Snabb bärglass

20 juni, 2012

Detta är en gammal kassiker som jag gjort mååååånga ggr. Perfekt som mellanmål och som dessert!

1 portion

1 dl kesella
Drygt 1 dl frusna bär
1 tsk vaniljpulver
ev sötning efter smak tex sukrin melis eller sukrin+

Lägg ner allt i en mixerbägare och sätt ner stavmixern och kör tills allt blivit slätt!
Njut med gott samvete!

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Linn 26 juni, 2012 - 21:35

Jag gjorde en variant igår med hemmagjort lakritspulver. Hittade inte färdigt. Inte som ”äkta” lakritsglass jag gjort tidigare, men det var gott och kommer göras igen:) Perfekt ”snabbfika” också när man får oväntat besök.

Svara
Malin 23 juni, 2012 - 17:05

Åhh så gott detta var!! 🙂 Perfekt så här på midsommardagen, när man är lite småhungrig mest hela tiden…. 😉

Svara
Åse 23 juni, 2012 - 19:36

Eller hur!? Det är min stående kvällsmys! =)

Svara
Mariann Fäldt 21 juni, 2012 - 08:37

Mmmm… detta låter gott, perfekt sommardessert =)
Glad Midsommar!

Svara
Amagaddish 20 juni, 2012 - 22:23

Grabbarna på http://www.amagadd.com borde börja läsa här lite mera! =)

Feta grabbar som behöver hjälp på tråden.. =)

Svara
Sanna 20 juni, 2012 - 22:06

Det såg superläskande ut! Jag gillar tanken på kesellan, det känns fräsch och syrligt.

Svara
Fru M 20 juni, 2012 - 21:12

Så gott, jag brukar göra med turkisk yoghurt som jag nästan alltid har hemma.

Svara
LisasGodbitar 20 juni, 2012 - 18:41

Om du inte har testat denna varianten med hallon och lakrits så måste du göra det. Så god!

http://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/04/05/hallonlakrits-glass/

Svara
Åse 20 juni, 2012 - 22:40

Det ska jag göra! Måste köpa lakritspulver, jag älskar lakrits och det är min stora svaghet!

Svara
Catherine 20 juni, 2012 - 18:10

Är Kesella samma sak som kvarg? Jag bor i Tyskland och här finns inte kesella, men kvarg har en snarlik konsistens så vitt jag kan bedöma. Den finns med 1%, 10% och 20% fett.

Svara
Åse 20 juni, 2012 - 19:42

Ja kesella och kvarg är samma sak :))

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.