor är din form i diameter?
Tack för många inspirerande recept ?

Svara
Åse 7 september, 2016 - 08:15

Hej! Den är runt 20 cm 🙂 Lycka till!

Svara
Erica 19 december, 2014 - 16:58

Som mycket annat lchf- godis är det svårt att få rätt konsistens. Mina blev stenhårda i frysen och sen mjuka, mjuka när de tinar lite. Svårt att skära men har nu fått över dem i småformar och sen får man äta dem direkt från frysen. Inga vackra skapelser men goda!

Svara
Åse 20 december, 2014 - 13:44

Hej! Ganache blir inte hård, vill du inte ha den mjuk så skippa grädden i chokladen nästa gång =)

Svara
Kia 28 mars, 2014 - 09:46

Så bra det blev, tack och trevlig solig helg!!!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.