Godaste Sirapslimpan i långpanna

7 december, 2016

Det hör till ovanligheterna att ett vanligt brödrecept hamnar här i bloggen numera men så här i jultid så tycker jag att detta receptet förtjänar att hamna här! Kanske till julafton, ni som äter lite annat än ni brukar då.
Man kan nog slänga ner vörtkryddor i det så blir det ett gott vörtbröd.
Detta receptet har jag bakat i några år och mina barn brukar önska sig det till lördagarna. Hellre hembakat bröd än köpebröd är min melodi!
Det blir ett galet gott bröd och personligen vågar jag mig knappt på det, lördagar eller ej – det är helt enkelt för gott 😉
Jag hittade receptet på rogersrecept.se men jag tar 1 dl mindre sirap än i originalreceptet, det blir tillräckligt sött ändå!
Ett enkelt och snabbbakat filmjölksbröd utan jäst!

012a7232

012a7259

012a7262

012a7263

Skriv ut

Snabb sirapslimpa

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 1 liter filmjölk
  • 1 kg rågsikt
  • 2 dl mörk sirap
  • 4 tsk bikabonat
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Häll upp filen i en bunke. Blanda i sirapen. Rör tills det blandat sig.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta een stund i matberedaren.
  3. Häll smeten i en smord mindre långpanna (23 x 31 cm)
  4. Sätt in långpannan i kall ugn och sätt en termometer i brödet. Sätt ugnen på 150 gr. Sätt därefter in i ugnen. När innertemperaturen är på 97 grader är brödet klart, det tar ca 1 timme.
  5. Ta ut brödet och låt svalna.
  6. Dela brödet i 4 mindre bröd. Förvara i frysen och ta fram vid behov.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

22 kommentarer
1

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Godaste sirapslimpan - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 21 november, 2018 - 10:57

[…] det så kommer här därför ett galet gott brödrecept som jag gör ibland runt juletid. Här finns det också men det tål att läggas upp på nytt! Ungarna älskar det och tro det, det är […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.