Snabba frukostbullar

24 oktober, 2010

Snabba goda frukostbullar! Lika snabbgjorda som Scones!

6 bullar á 5 PP

4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk sirap
3 dl filmjölk

Sätt ugnen på 200C.
Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke.
Rör ner sirap och filmjölk. Arbeta ihop allt till en deg.
Forma 6 bullar av degen (mjöla händerna för degen är klibbig)
Lägg dem på en pappersklädd plåt.
Pensla med uppvispat ägg och strö på havregryn.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min. Och låt sedan svalna övertäckta på galler.

41 kommentarer
1

Du kanske också gillar

41 kommentarer

Mikaela 19 augusti, 2018 - 17:29

Då jag har fil som går ut snart i datum och barnen just nu äter yoggi så tänkte jag bakar istället så jag använder filen. Kan man frysa bullarna sen??

Svara
Åse 19 augusti, 2018 - 17:52

Javisst!!:)

Svara
gina 18 februari, 2012 - 12:06

Bullarna är populära både hos man o svärmor, kul! Har även lagt i 1 tsk vanilsocker, jättegott!!!!

Svara
Frukostbullar med vanilj 12 mars, 2011 - 13:22

[…] prova på Åses snabba frukostbullar och överraska mannen med lite nybakat frukostbröd.  Satte igång när jag insåg att vi inte […]

Svara
Lotta 10 november, 2010 - 12:08

Dessa bullar har nu blivit en favorit hemma hos oss. Har redan gjort dem 2 gånger och de blir dessutom goda även om de sparas 2-3 dagar… perfekt… Tack för detta underbara tips…
Lotta

Svara
Maria 4 november, 2010 - 13:28

Vilka fantastiskt goda frukostbullar! Har redan bakat dem vid ett par tillfällen, och bullarna väcker förtjusning! Tack för att du delar med dig av smarriga pecept!

Svara
Lotta 4 november, 2010 - 06:47

Ja, dessa borde testas, var så otroligt sugen på bullar igår eftermiddag… vi sa att vi skulle göra det till helgen… kanske kan testa detta receptet då!
lotta

Svara
T79 2 november, 2010 - 06:20

Ska provas idag när vi är lediga!!

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.