Snabba laxgourmén

5 september, 2009

Hallåååååååååååååå kära vänner!!!

Lördagkväll ochvi har nyss ätit middag. Jag ääääälskar lax, skulle kunna äta det 5 dagar i veckan. Jag känner mig alltid så duktig och nyttig när jag äter fet fisk 🙂

Lax blir ju dessutom alltid gott! Jag älskar smaksatta fraicher och använder dem oooooofta! En favorit just till lax är en fraiche vi har här i Skåne (Skånemejerier) som heter Senap, Shalottenlök och vitt vin. Jag TROR att den även finns i antingen Arla elller Norrmejerier men är inte säker. Den är uuuuunderbar till lax.

Snabba laxgourmén á la Åse

4 personer

4 laxfiléer
2 dl Fraiche av senap, scalottenlök och vitt vin
1/2 dl vitt vin


1/2 grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
2 schalottenlökar, finhackade
Citronpeppar
2 dl skalade räkor
2 dl kräftstjärtar

Koka upp såsen: fraiche, grädde, buljong, lök.
Lägg laxfiléerna i form, krydda med citronpeppar, häll såsen över.
In i ugn på 250 g i ca 15-20 min. I slutet strö över skaldjuren, rör ner dem lite i såsen.


Servera med ditt favorittillbehör!

Nam-Nam!!!

IMG_2744

30 kommentarer
0

Du kanske också gillar

30 kommentarer

Wellbeingofme 28 januari, 2010 - 21:32

Åh, åt denna rätt för bara en liten stund sedan! Gud så gott, det är förmodligen en av de godaste laxrätter jag någonsin ätit 🙂

Svara
Åse 28 januari, 2010 - 22:08

Visst är den goooood!!! :))

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.