Snabblagade Bagels

3 maj, 2019

Go’kväll!
Ni var några som ville ha receptet på mina Bagels på instagram som vi mumsade i oss 1:a maj och här kommer receptet!
Som sagt, inte lågkolhydrat så inget för er som inte äter mjöl ibland.

Detta receptet går så snabbt att göra och de blir riktigt goda.

Använd en donutplåt eller gör som jag: Rulla runda bullar och stick sedan tummen igenom och forma en donut! Så enkelt!


Jag toppade sedan med lite grovt havssalt, hackad torkad vitlök och svarta och vita sesamfrön. Slurp!

Jag fyllde mina med äggröra och mosad avokado, såååååå gott!

Jag har även provat att göra deessa i min Philips Air Fryer! Blev helt perfekta och tog endast 12 minuter!
Satte den på 160 gr och lade i dem i 2 omgångar.

Skriv ut

Snabblagade Bagels

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

2,5 dl Self Rising vetemjöl (Kungsörnen)
Knappt 2,5 dl grekisk yoghurt 0% (vet inte om det går med fet?)
1/2 tsk bakpulver (det höjer brödet lite extra)
1/2 tsk salt
vitlökspulver


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Blanda ihop ingredienserna i en köksmaskin. Häll av ev vätska från yoghurten först. Blanda ihop under 3-4 minuter. Den ska vara lite kletig men ändå vara en deg som gått ihop och det ska gå att göra bullar av utan att det kladdar för mycket.
Ta lite mjöl i händerna och rulla bollar. Använd tummen till att göra ett hål och tänj ut lite. Hålet ska vara ca 3-4 cm i diameter.
Lägg på bakplåtspapper och pensla med ägg, strö lite sesamfrön över och gärna lite havssalt/vitlök.
Grädda i ca 25 minuter ovh höj sedan till 250 gr och låt brödet gå lite till för att få färg. Låt svalna ordentligt (ca 15 min) innan bagelsarna delas.


 

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Therese 4 maj, 2019 - 12:55

Vad gjorde jag gör fel 🙈 degen blev superkladdig. Fick lägga allt som ett ”bröd” var helt degigt innuti så skrapade bort innehållet och åt skorpan. Gott var det iaf 😊 ska jag prova med mindre yoghurt?

Svara
Åse 4 maj, 2019 - 12:58

Vilken yoghurt hade du?
Blev det en deg? Är degen för kladdig måste du lägga till mer mjöl.

Svara
Therese 4 maj, 2019 - 13:28

Larsa (heter den nog) fettfri grekisk yoghurt. Blev nått mellanting mellan deg och smet 😂

Svara
Åse 4 maj, 2019 - 13:53

Haha! Ajsing!
Det ska vara en deg och arbeta den 4-5 min!

Svara
Therese 4 maj, 2019 - 13:55

Ska prova igen 😊

Therese 4 maj, 2019 - 05:12

Får nog bli dem frukost idag. Köpte det mjölet i veckan för tänkte göra din pizza på två ingr 🙂

Svara
ÅsaS 3 maj, 2019 - 20:17

Låter ju hur gott, och enkelt, som helst! T o m jag dominor KAN baka matbröd borde ju klara av detta. Fast jag tror jag skippar vitlöken, då jag vill ha mina till frukost och tror att magen kommer sparka bakut pga den. Om jag hinner slänga ihop dessa mellan alla ärenden på måndag så tror jag det blir välfylld bagel till kvällsmål i stallet då.
Önskar dig en fin avslutning på fredagen och en riktigt skön helg!
Kram 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.