Snabblagat: Sjötunga i krämig tomatsås

20 augusti, 2014

Ibland är det enklaste det godaste.
Hektisk dag i går och min man gav barnen mat först (falukorv fungerar alltid!) och så stannade jag till på Coop för att handla lite till oss. Jag kan ALLTID äta räkor eller ost men Daniel är inte lika pigg på det 😉
Jag hittade lite sjötunga i den obemannade fiskdisken och saken var biff.
GOTT och enkelt blev detta och det finns rester kvar som barnen får ikväll, själv tänker jag äta räkmacka! Ha!
I denna maträtten hade jag Dolmio Classico ekologisk pastasås men det går givetvis bra att ha tomatpuré/tomatkross + kryddor Ingredienslistan i Dolmio är:
(Tomater* (75%), tomatpuré (18%), lök*, rörsocker*, extra virgin olivolja*, havssalt basilika*, citronsaft* koncentrerad, persilja*, vitlök*, oregano*, svartpeppar*, fänkålspulver*. *Certifierad ekologiskt. Havssalt är en tillåten ingrediens i ekologiska produkter.)
 
19082014-IMG_4729
19082014-IMG_4731
19082014-IMG_4737
 
Kokt potatis äter jag sällan men till vit fisk tycker jag att det är fantastiskt gott! Och efter ett 1 timmes styrkepass i går så kom de extra kolhydraterna väl till pass.
19082014-IMG_4748
Skriv ut

Snabblagat: Sjötunga i krämig tomatsås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 25

Ingredienser

  • 500 gr vit fisk (jag hade sjötunga)
  • 170 gr avrunna kräftstjärtar
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl Dolmio Classico ekologisk pastasås
  • salt, svartpeppar
  • dill efter smak
  • 2 dl riven mozzarella

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en form och lägg den avtorkade tinade fisken i botten. Salta och peppra.
  3. Strö kräftstjärtarna ovanpå.
  4. Rör ihop creme fraiche och pastasås/tomatsås och fördela på fisken. Toppa med klippt dill och riven mozzarella.
  5. Gratinera i ugn i ca 20 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Birgitta Woxmark 27 februari, 2015 - 19:14

Hej. riven mozarella. Jag har letat o letat. Var finns det?

Svara
Victoria (matplatsen) 21 augusti, 2014 - 07:40

Mums! Nåt jag är SÄMST på är att koka potatis! På riktigt alltså! Blir bara grå, smuliga och överkokta runtom och hårda i. Hur gör du?? Och vad köper du för sort?
Puss

Svara
Åse 21 augusti, 2014 - 07:55

Haha! Seriöst? ❤️ Jag vet inte? Köper numera alltid ekologisk men vanlig fast potatis fungerar alltid! Skala, lägg i kallt vatten med salt som passar urgröpningen i kupad handflata (ca 2-3 tsk) och så sätt på plattan med lock. Koka i ca 20 min eller tills mjuk med sticka. Puss

Svara
Erikas LCHF till vardag och fest 20 augusti, 2014 - 20:16

Åh, vad gott! Jag inser att jag ätit alldeles för lite fisk under sommaren och det måste åtgärdas nu för det är ju så gott. Fisk och kräftstjärtar är ju så gott ihop.

Svara
Madde - Dagarna.nu 20 augusti, 2014 - 19:50

Så gott det både låter och ser ut
Detta måste jag bara göra.

Svara
Kristina 20 augusti, 2014 - 16:39

Låter mums, ska prova. Älskar fisk.

Svara
Maria Nordström 20 augusti, 2014 - 15:28

Tack för ännu ett härligt fiskrecept som omgående ska provas. Älskar fisk. Ha en fortsatt skön onsdag. Kram

Svara
Åse 20 augusti, 2014 - 15:32

Detsamma Maria! Kram

Svara
Lilija 20 augusti, 2014 - 12:07

Mmmm låter jätte gott! Det ska jag nog testa idag, fast jag bytter ut sjötunga mot torskryggfile:)

Svara

Lämna en kommentar