Skriv ut

Smakrik festgryta med kyckling

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 400 g champinjoner
  • 4 msk konc. kalvfond
  • 4 dl Vatten
  • 8 st mindre pärllökar
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1/2 msk Paprikapulver
  • 1/2 msk Curry
  • 2 msk Vinbärsgelé
  • 2 msk Dijonsenap
  • 4 dl creme fraiche (eller kokosgrädde)
  • 2 pkt Bacon
  • 2 röda paprikor
  • Tamarisoja
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen i mindre bitar.
  2. Skiva champinjonerna och skala pärllöken och halvera dem.
  3. Fräs champinjoner och pärllök i smör, rör ner kryddorna.
  4. Stek kycklingen tillsammans med bacon. Finhacka paprikan.
  5. Rör ner allt i en större gryta. Smaka av med salt och peppar och lite tamarisoja. Låt alt puttra i ca 10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten eller grädde.