SMÖR

24 november, 2014

I morse så blev det en ny laddning med zucchinibaguetter, denna gång utan brödkryddor och vitlök. Såååå gott!
Jag köpte ett ekologiskt smör från Tolånga förra veckan, så det bestämde jag mig för att prova idag. Finns det något godare än ett gott smör!??
På restaurang när det serveras vispat smör med havssalt till brödet så kan jag sitta och äta enbart smöret. Omnomnom!
24112014-012A3439 24112014-012A3440
En vacker gyllengul guldklimp! ♥︎
Bara smöret är ju som ett fantastiskt pålägg.
24112014-012A3441 24112014-012A3442
Frukost deluxe! Kalkon, edamer och tomater med himalayasalt och givetvis rikligt med det goda syrade smöret underst!
Nu är det dags att snart hämta hem skolbarnen och avsluta här för i dag.
Mat ska det också funderas på, ibland är det sååååå trist. Jag hade lätt kunnat skippat middag och bara ta ett kokt ägg (med lite smör.. hehe) men tror inte resten av familjen är lika pigga på det.

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Kajsa Elfström 3 december, 2014 - 22:02

Hej Åse och tack för en fin och inspirerande blogg! Apropå smör kan jag tipsa om något jättegott som jag åt för ett tag sedan – bordssmör gjort på brynt smör! Jag chansade på att göra det själv, och det blev sjukt gott! Jag tog helt vanligt smör och brynte det i en kastrull. Silade det genom ett tyg (jag tog ett rengjort tefilter) och hällde upp i en skål. När smöret hade svalnat tog jag i lite salt (allt det salta verkade ha fastnat i filtreringen) och vispade alltihop med stavmixern. Det behövdes inget pålägg alls där kan jag säga!

Svara
Åse 4 december, 2014 - 09:22

Men ojoj, det DÄR lät ju GOTT!!! Måste prova! tack snälla för tipset!!

Svara
Jill 27 november, 2014 - 15:49

Åh, så gott det ser ut! <3 Får visst ta en sväng till Lindegårds igen ser jag – och avnjuta smöret med ditt bröd i helgen… Kram!

Svara
Lindegårds utvalda AB 25 november, 2014 - 12:04

Tolånga Smör vilken lyx!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 25 november, 2014 - 09:08

Jag har verkligen börjat uppskatta smör allt mer de senaste åren. Vilken smakhöjare!

Svara
Rosa 25 november, 2014 - 08:24

Uuhh ja, smør er godt! En GOD smør er endnu bedre:-) I min gamle livsstil var det da slet ikke brødet der var så fantastisk, nej det var SMØRRET på brødet, hihi. Heldigvis kan vi nu få brød og smør i en meget sundere og bedre version:-)

Svara
Carina Vaksdal 24 november, 2014 - 15:55

Jag har också bakat baguetterna utan vitlök och kryddorna. Väldigt goda 🙂

Svara
Magdalena Andersson Fd Dahlberg 24 november, 2014 - 16:53

Så goda!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.