Snabba laxen

24 januari, 2008

Detta receptet hittade jag i Allt i Hemmet för någon månad sedan och det har blivit en solklar favorit! Vi gör den minst 1 gång i veckan och så fort laxen är billig så köper jag! .
Fetan, den syrliga yoghurten och timjan harmoniserar såååå bra ihop!

4 personer á 11 PP (lägg till för potatis, ris, bulgur etc)

4 bitar lax á 125 g (ca 10% fett)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g 22% feta
1 dl turkisk yoghurt (10%)
1/2 tsk timjan

Sätt ugnen på 225 grader. Förbered potatisen, eller riset eller vad du vill ha i och sätt på platta.
Lägg laxen på ett ugnsäkert fat. Salta och peppra.
Rör ihop yoghurt, feta och timjan med en gaffel och fördela ostsmeten på laxen.

Stek 12-15 min mitt i ugnen tills osten börjar få färg och laxen känns färdig.

IMG_1611

27 kommentarer
0

Du kanske också gillar

27 kommentarer

Carina 28 april, 2016 - 12:41

Låter jättegott. Sha testa kanske imorgon. Lax är gott i alla former. Jag brukar ibland ringla lite sweet chili sås över laxen och sen strö på sesamfrö över sen in i ugnen. Gott med turkiskt yoghurt till smaksatt med rivet citronskal eller timjan?

Svara
Åse 29 april, 2016 - 17:46

Låter fantastiskt gott! Det ska jag prova!!

Svara
Jonas (saijasamboa) 7 januari, 2010 - 17:33

Halloj där. Håller på med din LAX nu.. Ska fixa iordning tills frun kommer hem, vi går på nån typ av kolhydrat intollerans kur, med stekt bacon och omeletter till frukost. Mkt fet grädde. O man känner sig hemsk som man proppar i sig fett. Men båda har sett vikten minska så 🙂 klyftpotatis åhhh vad gott det lät, men här hemma får det bli broccoli istället för potatis.. Tack för ett lättlagat och gissningsvis väldigt gott recept/ Hälsn. Jonas o Saija i Falun

Svara
Åse 7 januari, 2010 - 20:37

Hoppas det smakade =)

Svara
Snabba laxen « Flickornalennartsson’s Blog 26 februari, 2009 - 11:23

[…] vad ni vill. Inspirationen kommer som vanligt från Ronnebys egna Martha Stewart, syster Sofie, och receptet i sin helhet finns här. No Comments so far Leave a comment RSS feed for comments on this post. TrackBack URI […]

Svara
Sara 1 september, 2008 - 18:31

Har ätit detta till middag nu två kvällar på rad och det är verkligen hur gott som helst! 🙂 Vi tog 10%ig lax och det blev jätte mumsigt. Lite dyrt pointsmässigt blir det ju men samtidigt är det nyttiga fetter så man får ju se det så.

Svara
Jullan 21 februari, 2008 - 14:12

Hejsan vill kika in och tacka för det super goda laxreceptet, jag hittade det hos en annan bloggare och fick där reda på det var du som lagt ut det, så jätte tack den var supergod.
Hoppas du hittar din kraft och energi igen, vi är många som saknar dig här.
Kramizz Jullan

Svara
vickan 12 februari, 2008 - 20:12

gott!! om du vill ha liiiite variation så testa detta: http://matplatsen.org/?p=366 goda tillbehör och det blir gott med kesella och rosmarin oxå!! gillar du rosmarin?? (alla gör ju inte det…)

puss på smala spettekakan!!

Svara
Carina i Tyskland 5 februari, 2008 - 17:01

Tack Åse, det här var så vansinnigt gott att jag skulle kunna äta det varje dag! Till och med Adam sa att ”du måste hälsa tjejen du fått receptet av och tacka”!!
MUMS!
Kramkram

Svara
Ulrika F 4 februari, 2008 - 19:20

Provade i helgen med yoghurt, men jag tycker nog att det blir bättre med creme fraiche…eller nån lättare variant. Jag gjorde med 5% första gången. Nu i helgen hade vi klyftpotatis till, det va kanongott till.

Svara
camilla 1 februari, 2008 - 16:58

Hejan!
jag ska prova detta nu i kväll men jag tänkte att ha klyft potatis till.
Hoppas att det blir lika gott det..=)

~~camilla~~

Svara
Maria 1 februari, 2008 - 01:48

Låter sjukt gott. 🙂

Svara
ela83a 26 januari, 2008 - 20:47

Glöm vad jag sa. Åse hade rätt, det står 4% på chumlaxen. Blandade ihop siffrorna. 🙂

Svara
Louice 26 januari, 2008 - 20:28

Åse, måste meddela att det gick alldeles utmärkt med 3-procentig feta! 🙂

Svara
Ida 25 januari, 2008 - 22:34

Är bara inne å letar lite inspiration…är så *svordom* trött på mig själv…fattar inte varför jag inte har någon motivation, det är ju inte så att jag är liiite överviktig, närmare bestämt MINST 20,3 kg som ska bort…det lilla jag lyckats gå ner sen den 1/1 har jag gått upp *skriker* Jag har inte räknat points sen i somras men börjar inse att jag nog får göra det igen om jag någonsin ska bli av med allt det överflödiga…jag börjar jobba i september så ju förr desto bättre…

Tack söta Åse för att du delar med dig å jag tycker att du är super, både här å på Fullt Hus där jag oxå kikar in titt som tätt.

Kram

Svara
Louice 25 januari, 2008 - 15:20

Har just inhandlat ingredienserna till detta o kommer göra det i helge.
Snålade dock lite o köpte 3-procentig feta…Hoppas det oxå funkar! 🙂

Svara
Maria 25 januari, 2008 - 11:05

mm gott – lägger till i recepthögen! tack för tipset. vi pratade lax igår och idag fick jag nytt tips på den samma 🙂
kram till dig, vi hörs
/maria på http://www.slowly.se

Svara
ela83a 24 januari, 2008 - 23:57

Jag tycker visserligen att chumlaxen kan vara ett bra alternativ ibland. Men man får ju vara medveten om att den är lte torrare. En del av de jag fått tag på har det stått 1% fett på.

Men receptet lät helt klar gott. Det får jag nog testa någon dag.

Svara
tina 24 januari, 2008 - 21:47

åh, det här receptet måste jag prova, det låter verkligen jättegott. tack för tipset!

Svara
Ulrika F 24 januari, 2008 - 18:54

Jättegott! Gjorde det till middag idag, men jag hade ingen yoghurt så jag tog 5% fraiche. Tack snälla för tipset!!

Svara
ulrica 24 januari, 2008 - 17:47

Tack raring. Jag älskar lax så detta ska jag absolut prova 🙂

Kram

Svara
Åse 24 januari, 2008 - 15:12

Det är säkert gott men frågan är om det är lika gott, det är just laxsmaken som jag tycker passar så bra ihop med fetan och timjan. Men dte är ju en smaksak, tycker man inte om lax så gör man inte 🙂

[quote comment=”15287″]Är inte så tokig i lax, kan man byta mot en annan vit fisk tro? Skulle det bli lika gott?

Nadja[/quote]

Svara
Nadja 24 januari, 2008 - 15:06

Är inte så tokig i lax, kan man byta mot en annan vit fisk tro? Skulle det bli lika gott?

Nadja

Svara
Tanja 24 januari, 2008 - 15:06

Oooh, låter hur smarrigt som helst. Jag älskar lax och nya recept är ju aldrig fel. Tack för tipset! 🙂
KRAM

Svara
Carina i Tyskland 24 januari, 2008 - 10:12

Mmm, det låter underbart gott! Kommer absolut att testas i helgen!
Tack för inspirationen!
Kram

Svara
Åse 24 januari, 2008 - 09:50

Gör det! Det är ju så otriligt snabblagat och enkelt och oerhört gott! Just nu skulle jag kunna äta detta till frukost, lunch och middag *S*
Dessutom är ju lax så nyttigt!! Bra fetter!

[quote comment=”15283″]Det så väldigt gott ut !! det kommer verkligen att testas av oss =)

Kram Åsa[/quote]

Svara
Gummsan83 24 januari, 2008 - 09:47

Det så väldigt gott ut !! det kommer verkligen att testas av oss =)

Kram Åsa

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.