Snabba goda frukostbullar! Lika snabbgjorda som Scones!
6 bullar á 5 PP
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk sirap
3 dl filmjölk
Sätt ugnen på 200C.
Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke.
Rör ner sirap och filmjölk. Arbeta ihop allt till en deg.
Forma 6 bullar av degen (mjöla händerna för degen är klibbig)
Lägg dem på en pappersklädd plåt.
Pensla med uppvispat ägg och strö på havregryn.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min. Och låt sedan svalna övertäckta på galler.
42 kommentarer
Dessa snabba frukostbullar blev genast en favorit här på morgonen!
Då jag inte hade filmjölk använde jag laktosfri creme fraiche och istället för grahamsmjöl tog jag kokosmjöl från Markatta 😋
Då jag har fil som går ut snart i datum och barnen just nu äter yoggi så tänkte jag bakar istället så jag använder filen. Kan man frysa bullarna sen??
Javisst!!:)
Bullarna är populära både hos man o svärmor, kul! Har även lagt i 1 tsk vanilsocker, jättegott!!!!
[…] prova på Åses snabba frukostbullar och överraska mannen med lite nybakat frukostbröd. Satte igång när jag insåg att vi inte […]
Dessa bullar har nu blivit en favorit hemma hos oss. Har redan gjort dem 2 gånger och de blir dessutom goda även om de sparas 2-3 dagar… perfekt… Tack för detta underbara tips…
Lotta
Vilka fantastiskt goda frukostbullar! Har redan bakat dem vid ett par tillfällen, och bullarna väcker förtjusning! Tack för att du delar med dig av smarriga pecept!
Ja, dessa borde testas, var så otroligt sugen på bullar igår eftermiddag… vi sa att vi skulle göra det till helgen… kanske kan testa detta receptet då!
lotta
Ska provas idag när vi är lediga!!