Smulpaj á la low carb

19 juli, 2009

Ett enkelt och gott sätt att göra smulpaj är att göra smuldegen på nötmjöl!

I går gjorde jag en rabarberpaj så här (hallon och rabarber har väldigt lågt kolhydratvärde i den genren)

Lägg rabarbern i en pajform, söta med sockerersättning. Jag tog canderel strö igår, ca 4 msk
Mal ner 1/2 dl mandlar och 1/2 dl hasselnötter och blanda med 1 dl kokosflingor. Smält 50 gram smör och blanda med nötblandningen, smula sedan blandningen över rabarbern.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter eller något sådant.

Jag serverade med dansk råkräm:

Vispa 3 dl vispgrädde fluffigt. I en annan bunke vispa 3 äggulor med innanmätet i en vaniljstång + sockerersättning eftersmak. Rör sedan ihop smeterna och servera till! MUMS!

003

20 kommentarer
0

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Agneta Hansson 19 juli, 2016 - 14:07

Hej
Skulle göra din smulpaj men saknar mängd på nötter, står / . Så undrar mängd på nötterna
Agneta

Svara
Åse 19 juli, 2016 - 14:12

Hej! Ja det har blivit någpt fel med de gamla recepten. Det är 1/2 dl av varje nötsort.

Svara
Helena 28 maj, 2016 - 14:22

Tännkte prova men det ser ut som det ej är angivet hur många dl mandlar etc. På min skärm står det / 🙂

Svara
Åse 28 maj, 2016 - 14:37

Vad märkligt! På min står det 1/2 dl 🙂

Svara
Anita 30 maj, 2012 - 20:48

Det ska jag testa. Tack för receptet! Har mycket rabarber i landet. 😛

Svara
Christine 30 maj, 2012 - 18:32

Canderel strö är ju big no no, men det kanske du vet? Det innehåller maltodextrin=socker!

Svara
Åse 30 maj, 2012 - 19:40

Ja det vet jag;) receptet är 3 år gammalt och då hade jag andra kunskaper och andra värderingar.

Svara
Annica 27 juli, 2009 - 22:21

Vad är det för skillnad på flytande och strö? Hittar inte flytande i mina affärer jag har här. Har länge dragit mig för att användasockerersättning men nu ska jag minsann prova! Har provat att göra efterrätter utan socker men vissa efterrätter kräver sötma, det är bara att inse 🙂
Kram

Svara
Madda 27 juli, 2009 - 14:51

Ser riktigt god ut! Undrar dock hur ”sockerersättning” rimmar med low carb? Triggar det inte alls igång något sockerbehov eller kroppen på fel sätt när man försöker utesluta ”riktigt” socker?

Svara
Åse 27 juli, 2009 - 15:02

Det är så olika det där, dels från person till person och sedan är det skillnad på olika sockerersättningar.
Jag har aldrig reagerat på sockerersättning som Canderel eller flytande suketter tex.
Man får prova sig fram helt enkelt!

Svara
jennyh 25 juli, 2009 - 18:14

Den blev till eftermiddagsfika istället.
Fast jag gjorde med hallon. MUUUMS!!!

Svara
jennyh 25 juli, 2009 - 12:13

Ska jag nog göra som efterrätt idag. Såg jätte smarrig ut.

Svara
Caroline 20 juli, 2009 - 21:57

Ojoj… detta låter ju smarrigt! Det ska jag testa! =) Tack för du delar med dig!

Kram!!

Svara
Cia 19 juli, 2009 - 17:27

Mumsigt säger jag, detta måste testas!

Svara
Emelie 19 juli, 2009 - 10:24

Ser sjukt gott ut.
Har faktiskt själv funderat på om det går att göra någon paj eftersom jag älskar rabarber så detta måste jag testa!
Kram

Svara
Annika 19 juli, 2009 - 09:41

Ungefär så där gjorde jag för ett tag sedan. Men med mycket mer smör och mer kokos… Blev faktiskt TOOO much måste jag säga. Det liksom drööööp av flott och det kändes inte fräscht bara fettigt…

Men detta måste jag ju testa!

Pöss.

Svara
Åse 19 juli, 2009 - 09:45

Detta blev perfekt tycker jag! Precis lagom med fett för att hålla ihop degen och kokosen ger god smak + suger upp överflödig vätska från rabarbern.

Kram kram

Svara
Soulsister 19 juli, 2009 - 08:42

Detta måste helt klart testas! Tack!

Svara
Linruz 19 juli, 2009 - 08:21

Mmmm Åse vart får du allt i från. Låter ju himelskt gott det där!!!
Kram kram

Svara
Pusen 19 juli, 2009 - 08:19

OH wow detta måste jag testa verkligen. MUMS.. god morgon Åse

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.