Smörgåsbakelse LCHF, Glutenfri (Smörgåstårta)

12 november, 2015

Hej hej!
I morgon är det visst smörgåstårtans dag och jag kom på att jag har ju faktiskt ingen glutenfri lågkolhydratversion här på bloggen, det var jag tvungen att ändra på!
Jag valde att göra en smörgåsbakelse men man kan ju givetvis göra en hel smörgåstårta på detta receptet!
Min formfranska är så användbart när det gäller alla rätter som kräver vitt formbröd.
Till detta receptet gjorde jag halv form och stjälpte upp smeten i en rektangulär mindre form (ca 15 x 20)
Sedan delade jag brödet i fyra delar och skar sedan varje del på tvären så jag fick fina tunna skivor. Jag ville ha mindre bakelser så delade sedan skivorna. En halv form formfranska genererar fler smörgåsbakelser än de två jag valde att göra.

012A7101

012A7103

Till detta receptet så valde jag att göra en skagenröra med ägghack som jag lade på skivorna (3 skivor per bakelse)
012A7105

Varje bakelse dekorerades sedan med ost runt om sedan salladsblad, skinka, räkor, citron, ägg, gurka, tomat, dill.
012A7106

012A7108

012A7111

Det blev en saftig och god smörgåsbakelse som jag och Daniel åt till kvällsmat i förrgår 🙂
Hoppas ni också gillar!
Ps! ni kan ju fylla er bakelse med vad som! T.ex tonfiskröra, eller kyckling/curry eller leverpastej + bostongurka
Bara googla ”smögåsfyllningar” – Berätta gärna här nedan bland kommentarerna vad ni gjort!
012A7114

Skriv ut

Smörgåsbakelse LCHF, Glutenfri (Smörgåstårta)


Ingredienser

  • 1/2 sats formbröd skuren i skivor
  • 2 dl fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • salt, peppar
  • 2 ägg
  • 2 msk stenbitsrom
  • 1 tsk pepparrot
  • 1 tsk dijon
  • 1 ask dill (spara lite till toppingen)
  • 1 liten rödlök

Topping

  • Goudaost
  • gurka
  • tomat
  • dill
  • salladsblad
  • ägg

Instruktioner

  1. Blanda fraiche och majonnäs och smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg hälften i en skål. Koka äggen och skär dem sedan på både bredden och längden i en äggdelare. Blanda i skålen med majonnäs och creme fraiche, rör ner stenbitsrom, finhackad rödlöd och finhackad dill.
  3. Lägg ut tre skivor bröd per portion.
  4. Bred generöst på fyllning på första skivorna och lägg sedan över nya brödskivor, repetera.
  5. Du har nu tre lager. Bred den sparade majonnäs/creme fraichen runt om.
  6. Så här långt kan du förbereda, låt gärna stå några timmar i kylskåpet så blir det saftigt!
  7. Vid servering, garnera!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

Sen vill jag bara säga att jag älskar era kommentarer… det känns lite trist och ledsamt när det är endast samma fyra personer som tar sig tid att kommentera inläggen, jag vet ju att ni är sååååå många som är här inne dagligen..
Jag är ingen maskin som får inspiration av att prata med en vägg, om ni förstår 😉
Jag älskar att läsa om allt ni lagar, provar och om ni öht uppskattar rabattkoderna, recepten, tipsen.. Här inne finns ju något för de flesta.
Kärlek! ❤️

58 kommentarer
0

Du kanske också gillar

58 kommentarer

Linda 27 januari, 2018 - 00:01

Det här låter smaskens 👍 tänkte göra dem ännu lite mindre och använda som förrätt isf toast Skagen. Tack för tips och recept 🌹

Svara
1 3 4 5

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.