Smörstekt torsk med ägg och dillsås

28 augusti, 2013

Gårkvällens middag var såååå rackarns god!! En gammal favorit som jag dammat av.
Enkel och snabblagad vardagsmat.
4 portioner
600 gram torskfiléer
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
1 dl finhackad dill
salt och vitpeppar
skalet av 1/2 citron + lite saft
2 ägg
smör att steka i
Koka äggen hårdkokta och finhacka dem. (enklast med äggdelaren kors och tvärs)
Koka upp creme fraiche, grädde och fond/buljong. Pressa ner 1/2 citron och riv ner lite citronskal. Smaka av med vitpeppar och eventuellt salt. Dra av från plattan och rör ner ägg och dill.
Salta och peppra fisken, krydda eventuellt med ekologisk citronpeppar. Stek i rikligt med smör tills fisken precis är klar.
Servera med en citronklyfta och kokt blomkål eller kokt potatis om du tåler det.
IMG_1864

Print Friendly, PDF & Email

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Fia 28 augusti, 2013 - 21:26

Hej Åse!
Ibland känner jag att många tackar dig för att deras mål blivit nådda fastän det är de själva som kämpat hårt. Men…nu är jag själv där, när jag ställer mig på vågen efter en sommar när jag har nått mitt mål och sakta vågat gå från strikt lchf till mer liberal. Jag har hållt vikten, vilket är en bedrift då mycket mer godsaker i form av frukt, bär och alkohol kommer in. Vi grillar, jag gör blomkålspizza, blundar och väljer omsorgsfullt när jag ska öka kolhydraterna. Jag har gjort jobbet själv, som alla andra, men tack vare din blogg har jag hittat rätt ibland konstiga uttryck, nya produkter och hur det faktiskt är när man hittar rätt kosthållning. Så… då vill även jag tacka dig, med tips och recept och din vardag.
Jag började löpträna i april och nästa helg springer jag tjejmilen. Min anmälan till Göterborgsvarvet är redan gjord som är mitt nästa stora mål.
Fortsätt som du gör! För mig är det viktigt att läsa din blogg både när det går ner och upp. Livet är ju så!
Kramar Fia

Svara
Åse 29 augusti, 2013 - 19:58

Åh vilken fin kommentar! TACK!! och klart att du själv gjort jobbet!!! Heja dej!! Lycka till med göteborgsvarvet! Du kommer fixa det galant!! KRAMAR!!

Svara
Ulrika 28 augusti, 2013 - 21:20

Hej. Har precis börjat läsa din blogg och dina fantastiska recept! Jag har själv, sedan några år tillbaka, periodvis ätit LCHF-kost. Mår mycket bra av detta. Har dock ett litet problem… Varje gång jag varit hyffsat strikt med LCHF, och då gått ner i vikt, har min man gått upp. Han är envis som en get och vägrar att ”följa en diet”. Han är inte speciellt överviktig men kan ju bli! Det blir ingen bra kombination med den fetare LCHF-maten ihop med pasta eller ris. Varken för honom eller barnen. Har du något tips annat än att han ska släppa kolhydraterna, för det har jag försökt med!

Svara
Annika 28 augusti, 2013 - 16:17

Mmm… låter mycket gott!

Svara
Mia 28 augusti, 2013 - 15:57

kikärtsmjöl,linfrömjöl,grönärtsmjöl,linsmjöl,gulärtsmjöl har min ica affär fått hem är det nåt att satsa på? till vad vet jag inte egentligen.

Svara
Åse 28 augusti, 2013 - 16:03

Nä det vet inte jag heller! Aldrig hört talas om

Svara
Mia 28 augusti, 2013 - 16:08

Snart kommer du höra talas/läsa om dessa mjölsorter skulle då uppskatta om du kan säga nåt om dom ur näringssynpunkt. Tack för en mycket bra blogg

Svara
Lyx-LCHF 29 augusti, 2013 - 08:17

Mia!
Förutom linfrömjölet är de andra gjorda på baljväxter, så om man vill äta dessa beror på hur mottaglig man är för kolhydraterna i respektive produkt.

Svara
Mia 29 augusti, 2013 - 12:23

lYX_lchf tror du det går att använda linfrömjölet istället för vetemjöl till tex. redningar,panering m.m?

Svara
Anna 28 augusti, 2013 - 15:27

Låter jättegott!
…men varför använder du matlagningsgrädde?

Svara
Åse 28 augusti, 2013 - 15:36

Gammalt recept jag haft! Givetvis ska det vara vispgrädde! 🙂 ändrar!

Svara
Klara 28 augusti, 2013 - 15:23

Alla dina recept ser så goda ut!

Svara

Lämna en kommentar