Hallåååååååååååååå kära vänner!!!
Lördagkväll ochvi har nyss ätit middag. Jag ääääälskar lax, skulle kunna äta det 5 dagar i veckan. Jag känner mig alltid så duktig och nyttig när jag äter fet fisk 🙂
Lax blir ju dessutom alltid gott! Jag älskar smaksatta fraicher och använder dem oooooofta! En favorit just till lax är en fraiche vi har här i Skåne (Skånemejerier) som heter Senap, Shalottenlök och vitt vin. Jag TROR att den även finns i antingen Arla elller Norrmejerier men är inte säker. Den är uuuuunderbar till lax.
Snabba laxgourmén á la Åse
4 personer
4 laxfiléer
2 dl Fraiche av senap, scalottenlök och vitt vin
1/2 dl vitt vin
1/2 grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
2 schalottenlökar, finhackade
Citronpeppar
2 dl skalade räkor
2 dl kräftstjärtar
Koka upp såsen: fraiche, grädde, buljong, lök.
Lägg laxfiléerna i form, krydda med citronpeppar, häll såsen över.
In i ugn på 250 g i ca 15-20 min. I slutet strö över skaldjuren, rör ner dem lite i såsen.
Servera med ditt favorittillbehör!
Nam-Nam!!!
30 kommentarer
Åh, åt denna rätt för bara en liten stund sedan! Gud så gott, det är förmodligen en av de godaste laxrätter jag någonsin ätit 🙂
Visst är den goooood!!! :))