Snabba laxgourmén

5 september, 2009

Hallåååååååååååååå kära vänner!!!

Lördagkväll ochvi har nyss ätit middag. Jag ääääälskar lax, skulle kunna äta det 5 dagar i veckan. Jag känner mig alltid så duktig och nyttig när jag äter fet fisk 🙂

Lax blir ju dessutom alltid gott! Jag älskar smaksatta fraicher och använder dem oooooofta! En favorit just till lax är en fraiche vi har här i Skåne (Skånemejerier) som heter Senap, Shalottenlök och vitt vin. Jag TROR att den även finns i antingen Arla elller Norrmejerier men är inte säker. Den är uuuuunderbar till lax.

Snabba laxgourmén á la Åse

4 personer

4 laxfiléer
2 dl Fraiche av senap, scalottenlök och vitt vin
1/2 dl vitt vin
1/2 grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
2 schalottenlökar, finhackade
Citronpeppar
2 dl skalade räkor
2 dl kräftstjärtar

Koka upp såsen: fraiche, grädde, buljong, lök.
Lägg laxfiléerna i form, krydda med citronpeppar, häll såsen över.
In i ugn på 250 g i ca 15-20 min. I slutet strö över skaldjuren, rör ner dem lite i såsen.
Servera med ditt favorittillbehör!

Nam-Nam!!!

IMG_2744

30 kommentarer
0

Du kanske också gillar

30 kommentarer

Wellbeingofme 28 januari, 2010 - 21:32

Åh, åt denna rätt för bara en liten stund sedan! Gud så gott, det är förmodligen en av de godaste laxrätter jag någonsin ätit 🙂

Svara
Åse 28 januari, 2010 - 22:08

Visst är den goooood!!! :))

Svara
Fyra Mammor | 5 6 k i l o . s e 19 september, 2009 - 09:53

[…] kväll blir det Snabba laxgourmén här! Till lunch en Caesarsallad 🙂 Vad ska ni äta […]

Svara
Tanja 7 september, 2009 - 10:02

Jösses amalia vad gott det såg ut. Jag får dock testa att krydda min fraiche själv eftersom jag är laktosintolerant. Jag sitter här på jobbet och blir hungrig nu känner jag 🙂
Kram Tanja

Svara
Ettan 6 september, 2009 - 23:18

åå vad det receptet både lät och såg gott ut.Det ska provas med säkerhet.Roligt att det kommer lite recept.

Svara
Tina 6 september, 2009 - 17:30

Nickar instämmande. Den är en av mina favoriter (om det nu är samma vi tänker på, den jag provat är Arla). Har också provat en fraiche med konjak och kantarell som är helt ljuvlig till snabbstekt fläskfilé. Nu kommer kolhydratchocken i sammanhanget: Gourmetpotatis, förkokad med skal ca 5 min. Häll av och lägg på teflonpapper, ringla över smör, Zetas flingsalt med rosmarin och timjan samt Santa Marias Forrest blendkrydda, och så kör du i 225 grader ca 25 minuter. Stek skivad fläskfilé med lite peppar på, salta lätt. Häll över en burk av Arlas ovanstående fraiche plus lite extra konjak och vatten. Red ev av med lite maizena-redning. Grymt gott. Tror du att det går att hitta på en LCHF-variant på den?

Svara
Åse 6 september, 2009 - 17:33

Å jeeeeeevvlar vad gott det lät! Det ska jag ”spara” till en gottelördag!!Håller med om att Konjakt och kantarell är GOD!! (vi har den i skånemejeriers)
Ja ska man ha en LC variant på den så är det ju bara att skippa potatisen och ha ugnsrostade grönsaker till. ALTERNATIVT sötpotatis, kolhydrater i men GI vänligare.

Svara
bibi 6 september, 2009 - 15:27

Kul med ett nytt matinlägg. Är på gång igen efter endel smärre ”kolhydtatskatastrofer”.Hoppas bara det kommer att funka när vi blir kökslösa men det tror och hoppas jag. ska laga upp lite mat som bara är att värma i mikron.

Svara
lotta 6 september, 2009 - 12:16

Yees, äntligen ett nytt inlägg, hihi.
Lägger genast till detta på min köplista (handla på en söndag? men vad gör man när inte veckans dagar räcker till..)

Svara
jessica 6 september, 2009 - 11:15

javisst är den fraichen GOD!!! Den skulle vi kunna leva på hemma också! Så god till det mesta och speciellt lax!Purjo är också en favorit, men har inte testat det till laxen o denna fraiche, måste absolut testa det! Den åker annars ner i falugratäng etc.
Härligt att se ett livstecken..hihi

KRAM

Svara
vickan 6 september, 2009 - 10:33

kolla här då: http://matplatsen.org/p=682 måste vara samma va?? den har jag varit såld på lääääänge! (Milko är det här i Örebro) Jättegott är att mjuksteka finstrimlad purjolök i oxå!!

Vi har ganska samma smak tror jag 🙂

Svara
Åse 6 september, 2009 - 11:21

Ja det måste vara i princip samma fraiche!!? Har ju inte smakat på Milkos eftersom vi inte har den här!

haha jaaaaa! Har man bara en burk smaksatt fraiche så kan man göra det mesta gott!!

Svara
jenny 6 september, 2009 - 08:36

Ser fantastiskt gott ut!! Jag älskar smaksatta fraicher, dom är så smidiga att pimpa upp en maträtt med!

Svara
frun på ön 6 september, 2009 - 00:46

Tack för ännu ett bra tips, verkar supergott! Och enkelt! Ska absolut testas nångång framöver. Håller med om att lax är kanonmat som man skulle kunna äta förjämnan. 🙂

Svara
Emma 5 september, 2009 - 23:50

Oj, det receptet ska verkligen prövas! Behöver lite variation på min lax.
Tänkte höra om du vet hur det ligger till med ölkorv och GI/low carb. När man kör GI har jag hört att det ska vara ok med korv som innehåller minst 70% kött. Har dock inte hittat något om köttinnehåll på de ölkorvar jag läst på, så tänkte höra om du hade koll på läget? 🙂
Tack för alla recept och all inspiration!

Svara
Åse 6 september, 2009 - 07:23

odå, ölkorv är helt OK att äta, innehåller ganska mkt kött och har lite kolhydrater i sig =)

Svara
Emma 6 september, 2009 - 23:32

Okay, vad bra! Tack för svaret 🙂

Svara
Lina 5 september, 2009 - 22:22

Haha, den creme fraichen verkar finnas i hela landet, för även Milko har den. Så smidigt att använda till fisk, blir alltid lyckat!

Svara
Åse 6 september, 2009 - 07:24

PERFEKT då kan alla göra receptet =))

Svara
Jeanette 5 september, 2009 - 21:53

Fraichen finns från Arla också =) Den är verkligen supergod både varm och kall =)
Måste testa den här rätten den verkar jättegod.
// Jeanette

Svara
Anneli 5 september, 2009 - 21:32

Underbart gott verkar laxrätten vara.

Kramar

Svara
katharina 5 september, 2009 - 21:27

ja lax är alltid gott=)

Svara
Ida A 5 september, 2009 - 20:39

Den såg gudagott ut… tyvärr så har jag inget kök på ett tag men så fort jag kan använda ugnen igen ska jag göra detta…kanske kan jag få svägerskan att tilllaga detta:)
Vi älskar lax hela familjen -nja kanske inte dottra men sonen älskar lax. Ha en underbar lördagskväll. //Ida A

Svara
Åse 6 september, 2009 - 07:26

Lider med dih Ida;) Vet ju hur det är med köksrenovering!!

Svara
Pernilla 5 september, 2009 - 20:06

Ser jätte gott ut. Använder du vanlig grönsaksbuljong eller försöka du använda buljong som inte innehåller massa E-nummer?

Svara
Åse 5 september, 2009 - 20:08

Hag kör faktiskt på vanlig buljong! Sååå petig är jag inte. Vet att E-nummer inte är bra (speciellt inte E621) men ibland ooorkar jag bara inte.

Svara
Tove 5 september, 2009 - 20:00

Har aldrig hört tallas om denna….själv åt jag kycklingfile med chili och paprika fraich…..

Svara
Maria 5 september, 2009 - 19:46

Lät riktigt gott!
…och ja…norrmejerier har den fraichen också 🙂

Svara
Åse 5 september, 2009 - 19:47

Ahhhh vad bra, då vet jag!! :))

Svara
Sofia 5 september, 2009 - 19:41

Äntligen ett inlägg av dig, får ju abstinens när det inte blir nåt på några dagar ;)! Maten såg jättegod ut, den får jag testa!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.